Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Έχετε τη σωστή νταντά (babysitter) για το παιδί σας;
Watch Out For 8 Warning Signs Of A Bad Babysitter

Ο άνθρωπος που φροντίζει τα παιδιά σας ενώ εσείς λείπετε, είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος μετά από εσάς. Άρα καλό είναι να ξέρετε ότι είναι σωστός στη δουλειά του και έχει την ίδια αφοσίωση που θα είχατε κι εσείς. 
Ποιά είναι τα σημάδια που μπορούν να σάς δείξουν ότι δεν έχετε τον κατάλληλο άνθρωπο στο πλευρό σας;

Το παιδί σας δεν χαίρεται, όταν την συναντάει. 
Αν το παιδί σας δεν χαίρεται όταν συναντάει τη νταντά του θα το καταλάβετε αμέσως. Αυτό και μόνο είναι μία ένδειξη ότι κάτι δεν γίνεται όπως θα έπρεπε. Τα παιδιά σας πρέπει να νιώθουν ότι είναι με έναν άνθρωπο που τα αγαπάει και αφιερώνει χρόνο σε αυτά.

Παρατηρείτε ότι η νταντά των παιδιών σας σάς κρύβει λεπτομέρειες για το πώς πέρασαν τη μέρα τους. 
Όταν γυρνάτε στο σπίτι και θέλετε να μάθετε πώς τα παιδιά σας πέρασαν τη μέρα τους ενώ λείπατε, αν η νταντά δεν είναι πρόθυμη να σάς πει με λεπτομέρεια το τί έκαναν, ή σάς κρύβει πράγματα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Το τί έκαναν μαζί δεν θα έπρεπε να είναι μυστικό.

Βλέπετε στο μωρό σας μικροτραύματα που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. 
Τα παιδιά είναι έτσι κι αλλιώς πιο επιρρεπή σε μικροτραύματα λόγω της ενεργητικότητάς τους και της έλλειψης εμπειρίας. Αν όμως βλέπετε συχνά τραυματισμούς, τότε ίσως η νταντά να μην προσέχει αρκετά ή σε συνεχόμενη βάση τα παιδιά σας ενώ λείπετε.

Οι οδηγίες σας δεν ακολουθούνται. 
Η νταντά και εσείς ασχολείστε και οι δύο και συνεργάζεστε για την φροντίδα των παιδιών σας, δεν θα έπρεπε εκείνη να ξέρει καλύτερα ή να σάς υποδεικνύει τί είναι καλύτερο για τα παιδιά σας, αυτό το ξέρετε μόνο εσείς. Αν έχετε συμφωνήσει σε κάποια πράγματα, αυτά θα πρέπει να ακολουθούνται.

Σάς αποδοκιμάζει για τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας. 
Συχνά μπορεί να νιώσετε ότι η νταντά δεν συμφωνεί με κάποιες πρακτικές που ακολουθείτε στην ανατροφή των παιδιών σας και να εναντιώνεται σε αυτές. Φυσικά και θα πρέπει να καλωσορίζετε εποικοδομητική κριτική και ιδέες εφόσον συνεργάζεστε στη φροντίδα των παιδιών αλλά η τελική απόφαση θα πρέπει πάντα να είναι δική σας. Μην ξεχνάτε ότι κάθε μητέρα είναι διαφορετική και μόνο εκείνη ξέρει τί είναι καλύτερο για τα παιδιά της.

Είναι ασυνεπής στην ώρα της. 
Το να είναι συνεπής και να έρχεται στην ώρα της είναι μία από τις πιο σημαντικές ενδείξεις για το κατά πόσο παίρνει τη δουλειά της στα σοβαρά. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε κάποιον που είναι αναξιόπιστος και σάς φέρνει συχνά σε απρόοπτες καταστάσεις.

Αυτά που σάς λέει είναι ύποπτα. 
Μην συμβιβαστείτε με κανέναν που πιστεύετε ότι σάς λέει ψέματα ή κρύβει την αλήθεια. Η σχέση με τον άνθρωπο που φροντίζει τα παιδιά σας πρέπει κυρίως να χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη.

Το Ταξίδι της Μαρίας - El viaje de María
Ένα εκπληκτικό video για τον αυτισμό

Το Ίδρυμα Orange δημιούργησε ένα σύντομο φιλμ με όνομα 
το “Ταξίδι της Μαρίας”. Η δημιουργία της ταινίας έγινε με από τον καλλιτέχνη Miguel Gallardo πατέρα ενός κοριτσιού με αυτισμό.
Το ταξίδι της Μαρίας είναι ένα μικρό ταξίδι στο εσωτερικό κόσμο μίας εφήβου που έχει αυτισμό, ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και γνησιότητα, που αρχίζει με την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της, που βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο, πριν πάρει την επιβεβαίωση της διάγνωσης: Αυτισμός
Δείτε το βίντεο:

Η Ιταλία δικαίωσε τον... Γιάννη Αγιάννη
Η κλοπή φαγητού από άστεγο δεν είναι έγκλημα

Η κλοπή μικρών ποσοτήτων φαγητού για καταπολέμηση της
ακραίας πείνας δεν είναι έγκλημα, απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ιταλία.


Οι δικαστές ανέτρεψαν την καταδικαστική απόφαση που είχε ληφθεί εναντίον του Ρόμαν Οστριάκοφ που είχε κλέψει τυρί και λουκάνικα αξίας 4,07 ευρώ από ένα σούπερ μάρκετ.
Πρόκειται για άστεγο ουκρανικής υπηκοότητας που είχε πάρει το φαγητό υπό το φως της άμεσης και επείγουσας ανάγκης σίτισης, τόνισε το δικαστήριο.
Επομένως πρόσθεσε δεν πρόκειται για έγκλημα.
Ένας πελάτης είχε ενημερώσει την ασφάλεια του καταστήματος το 2011 όταν ο Οστριάκοφ είχε επιχειρήσει να βγει από το σούπερ μάρκετ στη Γένοβα έχοντας πληρώσει μόνο για κριτσίνια.
Το 2015 καταδικάστηκε για κλοπή και του επεβλήθη ποινή έξι μηνών φυλάκισης αλλά και πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.Σύμφωνα με την απόφαση, ήταν σαφές πως ο κατηγορούμενος «δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τροφή, έτσι ενήργησε από ανάγκη» τονίζοντας πως «το ένστικτο της επιβίωσης υπερισχύει της περιουσίας».
Η Corriere della Sera έσπευσε να επισημάνει την ειρωνεία του νομικού συστήματος της Ιταλίας, θεωρώντας πως η κλοπή εμπορευμάτων αξίας λιγότερο των 5 ευρώ χρειάστηκε να περάσει από 3 γύρους δικαστικών διαδικασιών πριν απορριφθεί.

tribune
το βρήκαμε στην αγαπημένη μας Ιδεοπηγή