Friday 18 June 2021

Τα χάλια μας: Δοξάζουμε "ήρωες" των τηλεπαιχνιδιών και όχι τον Δημήτρη Χατζή

Ο Δημήτρης Χατζής είναι διάνοια, αλλά εμείς στην Ελλάδα προτιμούμε να δοξάζουμε ήρωες τηλεπαιχνιδιών

Ο Δημήτρης Χατζής όταν ήταν 15ετών, του υποκλίθηκε όλος ο πλανήτης, αλλά στην Ελλάδα τα δεν του έκαναν την τιμή. 
Οι κλίκες των μετρίων δεν θέλουν λαμπερά μυαλά. Θα τον εξορίσουν κι’ αυτόν όπως και τόσους άλλους.
Με το ρομπότ που έχει φτιάξει και το ονομάζει Troopy.

Το παιδί όχι απλώς έφτιαξε ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά έχει το χαμηλότερο κόστος που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, αξίας μόλις 500 ευρώ, και συγκαταλέγεται επίσημα, στους έξι στον πλανήτη, που έχουν κατασκευάσει InMoov ρομπότ! Φέτος έγινε 20 ετών.
Ήταν μαθητής της Α’ Λυκείου και είχε στο δωμάτιο του ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ύψους 1.85 μ. που συνεννοείται σε άπταιστα Αγγλικά.
Στο άκουσμα των επιτευγμάτων του μικρού Δημήτρη, ο Στέλιος Χατζηιωάννου (Έλληνας επιχειρηματίας – Easy Jet – ο οποίος ζει στην Αγγλία), ανακοίνωσε την χορηγία 10.000 ευρώ για τις σπουδές του και αμέσως μετά στην ίδια κίνηση, την χορηγία 10.000 ευρώ προχώρησε και ο πρόεδρος της KPMG στην Ελλάδα (Η KPMG International Limited είναι ένα αγγλο-ολλανδικό πολυεθνικό δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών)
Από τόσο μικρή ηλικία, κατόρθωσε με το προσωπικό του έργο να βάλει την Ελλάδα στην διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης, και να βρίσκεται στην κορυφή, με τους πρώτους έξι. Ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών. 
Μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων, το Ascos PC Case: Ο Δημήτρης άνοιξε τον… «ασκό» της Τεχνολογίας και του Design και δημιούργησε ένα προϊόν που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο των υπολογιστών.

Καμία βοήθεια από το ελληνικό Κράτος.
Εγώ αν ήμουν πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπαιρνα το αεροπλάνο, θα πήγαινα Καβάλα να συγχαρώ το παιδί από κοντά και θα μεσολαβούσα στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών να λάβει φούλ οικονομική κάλυψη μέχρι το τέλος των σπουδών του. Ακούτε κυρία Σακελλαροπούλου;

Το Ascos–Case είναι ένα 100% χειροποίητο κουτί υπολογιστή με έμφαση στην πρωτότυπη σχεδίαση και σεβασμό στο περιβάλλον. Παρέχει, χωρίς περιορισμούς λειτουργικότητας, συμβατότητα και ευελιξία και ταυτόχρονα με την κομψή του εμφάνιση, προσδίδει καλαισθησία στον χώρο του χρήστη, μέσω της υψηλής του ποιότητας και του μινιμαλιστικού design.

Και τις τρεις φορές που ανέβηκε στο βήμα της κατάμεστης αίθουσας του ξενοδοχείου Intercontinental, όπου η Λέσχη Επιχειρηματικότητας απένειμε τα βραβεία Κούρος, ήταν αυτός που κέρδισε το πιο έντονο και το πιο διαρκές χειροκρότημα. Ο Δημήτρης έλαβε τον Έπαινο Νεανικής Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας.
...................
περισσότερα εδώ: nikosonline

Όχι στα μικροκύματα και στο πλυντήριο πιάτων τα πλαστικά τάπερ με το φαγητό των παιδιών / Don't microwave children's food in plastic containers

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστάει τις οικογένειες να αποφεύγουν να βάζουν στον φούρνο μικροκυμάτων και στο πλυντήριο πιάτων τα πλαστικά τάπερ που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Don't microwave children's food in plastic containers, avoid dishwasher, doctors warn

Σε μια έκθεση που δημοσίευσε διαδικτυακά, οι παιδίατροι-ερευνητές εντόπισαν αυξανόμενα επίπεδα χημικών ουσιών στις χρωστικές, στα συντηρητικά και στα υλικά συσκευασίας τροφίμων.

Κάτι που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι γονείς: Το να θερμαίνονται πλαστικά δοχεία (πχ τάπερ, μπουκάλια κ.α.) στον φούρνο μικροκυμάτων, ή να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων όπου γίνεται πλύση με πολύ ζεστό νερό, αυξάνει την πιθανότητα διαρροής επικίνδυνων χημικών ουσιών, σύμφωνα με την AAP.

Τα πλαστικά με κωδικούς ανακύκλωσης:
“3” που υποδηλώνει ότι περιέχουν φθαλικές ενώσεις (phthalates)
“6” που υποδηλώνει ότι περιέχουν για στυρένιο (styrene) και
“7” που υποδηλώνει ότι περιέχουν δισφαινόλες (bisphenols)
πρέπει να αποφεύγονται, αναφέρει η έκθεση.

Τα γυάλινα δοχεία ή οι συσκευασίες από ανοξείδωτο χάλυβα συνιστώνται ως οι καλύτερες επιλογές. Η επιλογή τροφών ολικής άλεσης έναντι επεξεργασμένων τροφών μειώνει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και το πλύσιμο των χεριών και των φρέσκων λαχανικών κατά την προετοιμασία του φαγητού.

Περισσότερες από 10.000 πρόσθετες ουσίες που θεωρούνται «γενικά αναγνωρισμένες ως ασφαλείς» από την δεκαετία του 1950 και μετά, καθώς και τα έμμεσα πρόσθετα, όπως η κόλλα, οι βαφές και το πλαστικό στις συσκευασίες, έχουν συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μερικά από αυτά τα προβλήματα υγείας είναι:
εγκεφαλική ανάπτυξη
παχυσαρκία
αυτισμός
διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας
περιορισμένη μυϊκή μάζα και αντοχή των οστών

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναλύει τα ευρήματα αυτής της έρευνας. Αξιωματούχος του FDA τόνισε ότι η έρευνα αυτή δείχνει «λογική επιστημονική βεβαιότητα» ότι τα πρόσθετα που «γενικώς αναγνωρίζονται ως ασφαλή» δεν είναι επιβλαβή όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Τα πιο σημαντικά πρόσθετα είναι:
δισφαινόλες
φθαλικές ενώσεις
υπερφθοροαλκυλοχαρμίνες (perfluoroalkyl chemicals)
υπερχλωρικά (perchlorate)
νιτρικά/νιτρώδη (nitrates/nitrites) και
τεχνητή χρωστική τροφίμων

Πηγή: https://eu.usatoday.com

iatropedia
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki