Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία στα ελληνικά:
Για κατέβασμα και online διάβασμα!

...............
Κατεβάστε με ένα κλικ χιλιάδες δωρεάν βιβλία (free ebooks) οργανωμένα σε κατηγορίες.

Δείτε τη λίστα
📕 eBooks4Greeks ΕΔΩ ~ Δωρεάν βιβλία online ~ Free ebooks download
Διαβάστε online ή κατεβάστε δωρεάν βιβλία (free ebooks). Ψηφιακά βιβλία σε Pdf & epub | Greek e books in pdf & epub for free download

📕 taexeiolaΕΔΩ – ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Σχολικά βιβλία – Βοηθήματα – Λυσάρια
Ψηφιακό σχολείο – Δωρεάν ηλεκτρονικά βοηθήματα, σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, εκπαιδευτικό υλικό, βιντεομαθήματα.

📕 OPENBOOK - ΕΔΩ – δωρεάν βιβλία free greek ebooks pdf epub
Ανοικτή Βιβλιοθήκη με ελληνικά ηλεκτρονικά δωρεάν βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα (δωρεάν ebooks) | Ψηφιακή βιβλιοθήκη | Λογοτεχνικά περιοδικά και ιστολόγια | Ψηφιακά βιβλία.

📕 free-ebooks.grΕΔΩ – Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία σε pdf, epub | Δωρεάν βιβλία Free Ebooks

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ ‐ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείου Φίλοι του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ και το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» διοργανώνει κεντρική εκδήλωση στο συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
Το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» που ιδρύθηκε, αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί τα τελευταία τρία (3) χρόνια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης, δραστηριοποιεί μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, εθισμό από την αλόγιστη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι:
1. Η ανάδειξη της συνεργασίας τριών Περιφερειακών Διευθύνσεων που στηρίζουν το μεγαλύτερο Πανελλαδικά εθελοντικό Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”
2. Η παρουσίαση ενδεικτικών αποτελεσμάτων των συμμετεχόντων σχολείων του Δικτύου (είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης)
3. Παρουσίαση επιλεγμένων εισηγήσεων για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και Ειδικό Ψυχίατρο πάνω στους τεχνολογικούς εθισμούς.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και μαθητές – εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω της πλατφόρμας ζωντανών μεταδόσεων του ΠΣΔ: http://video.sch.gr/live είτε παράλληλα από την διεύθυνση www.webtv.kmaked.eu
Το υλικό των ζωντανών μεταδόσεων θα παραμείνει στην βιβλιοθήκη video του ΠΣΔ ( http://video.sch.gr ) για μελλοντική αξιοποίηση από τα σχολεία.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση δια ζώσης μπαίνοντας στην Ηλεκτρονική Φόρμα με URL: https://goo.gl/AsuFyg και δηλώνοντας έτσι τα στοιχεία της ομάδας τους.
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στο τηλέφωνο 2310474842 – Ηλιάδης Κωνσταντίνος.

Οι Γονείς μπορούν να διδάξουν τις Αξίες στα Παιδιά τους, μόνο αν οι ίδιοι τις εφαρμόζουν.

«Ελπίζω αυτό να σε μάθει να μην χτυπάς τον μικρό σου αδερφό!»
Οι γονείς, όπως και πολλοί άλλοι ενήλικες με τους οποίους έρχονται σε επαφή τα παιδιά, καθώς μεγαλώνουν, γίνονται πρότυπα για τα παιδιά.

Οι γονείς λειτουργούν συνεχώς ως πρότυπα, δείχνοντας με τις πράξεις τους, περισσότερο από ότι με τα λόγια τους, τι εκτιμούν ή τι πιστεύουν.

Σύμφωνα με τον Thomas Gordon, oι γονείς μπορούν να διδάξουν αξίες στα παιδιά τους, εφαρμόζοντάς τες στη ζωή τους.

Αν οι γονείς θέλουν να εκτιμούν τα παιδιά τους την εντιμότητα, πρέπει να επιδεικνύουν την δική τους εντιμότητα.

Αν θέλουν να γίνουν τα παιδιά τους γενναιόδωρα, πρέπει οι ίδιοι να συμπεριφέρονται γενναιόδωρα. Αυτός είναι ο καλύτερος και ίσως ο μόνος τρόπος για τους γονείς να «διδάξουν» αξίες στα παιδιά τους.

Το «Κάνε ό,τι σου λέω, όχι ότι κάνω» δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος ούτε έχει μεγάλη πιθανότητα αλλαγής ή επηρεασμού ενός παιδιού. Το «Κάνε ό,τι κάνω», όμως, έχει μεγάλη πιθανότητα αλλαγής ή επίδρασης σε ένα παιδί.

Οι γονείς που θέλουν να γίνουν τα παιδιά τους ειλικρινή άτομα δεν επιτυγχάνουν τον σκοπό τους, αν για παράδειγμα, σε μια πρόσκληση που δέχονται τηλεφωνικά, προσποιούνται μπροστά στα παιδιά λέγοντας: «Ω, θα θέλαμε πολύ να έρθουμε, όμως, περιμένουμε επισκέπτες από το εξωτερικό».

Ή αν ο πατέρας καμαρώνει στο τραπέζι για την ικανότητά του να φουσκώνει τις αφορολόγητες δαπάνες του.

Ή αν η μητέρα προειδοποιεί την κόρη της: «Ας μην πούμε τίποτα στον μπαμπά για το πόσα πλήρωσα για το καινούργιο dvd player».

Ή αν και οι δυο γονείς δεν λένε στα παιδιά τους όλη την αλήθεια για την ζωή, το σεξ, τη θρησκεία.

Οι γονείς που θέλουν να εκτιμούν τα παιδιά τους την έλλειψη βίας στις ανθρώπινες σχέσεις θα φαίνονται υποκριτές εάν χρησιμοποιούν σωματική βία για να «επιβάλλουν πειθαρχία».

Θυμάμαι ένα δηκτικό σκίτσο που παρουσίαζε έναν πατέρα, ο οποίος είχε βάλει τον γιο του στα γόνατά του και τον ξυλοκοπούσε στον πισινό φωνάζοντας:
«Ελπίζω αυτό να σε μάθει να μην χτυπάς τον μικρό σου αδερφό!»
Οι γονείς διδάσκουν αξίες στα παιδιά τους, όταν ζουν την ζωή τους σύμφωνα με αυτές. Όχι όταν πιέζουν τα παιδιά να ζουν σύμφωνα με ορισμένους κανόνες.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μία απ’τις κύριες αιτίες που διαμαρτύρονται οι έφηβοι σήμερα κι απορρίπτουν πολλές απ’τις αξίες της κοινωνίας είναι ότι αντιλαμβάνονται πως οι ενήλικες με ποικίλους τρόπους δεν εφαρμόζουν αυτά που κηρύττουν.
Ναι, οι γονείς μπορούν να διδάξουν τις αξίες στα παιδιά τους, αν τις εφαρμόζουν.

Όμως, πόσοι γονείς το κάνουν αυτό;


Διδάξτε τις αξίες σας.
Μπορείτε να το κάνετε μόνο με το παράδειγμά σας.
Όχι με λεκτικά επιχειρήματα ή με την άσκηση της γονεϊκής εξουσίας.
Διδάξτε οτιδήποτε εκτιμάτε εσείς ο ίδιος, όντας όμως ένα πρόσωπο που εφαρμόζει τις αξίες του.

Αυτό που απασχολεί τους γονείς είναι ότι τα παιδιά τους ίσως να μην πειστούν για τις αξίες τους. Αυτό είναι γεγονός, ίσως να μην πειστούν.
Ίσως κάποιες αξίες των γονέων να μην τους αρέσουν.
Ή μπορεί να διακρίνουν σωστά ότι κάποιες αξίες που έχουν φέρνουν αποτελέσματα που δεν αρέσουν στα παιδιά. Όπως στην περίπτωση κάποιων σημερινών νέων που απορρίπτουν τις εξοντωτικού ρυθμού και υψηλού στρες δουλειές των γονέων τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τις βλέπουν σαν «αξίες» που προκαλούν καρδιοπάθειες και επαγγελματική εξουθένωση (burnout).

Όταν οι γονείς φοβούνται ότι οι νέοι μπορεί να μην ακολουθήσουν τις αξίες τους, επιστρέφουν στην εκλογίκευση. Υποστηρίζουν ότι δικαιολογούνται.
Ότι μπορούν να κάνουν χρήση της εξουσίας τους για να επιβάλουν τις αξίες στα παιδιά τους.

Η πρόταση: 

«Είναι πολύ μικρά για να κρίνουν μόνα τους», είναι η πιο συχνή δικαιολογία για την επιβολή αξιών στα παιδιά.

Είναι ποτέ δυνατόν να επιβάλει κανείς αξίες σε κάποιο άλλο υγιές άτομο με την χρήση δύναμης και εξουσίας;
Το πιο πιθανό είναι ότι αυτό το άτομο, θ’αντιδράσει ακόμη πιο σθεναρά σε μια τέτοια επιβολή.
Θ’αντιδράσει ακόμα πιο επίμονα υποστηρίζοντας τις πεποιθήσεις και τις αξίες του.

Η δύναμη και η εξουσία μπορούν να ελέγξουν τις πράξεις των άλλων. Σπάνια, όμως, ελέγχουν τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, τις πεποιθήσεις τους.
psychologos-mariakoraka

Το Χαμομηλάκι