Wednesday 27 December 2006

Παιδιά σε συρράξεις

Τα παιδιά είναι πάντοτε τα πρώτα θύματα των ένοπλων συρράξεων. Ακόμα και αν δεν σκοτωθούν ή τραυματιστούν, μπορεί να μείνουν ορφανά, να πέσουν θύματα απαγωγής ή να μείνουν με ψυχολογικά τραύματα και βαθιά θλίψη από την άμεση έκθεση στη βία, τον εκτοπισμό, τη φτώχεια ή το χαμό αγαπημένων προσώπων. Αυτά που επιβιώνουν συχνά βρίσκονται σε μια μάχη άλλου είδους, ενάντια στις ασθένειες, την αναζήτηση καταφυγίου, την έλλειψη βασικών υπηρεσιών και την πείνα. Τα σχολεία επίσης μπορούν να μπουν στη δίνη της βίας, συχνά με τραγικές συνέπειες. Τα παιδιά μπορεί να στρατολογηθούν δια της βίας ως μαχητές ή σκλάβοι, να βιώσουν σεξουαλική κακοποίηση ή να εκτεθούν σε εκρηκτικές ύλες - απομεινάρια του πολέμου - που σκοτώνουν ή ακρωτηριάζουν χιλιάδες κάθε χρόνο. Τα κορίτσια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη σεξουαλική βία, κακοποίηση, εκμετάλλευση και στιγματισμό κατά τη διάρκεια και μετά από ένοπλες συρράξεις. Πολλά κορίτσια επίσης ζουν τον πόλεμο στην πρώτη γραμμή. Για να προστατέψει τα παιδιά από τις ένοπλες συρράξεις, ο κόσμος πρέπει:
  • Να δώσει προτεραιότητα στα παιδιά, πριν και κατά τη διάρκεια συρράξεων. Τα κράτη οφείλουν να λάβουν υπόψη τους τις επιπτώσεις στα παιδιά πριν εμπλακούν σε σύρραξη ή επιβάλουν κυρώσεις και πρέπει να επιτρέπουν σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς την αρμοδιότητα της προστασίας των παιδιών και των γυναικών κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.
  • Να θέσει τέλος στη στρατολόγηση παιδιών στρατιωτών επικυρώνοντας και εφαρμόζοντας το προαιρετικό πρωτόκολλο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού που αφορά την εμπλοκή των παιδιών στις ένοπλες συρράξεις.
  • Να ξεριζώσει την παράδοση της ατιμωρησίας και να ενδυναμώσει την απόδοση ευθυνών μεταξύ υπαιτίων γενοκτονίας, εγκλημάτων πολέμου - συμπεριλαμβανομένης της στράτευσης παιδιών κάτω των 15 ετών - και εκείνων που τελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
  • Να βελτιώσει και να δώσει προτεραιότητα στην επιτήρηση και την αναφορά σχετικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παιδιού κατά τη διάρκεια συρράξεων.
  • Να διευρύνει την αποστράτευση και τις εκστρατείες ενημέρωσης κατά των ναρκών. Η ευαίσθητη διαδικασία της επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο πρώην παιδιών-στρατιωτών μέσω ενός εκτενούς προγράμματος υποστήριξης, είναι ζωτικής σημασίας. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επανένταξη κοριτσιών-στρατιωτών. Η εκπαίδευση κατά του κινδύνου των ναρκών θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη διδακτέα ύλη των σχολείων και στα προγράμματα δημόσιας υγείας.
  • Να επαναφέρει στην εκπαίδευση τα παιδιά που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συρράξεις όσο το δυνατό γρηγορότερα, ως ενός τρόπου να εμφυσήσει ένα αίσθημα σταθερότητας και κανονικότητας στις ζωές τους.

“Sathentrepomaste” - Συνταγή για ένα υπέροχο «γλύκισμα...»...

Συνταγή για το «υπέροχο γλύκισμα» “sathentrepomaste
Μη σας ξενίζει το όνομά του, όσο ξενικό και αν ακούγεται, μπορείτε να το παρασκευάσετε και στον τόπο μας. 

Είναι δοκιμασμένη η συνταγή...

ΥΛΙΚΑ (ελάχιστα)

1. ένα ζευγάρι ανενημέρωτο εντελώς
2. ένα άθλιο υπόγειο
3. μπόλικη φτώχεια
4. αδιαφορία
5. μιζέρια


ΥΛΙΚΑ (που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιήσετε)

Αγάπη
Κοινωνική ευαισθησία
Κοινωνική πρόνοια
Άδεια μικροπωλητή στον πατέρα


«ΕΚΤΕΛΕΣΗ»

  • Βάζουμε το ζευγάρι στο σκοτεινό υπόγειο και το αφήνουμε να αναπαραχθεί.
  • Όσο αναπαράγεται αδιαφορούμε παντελώς και το αφήνουμε να γεμίσει, έτσι τυχαία, χωρίς να έχουμε έγνοια καμιά, όλο το υπόγειο με απογόνους, (καμιά δεκαριά πάνω-κάτω) μέχρι να γίνει το αδιαχώρητο.
  • Το μόνο που κάνουμε είναι να τους εφοδιάζουμε με μπόλικη φτώχεια και μιζέρια.
  • Στη συνέχεια δεν δίνουμε, σε καμιά περίπτωση, άδεια μικροπωλητή στον πατέρα.
  • Όταν οι απόγονοι μεγαλώσουν αρκετά αφήνουμε το «γλύκισμα» σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και εκτεθειμένο σε καύσωνες το καλοκαίρι, για να φουσκώσει.
  • Όταν αρχίζει να φουσκώνει, από οργή, θυμό, αγανάκτηση, του ρίχνουμε και άλλη αδιαφορία, μέχρι να είναι έτοιμο να εκραγεί.
  • Όταν κάμποσοι από τους απογόνους είναι έτοιμοι να πάρουν τους δρόμους, και ένας ειδικά (κατά προτίμηση ο δεκάχρονος) να πάρει πέτρες για να μας πετροβολήσει, και πάλι δεν πρέπει να ανησυχήσουμε.
  • Τον καταγγέλλουμε ως τρομοκράτη και το γλύκισμα sathentrepomaste είναι έτοιμο να «φαγωθεί»...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και...
ΚΑΛΗ μας ΟΡΕΞΗ …

Μέλισσα

Τα νέα 7 θαύματα του κόσμου

Εικοσιένα σημεία - μνημεία αναφοράς του πλανήτη βρίσκονται στην τελική φάση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 7 σύγχρονων θαυμάτων του κόσμου.
Ανάμεσά τους και η Ακρόπολη.
Η παγκόσμια ψηφοφορία θα λήξει την 1η Ιανουαρίου του 2007, οπότε θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα. Ψηφίστε.
Υπάρχει αναγκαιότητα επιλογής νέων θαυμάτων του κόσμου;


Η πρωτοβουλία για τα νέα επτά θαύματα του κόσμου ξεκίνησε από τον Ελβετό παραγωγό, συγγραφέα και αεροπόρο Μπέρναρντ Βέμπερ, αλλά στη συνέχεια, κι όσο μεγάλωνε η συμμετοχή των ψηφοφόρων, το εγχείρημα γινόταν πιο επίσημο και αντικειμενικό.

Στην αρχή ο καθένας μπορούσε να προτείνει το δικό του μνημείο, αρκεί να ήταν κατασκευασμένο από ανθρώπινα χέρια, να βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση και να είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του μέχρι το 2000.
  Αμέσως μετά, μία επιτροπή επτά "σοφών", με πρόεδρο τον πρώην γενικό γραμματέα της UNESCO Φεντερίκο Μαγιόρ και μέλη κορυφαίους αρχιτέκτονες, όπως η Ζάχα Ζάντιντ, ο Ταντάο Άντο και ο Σέζαρ Πέλι, διάλεξε ανάμεσα από 77 πιο δημοφιλή μνημεια των ψηφοφόρων τα 21 που έκρινε η ίδια ότι έπρεπε οπωσδήποτε να λάβουν θέση στην τελική λίστα. Τώρα το λόγο ή μάλλον το... ποντίκι, το έχουν και πάλι στα χέρια τους οι άνθρωποι όλου του κόσμου.
Η ψηφοφορία στη διεύθυνση www.n7w.com θα συνεχιστεί μέχρις ότου, την 1η Ιανουαρίου 2007, η ανθρωπότητα αποκτήσει και πάλι τα 7, νέα αυτή τη φορά, θαύματά της.
 
Ήδη 19 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει μέρος στην παγκόσμια ψηφοφορία.

ΟΙ 21 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: ΠΟΛΗ - ΧΩΡΑ
  1. Ακρόπολη -Αθήνα, Ελλάδα 
  2. Παλάτι της Αλάμπρα - Γρανάδα, Ισπανία
  3. Ναός του Ανγκόρ - Καμπότζη
  4. Τσίτσεν Ίτζα Γιουκατάν, Μεξικό
  5. Άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία 
  6. Κολοσσαίο Ρώμη, Ιταλία 
  7. Τα αγάλματα στα Νησιά του Πάσχα Χιλή 
  8. Πύργος του Άιφελ Παρίσι, Γαλλία 
  9. Σινικό Τείχος, Κίνα 
  10. Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 
  11. Ναός Κιομίζου Κιότο, Ιαπωνία 
  12. Κρεμλίνο Μόσχα, Ρωσία 
  13. Μάτσου Πίτσου, Περού 
  14. Κάστρο Νοϊσβανστάιν Φούσεν, Γερμανία 
  15. Πέτρα, Ιορδανία 
  16. Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ,Αίγυπτος 
  17. Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  18. Στόουνχεντζ Αμεσμπέρι, Μεγάλη Βρετανία 
  19. Όπερα του Σίδνει Αυστραλία 
  20. Ταζ ΜαχάλΆγκρα, Ινδία  
  21. Τιμπουκτού Μάλι, Αφρική
Με την ευκαιρία, να θυμίσουμε τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου:
  1. ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, 
  2. ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, 
  3. το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, 
  4. ο Κολοσσός της Ρόδου, 
  5. οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας, 
  6. το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού και 
  7. η Πυραμίδα του Χέοπα στην Γκίζα. 
Ήταν μια επιλογή του Αντίπατρου από τη Σιδώνα δύο αιώνες πριν από τη γέννηση του Χριστού και, με μερικές αλλαγές, έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, μόνο η Πυραμίδα της Γκίζας στέκεται ακόμα όρθια και έχει κάθε δικαίωμα να μπει θριαμβευτικά και στα νέα επτά θαύματα του κόσμου.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki