Friday 19 December 2008

Παίζουν με τον πόνο των παιδιών... Ακτινοθεραπευτικό για παιδιά δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
«Ερωτάται ο υπουργός: Πέρα από τις συνεχείς δημόσιες δεσμεύσεις του υπουργείου, μπορείτε με σαφήνεια να προσδιορίσετε πότε ακριβώς προτίθεστε να λύσετε αυτό το ζήτημα και να σταματήσει ο εμπαιγμός οικογενειών και η αδιαφορία απέναντι σε πάσχοντα μικρά αθώα παιδιά;»
          Πόσο ανάλγητος μπορεί να είναι ένας πολιτικός που αδιαφορεί για τον πόνο μικρών παιδιών και τα αφήνει να υποφέρουν; Πόσο ανίκανη μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που αγνοεί επιδεικτικά τα παιδιά με καρκίνο; Εκτός και αν και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν σωστή ενημέρωση οι κυβερνώντες...
         Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την αρχική έκκληση των βασανισμένων γονιών παιδιών με καρκίνο να αγοραστεί και να τοποθετηθεί στο «Αγλαΐα Κυριακού» ειδικό ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα για παιδιά. Από τότε δεν έγινε τίποτα. Τρεις μήνες πέρασαν από την τελευταία δέσμευση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμοπούλου ότι ο διαγωνισμός επιτέλους θα προκηρυχθεί. Όπως ήταν αναμενόμενο, επρόκειτο για ένα ακόμα πυροτέχνημα.
      Ακτινοθεραπευτικό για παιδιά δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Οι μικροί καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται σε επώδυνα μηχανήματα για ενηλίκους, τα οποία μάλιστα δεν είναι αποτελεσματικά. Και το χειρότερο; Τα χρήματα υπάρχουν. Ένα μέρος της προμήθειας επιδοτείται από την Ε.Ε. και τα υπόλοιπα κατάφεραν να τα συγκεντρώσουν τα μέλη της «Φλόγας», του συλλόγου γονιών παιδιών με καρκίνο.
     Τι εμποδίζει την αγορά; Ποιοι αλλάζουν συνεχώς τις προδιαγραφές με αδιαφανείς διαδικασίες; Ποιες εταιρείες παίζουν τα παιχνιδάκια τους στις πλάτες αυτών των παιδιών; Γιατί ο εισαγγελέας δεν παρεμβαίνει;

Της ΛΙΑΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Για περισσότερα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/12/2008

Γρηγόριος Παλαμάς: «Γι αυτό κραυγάζουν εναντίον όλων σας... μη υποφέροντας... την συνεχή αδικία...»

Επίκαιρη καταγγελία όσο ποτέ....
    «...καί ἄν γιά λίγο ὑποκριθοῦμε φαινομενικά πρός ἀλληλους εἰρήνη, οἱ δυνάστες αὐξάνομε περισσότερο τήν βία ἐναντίον τῶν πτωχῶν, ἐπιβάλλοντας βαρύτερη φορολογία στούς χειρωνακτικά ἐργαζομένους.
 
    Ποιός στρατιωτικός ἀρκεῖται τώρα στό μισθό του;
Ποιός ἄρχοντας δέν καμαρώνει γιά τίς ἁρπαγές;
Οἱ δέ σκυλοτρόφοι καί οἱ χοιροβοσκοί, σάν ἄγριοι χοῖροι κι’ αἱμοβόροι σκύλοι, διασπαράσουν τήν περιουσία τῶν ἀπροστατεύτων.
    Γι’ αὐτό κραυγάζουν ἐναντίον ὅλων σας οἱ πτωχοί, ἐναντίον τῶν ἡγετῶν, τῶν ἔπειτα ἀπ’ αὐτούς, τῶν στρατιωτικῶν, τῶν ὑπηρετῶν τους, μή ὑποφέροντας τήν ἀνηλεῆ καί μισάνθρωπη συμπεριφορά τῶν φορολόγων καί τήν συνεχῇ βία καί ἀδικία ἀπό ὅσους εἶσθε δυνατώτεροι ἐπάνω στή γῆ·»

πηγή: (Γρηγόριος Ο Παλαμάς, αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο θαυματουργός ομιλ. ΞΒ', παρ 11)

Graffiti - Be Brave


Μόνο ένα παιδί μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο δώρο...
 


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki