Thursday 16 August 2007

Έσχατο όριο!


Αγαπητό μου χαμομηλάκι,
δεν αντέχεται αυτό το μαρτύριο που περνά η Νατέλα, η μαμά του Άλεξ!
Πρέπει να την βοηθήσουμε:
Έφτασαν στο έσχατο σημείο! Εμείς και οι φίλοι μας θα συνεχίσουμε.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΡΕΥΝΑ.
ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.
Φτάσαμε στο έσχατο όριο, να ζητήσουμε, μετά την ηθική, και την οικονομική βοήθεια, των απλών και τίμιων ανθρώπων.
Περιμέναμε πολύ και περιμέναμε μάταια τους άλλους δρόμους.
Ένας όμως δρόμος υπάρχει: η δική μας πρωτοβουλία, η δική μας έρευνα. Θα τον βαδίσουμε, κι' ας είναι στρωμένος με αγκάθια.
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ EURO BANK
0026. 0077. 17. 0200420177

Για να μην ξεχνώ τους Ναζί: Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ

Η σφαγή του Κομμένου. Τα θυμόμαστε, 
για να μην τα ξαναζήσουμε...
.
Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 1943, ο 12ος Λόχος του 98ου Συντάγματος 1ου Ορεινού Τμήματος, που είχε στρατοπεδεύσει σε μια κοιλάδα στα βόρεια ακριβώς της Άρτας, κάπου κοντά στη Φιλιππιάδα, κλήθηκε να βγει από τις σκηνές του.
Διοικητής του Συντάγματος, ήταν ο Συνταγματάρχης Γιόζεφ Ζάλμινγκερ, ένας νεαρός διοικητής φορτωμένος με παράσημα, αυτοδημιούργητος άντρας που του άρεσε να παινεύεται ότι έχει μετατρέψει το 98ο σε Σύνταγμα για τον Χίτλερ. Στους άντρες του 12ου Λόχου ο Ζάλμινγκερ, έβγαλε έναν κοφτό ολιγόλογο, τυπικό λόγο Τους είπε ''Γερμανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Είναι καιρός για σκληρά μέτρα εναντίον των ανταρτών. Αύριο το πρωί θα ξεκληρίσουμε ένα λημέρι τους".
Καθώς περάσανε τα μεσάνυχτα στο Κομμένο, οι περισσότεροι κάτοικοί του άρχισαν σιγά σιγά να πηγαίνουν στα σπίτια τους για ύπν
ο, κουρασμένοι από τις προετοιμασίες του πανηγυριού, από το γλέντι και το πιοτό, χωρίς να υποψιαστούνε τίποτα για το τι επρόκειτο να συμβεί.
Την ίδια ώρα περίπου, μια φάλαγγα από 22 αυτοκ
ίνητα και ένα στρατιωτικό τζιπ, ξεκίνησε από την κοιλάδα κοντά στην Φιλιππιάδα μεταφέροντας τους περισσότερους άντρες του 12ου Λόχου, γύρω στους 100 στρατιώτες.
Στις 5.00 το πρωί σταμάτησαν έξω από το χωριό και ο μάγειρας σέρβιρε πρωινό και καφέ στους στρατιώτες. Ύστερα, ο Διοικητής του
12ου Λόχου Υπολοχαγός Ρέζερ, πρώην στέλεχος της νεολαίας του Χίτλερ και τώρα περίπου 25 χρονών, τους συγκέντρωσε και έδωσε τις διαταγές του.
Μια φράση του, είχε μείνει στο μυαλό των αντρών μετά
από χρόνια: "Θα μπούμε στο χωριό και δεν θ΄ αφήσουμε τίποτε όρθιο" είχε πει.
Χρησιμοποιώντας το πέτρινο καμπαναριό της εκκλησιάς (χτίσμα του 1855) για παρατηρητήριο, χωρίστηκαν σε εκτελεστικά αποσπάσματα, παίρνοντας και τις τελικές οδηγίες της επέμβασης.
Xαράματα πια στις 16ης Αυγούστου, στο πρώτο θολό φως
της ημέρας και στον ουρανό άρχισαν να διασταυρώνονται φωτοβολίδες διαφόρων χρωμάτων και ταυτόχρονα ακούστηκαν εκρήξεις όλμων που είχαν τοποθετηθεί σε τρία επίκαιρα σημεία του χωριού.
  Αμέσως αρχίσανε οι πυροβολισμοί και η διασταύρωση των πυρών, ενώ τα πυροβόλα και τα οπλοπολυβόλα δε σταμάτησαν ούτε στιγμή, δίνοντας την εντύπωση κάποιας σκληρής μάχης. Καθώς εισέβαλαν στα σπίτια, ολόκληρες οικογένειες αιφνιδιάστηκαν στον ύπνο και μη μπορώντας να αντιδράσουν, έπεφταν νεκρές από τις σφαίρες των όπλων και τα βλήματα των χειροβομβίδων.
Γέροι άνθρωποι, ανάπηροι, ακόμη και τυφλοί, σκοτωθήκανε επιτόπου. Κορίτσια με την απειλή των όπλων σύρθηκαν στον έσχατο εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους και βιάστηκαν κατ' εξακολούθηση από τους νεαρούς οπαδούς της χιτλερικής ιδεολογίας, οι οποίοι, αφού ικανοποίησαν τα κτηνώδη ένστικτά τους, έκοβαν τους μαστούς και τις έσφαζαν σα ζώα.
Τα ανθρωπόμορφα κτήνη εφάρμοζαν μια σατανική τακτική εξοντώσεως των μικρών παιδιών. Αφού έβρεχαν βαμβάκι με βενζίνη, το τοποθετούσαν στα στόματα των βρεφών που κοιμόντουσαν ακόμη στην κούνια τους και αφού το άναβαν, απολάμβαναν σαδιστικά γελώντας με το "πυροτέχνημα" τους.
Μια γυναίκα έγκυος, αφού της ανοίξανε την κοιλιά, βγάλανε από εκεί το έμβρυο που σε λίγες μέρες θα έφερνε στον κόσμο και το εναποθέσανε στα χέρια της. Έτσι βρέθηκε η γυναίκα. Νεκρή με ανοιγμένα σπλάχνα και το αγέννητο παραμορφωμένο νεκρό, στα χέρια της.
Άλλα από τα παιδιά τα εκτελούσαν στον κρόταφο με μια σφαίρα περιστρόφου, ενώ άλλα τα κάρφωναν με τις ξιφολόγχες τους παρ' όλη την αθωότητα και τα κλάματα τους.

Στο σπίτι του Θόδωρου Μάλλιου γινόταν ο γάμος τη κόρης του Αλεξάνδρας με το Θεοχάρη Καρίνο από τον Παχυκάλαμο, χωριό κοντά στο Κομμένο. Χάθηκαν όλοι. Τους έκαψαν και τους σκότωσαν. Τριάντα με τριάντα πέντε άτομα. Από τα 12 μέλη της οικογένειας του οικοδεσπότη Θόδωρου Μάλλιου σώθηκαν εκείνο το πρωινό μόνο δύο, ο Αλέξανδρος και η Μαρία, που είχαν φύγει μόλις πριν λίγα λεπτά για να φροντίσουν στο χωράφι τα ζώα. Οι Ναζί δε σεβάστηκαν και δε λογάριασαν τίποτε και κανέναν. Σκότωσαν και τη νύφη την Αλεξάνδρα και το γαμπρό το Θεοχάρη.......

.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ "ΚΕΝΤΡΙ"

Πώς θα καταλάβω αν το μωρό έχει αλλεργία σε κάποια τροφή; Ποιες τροφές πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα;

Ο ιδανικός τρόπος για να εντάσσουμε νέες τροφές στο διαιτολόγιο του μωρού είναι αυτό να γίνεται σταδιακά και αφήνοντας κάθε φορά ένα περιθώριο περίπου τριών ημερών μέχρις ότου δώσουμε στο μωρό μια νέα τροφή. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να γνωρίζετε ποια τροφή προκάλεσε κάποια αλλεργική αντίδραση στο μωρό ή σε ποια τροφή πιθανώς να έχει δυσανεξία το μωρό.  
Ειδικά τροφές στις οποίες είναι αλλεργικοί οι γονείς του μωρού ή τροφές που είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως είναι το αυγό, θα πρέπει όταν δίνονται στο μωρό να υπάρχει προσεκτική επίβλεψη ώστε να διαπιστώσετε έγκαιρα αν υπάρξει κάποια αλλεργική αντίδραση.
Ποιες τροφές πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα;
.
Υπάρχουν κάποιες τροφές για τις οποίες θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στο μωρό σας, γι' αυτό και θα πρέπει να τις εισάγετε με προσοχή στο διαιτολόγιό του. 
.
Οι τροφές που περιέχουν γλουτένη δίνονται στο μωρό μόνο μετά τον έκτο μήνα μιας και είναι αρκετά δύσπεπτες και δεν γίνονται εύκολα ανεκτές από το στομαχάκι του μωρού. 
Το αυγό, από την άλλη, είναι συχνά υπεύθυνο για αλλεργικές αντιδράσεις γι' αυτό και είναι από τις τελευταίες τροφές που εντάσσουμε στη διατροφή του μωρού και πάντοτε προσέχοντας μήπως υπάρξει κάποια αντίδραση από τον οργανισμό του. 
 .
Συνήθως, δίνουμε πρώτα τον κρόκο του αυγού μιας και είναι σχετικά ασφαλέστερος και αργότερα δίνουμε και το ασπράδι το οποίο ευθύνεται περισσότερο για τις αλλεργικές αντιδράσεις. Το αυγό πέρα από τις αλλεργικές αντιδράσεις ενδέχεται να είναι φορέας σαλμονέλας γι' αυτό και πρέπει να το βράζουμε καλά προτού το δώσουμε στο μωρό. 
 .
Πηγή μόλυνσης για το μωρό μπορεί να αποτελέσει και το μέλι το οποίο συχνά είναι υπεύθυνο για την αλλαντίαση γι' αυτό και θα πρέπει να δίνεται στο μωρό μόνο αφού γίνει ενός έτους οπότε θα είναι σε θέση ο οργανισμός του να αντιμετωπίσει το βακτήριο που προκαλεί τη μόλυνση αυτή. 
Επίσης, δεν πρέπει να δίνουμε στο μωρό να πίνει τσάι καθώς περιέχει τανίνες οι οποίες δεσμεύουν το σίδηρο και δεν επιτρέπουν τη βιοδιαθεσιμότητά του.
 .
Σημαντικό είναι, ακόμη, να έχετε υπόψη σας ότι δε θα πρέπει οι τροφές που δίνετε στο μωρό να περιέχουν αλάτι ή άλλου είδους καρυκεύματα, καθώς τα νεφρά του μωρού δεν είναι ακόμη πλήρως ανεπτυγμένα και τα πρόσθετα αυτά επιβαρύνουν αναίτια τη λειτουργία τους. 
Το αλάτι, άλλωστε, είναι υπεύθυνο για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και δεν υπάρχει λόγος να συνηθίζετε το μωρό σας να τρώει τις τροφές του αλατισμένες. Προληπτικά, όπως με το αλάτι, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και την κατανάλωση της ζάχαρης, η οποία είναι υπεύθυνη τόσο για την πρόκληση τερηδόνας όσο και για την αύξηση του σωματικού βάρους. 
 .
Η διαφορά, όμως, μεταξύ ζάχαρης και αλατιού είναι ότι τα μωρά γεννιούνται με μια ιδιαίτερη αδυναμία στις γλυκές γεύσεις, γι' αυτό και θα είναι δυσκολότερο να αποτρέψετε το μωρό σας από το να καταναλώνει τροφές που περιέχουν ζάχαρη, όπως είναι τα γλυκά, μόλις τα ανακαλύψει. Θα πρέπει, επομένως, να είστε προσεκτική με τη ζάχαρη και να φροντίσετε ώστε το μωρό σας να συνηθίσει από νωρίς την κατανάλωση φρούτων ώστε να μπορείτε να του δίνετε φρούτα όποτε θέλει να φάει κάτι γλυκό.
 .
mynewbaby

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki