Sunday 22 November 2015

Εκπαιδευτικός με 1170 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Έλεος πια, έλεος
................
Καθηγητής Αγγλικών, διευθυντικό στέλεχος αλυσίδας μεγάλων φροντιστηρίων, που έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα σε μικρά παιδιά, είχε στην κατοχή του εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας, ανάμεσα στα οποία ένα σκληρότατο βίντεο που κατέγραφε .........
Τα στελέχη της Ιντερπόλ αναζητούσαν τους κατόχους και διακινητές του αηδιαστικού υλικού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο 40χρονος «εκπαιδευτικός».
............................
περισσότερα για τον παλιάνθρωπο εδώ
thetoc.gr

Συμβουλές από έναν μπαμπά σε μια μαμά που μεγαλώνει γιο - Raising Boys (A Dad’s Advice for Moms)

O συγγραφέας και δημοσιογράφος Tom Mattlack μιλάει από καρδιάς στις μαμάδες για όλα αυτά που μπορούν να κάνουν ή να μην… κάνουν.
Μεγαλώνοντας αγόρια
Raising Boys (A Dad’s Advice for Moms)

1. Σκέψου τον άνθρωπο των σπηλαίων
Το λέει και η ψυχολογία. Οι γυναίκες από πολύ μικρές, βιώνουν δεκάδες, εκατοντάδες συναισθήματα. 
Τα αγόρια πάλι βιώνουν τα εξής τρία: Θυμό, λύπη και ευτυχία. Μην αρχίσεις λοιπόν να σκέφτεσαι γιατί άραγε να είναι κατσούφης την εκάστοτε στιγμή. Μπορεί απλώς να πεινάει, να θέλει τουαλέτα ή να θέλει να τρέξει. Μπορεί απλώς κάποιος να του πήρε το παιχνίδι και εκείνος να το θέλει πίσω. Και βέβαια με τίποτα δεν θέλει να πιάσει φιλοσοφική συζήτηση για το νόημα της ζωής, όπως ενδεχομένως να κάνει ένα κορίτσι.

2. Κοίτα το σώμα του και όχι το στόμα του

Όπως όλοι οι άντρες έτσι και ο μικρός σου γιος δείχνει αυτό που θέλει με το σώμα του, όχι με λέξεις. Όταν χοροπηδάει από καναπέ σε καναπέ σαν μαϊμού, είναι καλά. Όταν οι ώμοι του είναι γερμένοι προς τα κάτω, νιώθει άσχημα. Όταν είναι σιωπηλός, κάτι σοβαρό του συμβαίνει.

3. Όταν τον βλέπεις προβληματισμένο, απλώς αγκάλιασε τον

Τα αγόρια σπάνια χρησιμοποιούν λόγια για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Μπορεί να ξεσπάνε σε δάκρυα, ή να κλωτσάνε με θυμό μια μπάλα, αλλά ποτέ δεν θα σας εξομολογηθούν πώς νιώθουν. Η αγκαλιά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να τον καθησυχάσεις. Και οι πολλές ερωτήσεις ο πιο ακατάλληλος

4. Ο Μπάτμαν ζει για πάντα

Τα αγόρια από πολύ μικρά, πιστεύουν στις σούπερ δυνάμεις. Ταυτίζονται με μυθικούς χαρακτήρες και από πολύ μικροί νιώθουν την ανάγκη να σώσουν τον κόσμο. Η μεγαλοψυχία είναι κομμάτι της αρρενωπότητάς του.

5. Η νίκη πάντα μετράει

Τα αγόρια θέλουν την πρωτιά. Πάντα βάζουν στόχους για να βγουν πρώτοι στα σπορ, στη δημοτικότητα, στο σχολείο, στο ύψος…. Δεν θα το συζητήσει ποτέ με τη μαμά του αλλά θέλει να είναι καλός. Σε όλα. Η μαμά του μπορεί απλώς να τον βοηθήσει να γίνει καλός άνθρωπος. Για τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο ίδιος.

6. Κι όμως και το ντύσιμο μετράει

Μπορεί να νομίζετε πως το ντύσιμο είναι σημαντικό μόνο για τα κορίτσια και το αγόρι σας το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό T-shirt και ένα τζην. Ναι, αλλά ποιο T-shirt και ποιο τζην; Τα αγόρια ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την εμφάνιση απ’ όσο πιστεύουν οι μαμάδες τους. Θέλουν να νιώθουν άνετα με αυτά που φορούν, θέλουν να δείχνουν cool, αλλά όχι κραυγαλέα.

7. Η ώρα του ύπνου είναι ιερή

Όλη μέρα, τρέχουν, είναι όρθια, λερώνονται, χτυπιούνται. Για τα αγόρια ο ύπνος είναι μια αληθινά σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτό αφήστε τα να κοιμηθούν οπουδήποτε. Και μόλις τα πάρει ο ύπνος χαϊδέψτε τα τρυφερά.

8. Μεγαλώστε τον όχι σαν τον άντρα που εσείς θα θέλατε, αλλά σαν τον άντρα που κάθε γυναίκα θα επιθυμούσε να έχει δίπλα της


www.imommy.gr

Σημάδια ότι το παιδί σας έχει μια τοξική φιλία
Does Your Child Have "Toxic" Friends?

Οι φιλίες των παιδιών συνήθως αλλάζουν όταν μεγαλώνουν. Αλλά, καθώς αρχίζουν να αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους και τις δικές τους προτιμήσεις, εξαρτώνται όλο και λιγότερο από τους γονείς και επηρεάζονται από τους φίλους. 
Does Your Child Have "Toxic" Friends?
Aπλές στρατηγικές για να μην «μπλέξει» το παιδί με κακές παρέες...

Τι γίνεται όμως, όταν διαπιστώνετε ότι ο φίλος του παιδιού σας έχει αρνητική επιρροή πάνω του; 
Γιατί όπως συμβαίνει στον κόσμο των ενηλίκων, έτσι και ανάμεσα στις παιδικές φιλίες υπάρχουν οι τοξικές προσωπικότητες. 
Παρακάτω θα δείτε μερικά αποκαλυπτικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι ο φίλος του παιδιού σας έχει αρνητικά χαρακτηριστικά και ίσως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια απόσταση μεταξύ τους.
Επικρίνει το παιδί σας. 
Αν διαπιστώσετε ότι ο φίλος του παιδιού σας του βρίσκει πάντα αρνητικά πράγματα και δεν το υποστηρίζει σε τίποτα, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε όσο αφορά τη φιλία τους. Ίσως θα ήταν καλύτερα να συζητήσετε με το μικρό σας, για τη συμπεριφορά του φίλου του και να του εξηγήσετε την έννοια της πραγματικής φιλίας. Όσοι έχουν αληθινά συναισθήματα δεν φθείρουν την αυτοεκτίμηση των φίλων τους, ούτε τους μεταδίδουν συναισθήματα ανασφάλειας.

Είναι ζηλιάρης και ανταγωνιστικός. 

Αυτός ο φίλος έχει τη συνήθεια να θέλει να είναι πάντα πρώτος και να παίρνει τους καλύτερους βαθμούς σε όλα τα τεστ. Από την άλλη αν πάει κάποιος άλλος καλύτερα από εκείνον, εκνευρίζεται. Επίσης, αν το μικρό σας έχει έναν τέτοιο φίλο ενδέχεται να θέλει τα παιχνίδια του και να επιθυμεί με ζήλο πράγματα που ανήκουν στο παιδί σας. Για παράδειγμα όταν βλέπει να κάνουν δώρα στο παιδί σας, δεν νιώθει χαρά, αλλά ζήλια και θυμό.

Είναι υπερβολικά κτητικός. 

Εάν ο φίλος του παιδιού σας του στέλνει συνέχεια μηνύματα και θυμώνει όταν εκείνο παίζει με άλλα παιδιά, τότε να είστε σε επιφυλακή για την ανάπτυξη αυτής της φιλίας. Επίσης, αν νιώθετε ότι και το μικρό σας νιώθει άβολα, ίσως θα πρέπει να του συστήσετε να πάρει κάποια απόσταση.

Είναι ο νταής της τάξης. 

Αυτό σημαίνει ότι ο φίλος του παιδιού σας χαίρεται μόνο όταν κάνει τους συμμαθητές του να κλαίνε ή όταν τους κοροϊδεύει. Μια τέτοια φιλία είναι σίγουρα τοξική για το μικρό σας και θα πρέπει να τη σταματήσετε, γιατί μπορεί να του μεταδώσει τη συμπεριφορά εκφοβισμού.

Μόλις διαπιστώσετε ότι το παιδί σας έχει μια τοξική για εκείνο φιλία, πρέπει να το βοηθήσετε να κατανοήσει πώς συμπεριφέρονται οι αληθινοί φίλοι και να του συστήσετε να κάνει παρέα και με άλλα παιδιά.


jenny

Ο Άμυαλος Πλούσιος (video για παιδιά)
The Parable of the Rich Fool

Το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα
της Κυριακής Θ' Λουκά (Λουκ: ιβ΄16–21)


Εἶπεν ὁ Κύριος τήν παραβολὴν ταύτην· ἀνθρώπου τινὸς πλουσίου εὐφόρησεν ἡ χώρα· καὶ διελογίζετο ἐν ἑαυτῷ λέγων· Τί ποιήσω, ὅτι οὐκ ἔχω ποῦ συνάξω τοὺς καρπούς μου;
Καὶ εἶπε· Τοῦτο ποιήσω· καθελῶ μου τὰς ἀποθήκας καὶ μείζονας οἰκοδομήσω, καὶ συνάξω ἐκεῖ πάντα τὰ γενήματά μου καὶ τὰ ἀγαθά  μου, καὶ ἐρῶ τῇ ψυχῇ μου· ψυχή, ἔχεις
πολλὰ ἀγαθὰ κείμενα εἰς ἔτη πολλά· ἀναπαύου, φάγε, πίε, εὐφραίνου. Εἶπε δὲ αὐτῷ ὁ Θεός· ἄφρον, ταύτῃ τῇ νυκτὶ τὴν ψυχήν σου ἀπαιτοῦσιν ἀπὸ σοῦ· ἃ δὲ ἡτοίμασας τίνι 
ἔσται; Οὕτως ὁ θησαυρίζων ἑαυτῷ, καὶ μὴ εἰς Θεὸν πλουτῶν. Ταῦτα λέγων ἐφώνει· ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω.


Απόδοση στη νεοελληνική:
Τους είπε ο Κύριος αυτή την παραβολή· ενός ανθρώπου πλούσιου έφεραν τα χωράφια του μεγάλη σοδειά· και σκεφτόταν μέσα του λέγοντας· 
Τι πρέπει να κάνω, γιατί δεν έχω πού να μαζέψω τους καρπούς μου; 
Και είπε· αυτό θα κάνω· θα γκρεμίσω τις αποθήκες μου και στη θέση τους θα χτίσω μεγαλύτερες και εκεί θα μαζέψω όλα τα γεννήματά μου και τα αγαθά μου και θα πω στην ψυχή μου· 
Ψυχή, έχεις μαζέψει πολλά αγαθά, που σου φτάνουν για πολλά χρόνια. Αναπαύου, λοιπόν, τρώγε, πίνε, καλοπέρνα. 
Ο Θεός όμως του είπε· ανόητε, αυτή τη νύχτα σου ζητούν ξαφνικά την ψυχή σου. Όσα λοιπόν ετοίμασες, σε ποιον θα ανήκουν τώρα; Αυτά παθαίνει εκείνος που θησαυρίζει μόνο για τον εαυτό του και δε φροντίζει να πλουτίζει όπως ο Θεός θέλει. Και λέγοντας αυτά τόνιζε· όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki