Thursday 5 May 2016

Η Ιταλία δικαίωσε τον... Γιάννη Αγιάννη
Η κλοπή φαγητού από άστεγο δεν είναι έγκλημα

Η κλοπή μικρών ποσοτήτων φαγητού για καταπολέμηση της
ακραίας πείνας δεν είναι έγκλημα, απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ιταλία.


Οι δικαστές ανέτρεψαν την καταδικαστική απόφαση που είχε ληφθεί εναντίον του Ρόμαν Οστριάκοφ που είχε κλέψει τυρί και λουκάνικα αξίας 4,07 ευρώ από ένα σούπερ μάρκετ.
Πρόκειται για άστεγο ουκρανικής υπηκοότητας που είχε πάρει το φαγητό υπό το φως της άμεσης και επείγουσας ανάγκης σίτισης, τόνισε το δικαστήριο.
Επομένως πρόσθεσε δεν πρόκειται για έγκλημα.
Ένας πελάτης είχε ενημερώσει την ασφάλεια του καταστήματος το 2011 όταν ο Οστριάκοφ είχε επιχειρήσει να βγει από το σούπερ μάρκετ στη Γένοβα έχοντας πληρώσει μόνο για κριτσίνια.
Το 2015 καταδικάστηκε για κλοπή και του επεβλήθη ποινή έξι μηνών φυλάκισης αλλά και πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.Σύμφωνα με την απόφαση, ήταν σαφές πως ο κατηγορούμενος «δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τροφή, έτσι ενήργησε από ανάγκη» τονίζοντας πως «το ένστικτο της επιβίωσης υπερισχύει της περιουσίας».
Η Corriere della Sera έσπευσε να επισημάνει την ειρωνεία του νομικού συστήματος της Ιταλίας, θεωρώντας πως η κλοπή εμπορευμάτων αξίας λιγότερο των 5 ευρώ χρειάστηκε να περάσει από 3 γύρους δικαστικών διαδικασιών πριν απορριφθεί.

tribune
το βρήκαμε στην αγαπημένη μας Ιδεοπηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki