Saturday 20 August 2016

Σούπερ Κατερίνα !!

Χρυσή ολυμπιονίκης με άλμα στα 4,85 η "ιπτάμενη" Ελληνίδα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο - είναι το πρώτο που παίρνει Ελληνίδα στο άλμα επί κοντώ - τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο. Ρεκόρ 4.86 μέτρα στον ανοιχτό και 4.90 μέτρα στον κλειστό στίβο. Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2016 με άλμα 4,81 μ. Τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015. 
H 26χρονη Κατερίνα Στεφανίδη είναι το αστέρι του άλματος επί κοντώ γυναικών και είναι ώρα να την γνωρίσουμε καλύτερα...
Η Κατερίνα Στεφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα, και φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα. Έσπασε τα Εθνικά σχολικά ρεκόρ κερδίζοντας το χρυσό στην Γυμνασιάδα του 2006. Μεγαλώνοντας έσπασε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικία της ενώ έσπασε και το Παγκόσμιο ρεκόρ νέων (κάτω των 18) με άλμα στα 4,37 μ. 
Η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήτανε στα 15 της όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Μαρακές όπου και κέρδισε με 4,30. Το 2007 στο Παγκόσμιο Νέων που έγινε στην Οστράβα έφτασε την δεύτερη θέση με 4,25μ. Το 2008 κέρδισε το χάλκινο με 4,25μ στο World Junior Championship στο Μπίντκος της Πολωνίας. 
Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς. Είναι αυτή τη στιγμή υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα της Ψυχολογίας της Dr Τζίν Α. Μπρούερ και προπονείται υπο την καθοδήγηση του Ολυμπιονίκη Νίκ Χάισονγκ.
Έχει σπουδάσει Βιολογία και Ψυχολογία με αθλητική υποτροφία στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Αμερικής, συνέχισε με μεταπτυχιακό στη Νευροψυχολογία και οδεύει πλέον στο διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα. 
Ωστόσο, οι σπουδές δεν την απομάκρυναν ποτέ από τα γήπεδα και την προπόνηση. Παράλληλα με τα μαθήματα, τα εργαστήρια και το διάβασμα έκανε καθημερινά προπονήσεις, άλλαξε προπονητή και άρχισε να σπάει όλα τα ρεκόρ.
«Πάντα παίρνω δύναμη από τους ανθρώπους που αγαπώ. Ειδικά όταν είναι κοντά μου. Μου αρέσει να τους βλέπω στην εξέδρα», κάτι που δεν μπορούσε να ισχύει στην... άλλη άκρη του κόσμου. 
«Από την Ελλάδα μου λείπουν κυρίως οι άνθρωποι. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συμμαθητές. Έπειτα από πολλά χρόνια στην Αμερική άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα που αφορούν την κουλτούρα και τη ζωή των Αμερικανών. Έτσι, έμαθα να εκτιμώ περισσότερο τις πατροπαράδοτες ελληνικές αξίες». 
Όταν έκλεινε τα μάτια της ονειρευόταν «τη χώρα μου, τους ανθρώπους μου. Άλλες φορές, απλά συνειδητοποιούσα πόσο κουρασμένη ήμουν».
Αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας η Κατερίνα τόνισε: «Είμαστε Έλληνες και τελικά τα πάντα, και κυρίως τις δυσκολίες, τα ξεπερνάμε με το μοναδικό μας ταμπεραμέντο. Χαίρομαι που την κατήφεια την έχει αντικαταστήσει πια το χιούμορ. Τώρα ο Έλληνας λέει ότι δεν έχει χρήματα, κάνει αστεία και το διασκεδάζει. Ο Ρωμιός διαθέτει δυνατά ψυχικά αντισώματα» και υποστηρίζει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού της παραμένει πάντα το όνειρο της επιστροφής στον τόπο της.
Πηγές:
thepressroom.gr
fimes.gr
sport-fm.gr
athensvoice.gr

Ελληνίδα μάνα κυνηγάει το παιδί της με το…
ταπεράκι μέσα στη θάλασσα

-μανα-παραλια-e1440447617563-750x400
Χαμός γίνεται τις τελευταίες μέρες στα social media με την φωτογραφία της «παραδοσιακής» Ελληνίδας μάνας που κυνηγάει το παιδί της με το ταπεράκι για να το ταΐσει μέσα στη θάλασσα, με αφορμή το αργυρό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη.
Οι χρήστες του twitter συνδύασαν τα δυο γεγονότα κι έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει, με συνέπεια να προκύψουν χιουμοριστικά σχόλια.
«-Σπύρο, έλα να φας δεν γλιτώνεις που να κολυμπάς μια ώρα. -Δεν έρχομαι κι ας κολυμπάω δυο. Η αρχή του #gianniotis», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα ένας από αυτούς.

Δείτε τη φωτογραφία:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki