Monday 25 June 2018

Κορμός με Ροδάκινα από τη Μητερούλα

Υλικά 
Για το παντεσπάνι
Φαρίνα, 100 γραμμάρια, κοσκινισμένη
Ζάχαρη, 130 γραμμάρια
Τρία αυγά  
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Για την γέμιση

Κρέμα γάλακτος 300 ml
Ροδόνερο 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Μαρμελάδα ροδάκινο 1/2 φλιτζάνι
Δυο ροδάκινα ψιλοκομμένα
🍑 🍑 🍑 
Οδηγίες 
Για το παντεσπάνι: 
.........
η συνέχεια στη Μητερούλα

Όταν τα πράγματα χειροτερεύουν, δεν τα παρατάμε
Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας,

Τρόποι για να μην τα παρατήσετε, ακόμα κι αν το θέλετε πολύ

Η ζωή μπορεί να αποδειχτεί σκληρή και γεμάτη χάος, ευτυχία, σύγχυση και απόγνωση όλα μαζί. 
Όταν τα πράγματα χειροτερεύουν, μπορεί να φαίνεται ότι δεν θα τελειώσει ποτέ και μπορεί να είναι σκληρό να βρείτε τον δρόμο σας μέσα από αυτές τις δυσκολίες. Σε τέτοιες στιγμές, είναι τόσο εύκολο να νιώσετε κατάθλιψη, κόπωση και παραίτηση.
Ζούμε σε έναν κόσμο στιγμιαίας ικανοποίησης, οπότε όταν οι ανάγκες σας δεν εκπληρώνονται γρήγορα, είναι εύκολο να τα παρατήσετε. 
Αλλά όταν έχετε τέτοιες στιγμές, χρειάζεται δείτε το σενάριό σας λίγο διαφορετικά. Θα γίνει ενάντια στη φυσιολογική διαδικασία σκέψης, αλλά εμπιστευθείτε ότι θα σας βοηθήσει όταν παλεύετε να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά.

Τρόποι για να μην τα παρατήσετε ακόμα κι αν το θέλετε πολύ

1. Μελετήστε τους ανθρώπους που θαυμάζετε
Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι πέρασαν πολλά για να φτάσουν τους στόχους τους. Ακόμα και οι άνθρωποι που θαυμάζετε περισσότερο. 
Αλλά έμαθαν να ξεπερνούν και το συναισθηματικό και ψυχικό τους τέλμα. Δεν τα παράτησαν. Εστιάστε στην ιστορία τους, εμπνευστείτε από αυτούς.

2. Περάστε χρόνο κάνοντας πράγματα για άλλους
Υπάρχει ένα αρχαίο ρητό που λέει ότι υπάρχει περισσότερη ευτυχία στο να προσφέρουμε, παρά στο να λαμβάνουμε. 
Όταν γεμίσετε το νου σας με τρόπους για να κάνετε καλό στους άλλους, αφήνετε λιγότερο χώρο για αρνητικές σκέψεις, μειώνετε την κατάθλιψη και επίσης βοηθάτε στο να ανέβει το ηθικό σας. 
Είναι αναπόφευκτο ότι όταν κάνετε κάποιον να χαμογελάσει ή όταν αγγίζετε τη ζωή τους με θετικό τρόπο, δημιουργείτε έναν κύκλο θετικότητας.

3. Εστιάστε σε αυτό που έχετε και όχι σε αυτό που σας λείπει
Πολλές φορές, μπορεί να παρασυρθείτε τόσο από αυτά που δεν έχετε, που θα ξεχάσετε αυτά που έχετε. 
Κάντε μια λίστα με όλα όσα έχετε στη ζωή σας και νιώστε ευγνωμοσύνη γι’ αυτά. 
Ξεκινήστε με τα βασικά, όπως με την καλή σας υγεία, με το γεγονός ότι αναπνέετε, ότι έχετε οικογένεια ή/και φίλους και πολλά άλλα. 
Θα εκπλαγείτε με το πώς ο νους σας αλλάζει και θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πολλά για τα οποία αξίζει να νιώσετε ευγνωμοσύνη.

4. Οι θετικές προσωπικές δηλώσεις μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι
Οι θετικές σκέψεις οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα. Και οι αρνητικές σκέψεις σε αρνητικά αποτελέσματα. 
Ο μεγαλύτερος αγώνας που θα δώσετε θα είναι στο μυαλό σας. 
Ο νους σας, αν και είναι το πιο ισχυρό σας όπλο, μπορεί επίσης να είναι και το πιο καταστροφικό. 
Προσέξτε λοιπόν με τι θρέφετε το νου σας. Όταν νιώθετε ότι έχετε βυθιστεί σε αρνητικές σκέψεις, σκεφτείτε ορισμένες θετικές για να πολεμήσετε τις πρώτες. 
Βρείτε μία ή δύο θετικές δηλώσεις που μπορείτε να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας και θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα θα αλλάξει η νοοτροπία σας.

5. Είστε η ιδανικότερη συντροφιά του εαυτού σας
Είναι περίεργο, αλλά είστε πράγματι το άθροισμα των ανθρώπων του άμεσου κύκλου σας. Αν κάνετε παρέα με άτομα που έχουν κακές συνήθειες, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσετε και εσείς. Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι συγχρονιζόμαστε μεταξύ μας. 
Σπάστε αυτό τον κύκλο συνήθειας λοιπόν, κάνοντας παρέα με άτομα που σας εμπνέουν θετικά. 
Αλλάξτε τον κοντινό σας κύκλο για να δείτε τα πράγματα διαφορετικά. 
Επιλέξτε φίλους και συνομήλικους που είναι εξυπνότεροι, σοφότεροι και πιο επιτυχημένοι από εσάς. Μπορούν να σας μάθουν πολλά και να σας βοηθήσουν να αλλάξετε την οπτική σας ως προς τα πράγματα.

6. Όταν νιώθετε ότι δεν είστε αρκετοί και βρίσκετε εμπόδια, πάρτε χρόνο για ενδοσκόπηση
Στραφείτε προς εσάς και σκεφτείτε τρία πράγματα που έχετε καταφέρει και που δεν είχατε καν σκεφτεί ότι ήταν πιθανά. Περπατήστε πνευματικά ανάμεσα από εκείνες τις δύσκολες καταστάσεις, το πώς νιώσατε, τι κάνατε και πώς ανακουφιστήκατε όταν καταφέρατε να βγείτε από την απέναντι πλευρά του ποταμού.

7. Δημιουργήστε ένα alter ego για να ανέβετε ψυχικά για το ποιος είστε και πού θέλετε να πάτε
Χρειάζεται να γνωρίζετε ότι υπάρχει πάνω από ένα μονοπάτι, περισσότερα χαρακτηριστικά από αυτά που νομίζετε ότι έχετε και τα οποία μπορούν να σας οδηγήσουν στο μονοπάτι της επιτυχίας. Ίσως λοιπόν χρειάζεται να υποκριθείτε πρώτα για να γίνει ύστερα πραγματικότητα. 
Τίποτα δεν είναι απόλυτο σε αυτή τη ζωή, γι΄αυτό και μπορείτε να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια.
Γι’ αυτό όταν παλεύετε να βρείτε τη φωνή σας, διοχετεύστε τη μέσα από την προσωπικότητα κάποιου που θαυμάζετε. Κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις. Είμαστε σε ένα γήπεδο όλοι και προσπαθούμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

enallaktikidrasi
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γυναίκας

Περιορισμοί και Απαγορεύσεις της σύγχρονης εποχής
Μπορεί τη σήμερον ημέρα όλα να έχουν προχωρήσει προς τον εκμοντερνισμό τους και την κατάργηση των ταμπού, αυτό δε σημαίνει,όμως, πως πρόκειται για μια παγιωμένη κατάσταση που κυριαρχεί παντού.

Υπάρχουν γωνιές του κόσμου μας που στήνουν τις γυναίκες ..στη γωνία, πότε με παντελώς παραλόγους ή και γελοίους κανονισμούς και άλλοτε με νόμους που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Δεν είναι μόνο το νομοθετικό σύστημα,όμως, που φαντάζει απάνθρωπο σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά η ίδια η κουλτούρα χωρών που δεν υπολογίζουν τη γυναίκα ως αυτόνομο ον άξιο σεβασμού.

Μια φρικτή πραγματικότητα που βιώνεται ως ζωντανός εφιάλτης
Όταν κάποιος ψάχνει, βρίσκει. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που θέλουμε να μάθουμε υπό ποιες συνθήκες ζουν καθημερινά, χωρίς βοήθεια, χωρίς σωτηρία γυναίκες – μάρτυρες. Διαβάζοντας το βιβλίο του Γιώργου Παμπούκη “Ιστορίες Ντροπής” (Εκδόσεις Πατάκη), αναρωτήθηκα πολλές φορές με την αντοχή αυτών των ανθρώπων αλλά και με την απανθρωπιά ενός συστήματος που σε κάποιες χώρες εξακολουθεί να επιβιώνει. Συγκεκριμένα:

Σε 79 χώρες δεν υπάρχουν νόμοι ικανοί να προστατεύσουν τις γυναίκες από περιστατικά οικογενειακής βίας.

Σε 127 χώρες δεν υφίσταται προστατευτικό νομικό πλαίσιο γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση

Μόνο σε 16 χώρες υπάρχουν νόμοι που διαφυλάσσουν τις γυναίκες από σεξουαλικές επιθέσεις

Οι αυτόχθονες Ινδιάνες που ζουν στον Καναδά κινδυνεύουν 5 φορές περισσότερο να χάσουν τη ζωή τους από άνδρες Καναδούς, είτε λόγω ρατσισμού είτε λόγω βίαιων ενστίκτων γενικότερα

Στην επαρχιακή Τουρκία σπανίως οι αρχές κινητοποιούνται εναντίον ανδρών σε περιστατικά καταγγελίας ενδοοικογενειακής βίας, ακόμα και όταν μετά τις καταγγελίες σημειώνονται θάνατοι των ίδιων των γυναικών

Στη Νικαράγουα, σύμφωνα με Έρευνα της Επιτροπής της Διεθνούς Αμνηστίας (Τεύχος Α’ τριμήου 2011), κατά τη δεκαετία 1998 – 2008 δηλώθηκαν περισσότερα από 14.000 κρούσματα σεξουαλικής βίας εις βάρος των γυναικών, με πάνω από τα 2/3 των θυμάτων να αφορούν κορίτσια ηλικίας κάτω των 17 χρονών

Στην Ινδική επαρχία, στις χώρες Ιράκ, Υεμένη, Ιράν, Σαουδική Αραβία και σε χώρες της Αφρικής, μια γυναίκα μπορεί για μικρή αφορμή να καεί ζωντανή, να ξυλοκοπηθεί, να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου.

14 Παράνομοι «νόμοι – Κουλτούρες της φρίκης
Διαβάστε μερικούς νόμους κατά των γυναικών που εικονοποιούν μια φρικτή πραγματικότητα για το «ασθενές φύλο»:

Ιορδανία: Επιβάλλεται σε όλες τις ανύπαντρες γυναίκες να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο ενός αρσενικού κηδεμόνα, μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Χεράτ – Αφγανιστάν: Οι άντρες ανταλλάσσουν τις νεαρές γυναίκες με πρόβατα ή όπιο. Επίσης τις αναγκάζουν να παντρεύονται ηλικιωμένους.

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύεται το δικαίωμα οδήγησης στις γυναίκες.

Ιράν: Απαγορεύεται η πορνεία, με τιμωρία 100 χτυπήματα με μαστίγιο, σύμφωνα με το Νόμο του Houdoud.

Αφγανιστάν: Όσες γυναίκες ή κορίτσια, προσπαθούν να δραπετεύσουν από την κόλαση που ζούνε και να το σκάσουν από το σπίτι, συλλαμβάνονται, φυλακίζονται και διώκονται. Η πιο συνηθισμένη κατηγορία που ακούγεται εναντίον τους; «Είχαν την πρόθεση να κάνουν σεξ εκτός γάμου».

Ιράν: Απαγορεύεται η δημόσια εμφάνιση χωρίς την καθιερωμένη ισλαμική μαντίλα – οι γυναίκες που παραβιάζουν αυτόν το νόμο, καταδικάζονται σε 74 χτυπήματα με μαστίγιο.

Υεμένη: Η κατάθεση μιας γυναίκας – μάρτυρα δε λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν και θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάθεση ανδρός – στο δικαστήριο μια γυναίκα δε λογαριάζεται ως ολόκληρο άτομο, και έτσι η κατάθεσή της έχει μισή ισχύ. Επίσης, καμία γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει ως μάρτυρας σε περιπτώσεις σοδομισμού, μοιχείας κτλ.

Εκουαδόρ: Καμιά γυναίκα δεν επιτρέπεται να κάνει έκτρωση, εκτός και αν αποδειχτεί πως είναι ψυχικά άρρωστη.

Σαουδική Αραβία και κρατίδιο του Βατικανού: Απαγορεύεται η συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές. Στη Σαουδική Αραβία, το 2005 διεξήχθησαν εκλογές για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, χωρίς να δοθεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Στο δε Βατικανό, απαγορεύεται σε μια γυναίκα να γίνει Καρδινάλιος.

Καμερούν: Απαγορεύεται στις γυναίκες να επιλέξουν από μόνες τους την εργασία ή το αντικείμενο των σπουδών τους. Υπεύθυνος για αυτές τις αποφάσεις είναι ο σύζυγός τους.

Αιθιοπία – Κένυα – Γκάνα – Νιγηρία: Επιτρέπεται η συνουσία ανάμεσα σε ένα συζυγικό ζευγάρι χωρίς τη συγκατάθεση της γυναίκας. Με λίγα λόγια επιτρέπεται ο βιασμός εις βάρος των γυναικών.

Υεμένη: Απαγορεύεται στις γυναίκες να βγουν από το σπίτι τους αν πρώτα δεν έχουν πάρει την άδεια του συζύγου τους, εκτός και αν υπάρχει ζήτημα ζωής και θανάτου, όπως να επισκεφτούν τους ετοιμοθάνατους γονείς τους.

Αϊτή: Εάν ο σύζυγος πιάσει επ’ αυτοφώρω τη γυναίκα του να τον απατά, μπορεί η δολοφονία της να δικαιολογηθεί. Αν η σύζυγος όμως πιάσει τον άντρα της να την απατά, εκείνος τη γλυτώνει με την εξόφληση ενός προστίμου.

Σαουδική Αραβία και Μαρόκο: Οι βιασμένες γυναίκες δεν αποτελούν τα θύματα εδώ. Θα χρεωθούν επιπλέον κατηγορίες που βγήκαν ασυνόδευτες από το σπίτι τους και που έμειναν μόνες με κάποιον άγνωστο άνδρα.


Post by: Βάσω Φατούρου  
tsemperlidou.gr
 Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki