Wednesday 27 August 2014

ΗΠΑ: Νέα «οικογενειακή» σειρά στην τηλεόραση
«γιορτάζει» την αλλαγή του ορισμού της οικογένειας

Έτσι, να μην αφήσουν τίποτα όρθιο...

Η «οικογένεια» Fosters. Αποτελείται από ένα δια-φυλετικό λεσβιακό ζευγάρι με παιδιά από διαφορετικούς γονείς και φυλές!
Η σειρά προβάλλεται από το καλωδιακό κανάλι ABC Family (της Disney).
(άντε και στα δικά μας!!)

Εάν έχετε μείνει «πίσω» (είστε «οπιθοδρομικοί») και δεν έχετε συνειδητοποιήσει την μαζική λαϊκή κατακραυγή που απαιτεί οι πολυφυλετικές ομοφυλοφιλικές «οικογένειες» να γίνουν επιτέλους, το νέο μας κοινωνικό πρότυπο, έρχεται ευτυχώς, το Hollywood, η «βιομηχανία του θεάματος» ....., να σας βοηθήσουν να πετάξετε τις φυλετικές και οικογενειακές σας ταυτότητες και να γιορτάσετε τον θάνατο της πυρηνικής οικογένειας χάριν της «προόδου» και της «κοινωνικής αλλαγής».
.......................................

cast
Για όσους δεν έχουν όρεξη να «γιορτάσουν»,
ας θυμηθούν τα παλιά «στερεότυπα» (και ας κλάψουν):

περισσότερα εδώ

Φανουρόπιτα: Η γλυκιά πίτα των προσδοκιών
A traditional pie dedicated to Saint Fanourios

Όταν αναζητούμε κάτι που χάσαμε ή κάτι που δεν έχουμε ακόμα, οι Έλληνες συνηθίζουμε να τάζουμε μια πίτα στον Άγιο Φανούριο για να μας βοηθήσει να το βρούμε. 

Η γιορτή του είναι στις 27 Αυγούστου, όμως φανουρόπιτα μπορούμε να φτιάχνουμε όποτε νοιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε βοήθεια, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.
 
By Adventures of an Orthodox Mom
 
A traditional pie dedicated to
Saint Fanourios
Οι παραλλαγές της πίτας στηρίζονται στις αναλογίες των υλικών. Περισσότερα υγρά, περισσότερο μοιάζει με κέικ (φουσκωτή και μαλακή). Λιγότερα υγρά, περισσότερο μοιάζει με μπισκότο (πιο χαμηλή και πιο τριφτή).
Η συνταγή που σας δίνω ανήκει στη δεύτερη ομάδα.
περισσότερα εδώ

Μήπως το παιδί μου έχει σκολίωση;

Η σκολίωση στα παιδιά είναι συχνή και καλό είναι σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς να εντοπίζεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 

Τα «σημάδια» της σκολίωσης
 

Όταν γίνει διάγνωση έγκαιρα, μπορεί να αντιμετωπιστεί κι ευκολότερα χωρίς να γίνει εμπόδιο για την ανάπτυξη του παιδιού. ΄
Υπάρχει τρόπος ένας γονιός να δει αν το παιδί του έχει σκολίωση; Κι όμως ναι, υπάρχει.

Βάλτε το παιδί σας να σταθεί με τα πόδια ενωμένα και να σκύψει προς τα εμπρός τοποθετώντας τα χέρια του ανάμεσα στα γόνατά του.
Εσείς μπορείτε να σταθείτε είτε μπροστά του είτε πίσω του. Αν δείτε ότι η καμπύλη είναι συμμετρική και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης, τότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε.
Στην περίπτωση που διαπιστώσετε την παραμικρή ασυμμετρία πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως κάποιον ειδικό ο οποίος, αφού εξετάσει το παιδί θα δει αν η σκολίωση είναι σε αρχικό ή σε προχωρημένο στάδιο. Αναλόγως με τα αποτελέσματα θα σας πει τι πρέπει να κάνετε.

mothersblog

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki