Tuesday 25 November 2008

Φέτος τα Χριστούγεννα στείλε τις πιο γλυκές ευχές!


Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι,

η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη, σωματείο μη κερδοσκοπικό, που σκοπό έχει τη στήριξη, εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση παιδιών και νέων που πάσχουν από νεανικό διαβήτη καθώς και των οικογενειών τους, από το 1983 διεκδικεί τα δικαιώματα των ατόμων με διαβήτη στη χώρα μας και προσπαθεί να βελτιώσει τη ποιότητα ζωής τους μέσα από ακούραστους αγώνες των εθελοντών της ΠΕΑΝΔ. Περισσότερα για τη ΠΕΑΝΔ, στην ιστοσελίδα http://www.peand.gr

Για τις φετινές γιορτινές ευχές σας, έχουν τυπωθεί οι νέες ευχετήριες κάρτες της ΠΕΑΝΔ σε οκτώ εορταστικά σχέδια για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το κόστος της κάθε κάρτας συμπεριλαμβανομένου και του φάκελου είναι 80 λεπτά.
Ο σύλλογός μας στηρίζεται οικονομικά για την επιβίωσή του, στις εισφορές των μελών και δωρεές φίλων για να διατηρεί εδώ και 25 χρόνια την ανεξαρτησία του και την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, χωρίς διακρίσεις προς τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που ζητούν τη βοήθειά του. Η επιλογή των σχεδίων που σας αρέσουν και η παραγγελία των καρτών από τη ΠΕΑΝΔ, θα δώσει το μήνυμα των ημερών στους αγαπημένους σας μέσα από τις πιο γλυκές ευχές!
Για τις παραγγελίες σας, επικοινωνήστε στο mail peand@live.com ή στα εξής τηλέφωνα: Σοφία Μανέα 6974492304 Σοφία Τζαλαβρά 6932762063, Δημήτρης Σακκάς 6977047344
Να περάσετε όλοι χαρούμενες γιορτές, με υγεία, αγάπη και συμπόνοια για τον συνάνθρωπο! Να είστε όλοι καλά!
Με εκτίμηση, Μαριαλένα
 
=====================================================
Visit my web pages at: Marialena's Moments & The Write Stuff! by Marialena
=====================================================








  

Διακινούσαν ψεύτικο βίντεο για να συκοφαντήσουν 14χρονη από τη Μολδαβία

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΘΥΜΑ ΒΑΝΑΥΣΟΥ εξευτελισμού έπεσε ένα δεκατετράχρονο κορίτσι στη Μυτιλήνη. Η κοπέλα, παιδί μεταναστών από τη Μολδαβία, φέρεται να πρωταγωνιστεί σε βίντεο με πορνό περιεχόμενο, που κυκλοφόρησε από κινητό σε κινητό μεταξύ των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της Μυτιλήνης.
 
Οι άγνωστοι που διακίνησαν το βίντεο το τιτλοφόρησαν με το όνομα του κοριτσιού. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας και του εισαγγελέα που επιλήφθηκαν της υπόθεσης, πρόκειται για βίντεο που προήλθε από το Ίντερνετ, καθώς η πρωταγωνίστριά του μοιάζει με τη 14χρονη μαθήτρια, είναι όμως τουλάχιστον είκοσι χρόνων. Έτσι, εκτιμάται ότι αφού αντιγράφηκε από το Διαδίκτυο, το βίντεο χρησιμοποιήθηκε για να συκοφαντηθεί το κορίτσι, ενδεχομένως και με ρατσιστικά κίνητρα.

Κρύβεται από ντροπή
Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες το επίμαχο βίντεο έχει γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης στα σχολεία της Μυτιλήνης, ενώ μέσα σε ελάχιστες ημέρες διαδόθηκε παντού, αφού κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό. Η κοπέλα από τη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση εις βάρος της δεν έχει πάει στο σχολείο της, με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά της από απουσίες.
Την ύπαρξη του βίντεο αποκάλυψε μια καθηγήτρια στο σχολείο της 14χρονης μαθήτριας στο κινητό τηλέφωνο ενός μαθητή σε ώρα διαλείμματος. Η ίδια ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Ειδοποιήσαμε, ως οφείλαμε, αμέσως τους γονείς της μαθήτριας και την Αστυνομία», λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θανάσης Φραγκόπουλος.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Μπούτσικος έχει ζητήσει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη έχουν κληθεί κι έχουν καταθέσει ο διευθυντής και η καθηγήτρια του γυμνασίου, όπως και οι γονείς της μαθήτριας. Απ΄ την εισαγγελική αρχή θα κινηθεί η διαδικασία για τον εντοπισμό του ή των δραστών, που θα διωχθούν για κακούργημα, ακόμη κι εάν πρόκειται για ανήλικο ή ανηλίκους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέλλη Γιακουμή, ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τα Νέα, Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Κύριε εισαγγελέα, πριν ασκήσεις δίωξη για κακούργημα σε ανήλικους, ρίξε καμιά αυτεπάγγελτη
στα κανάλια,
στο ΕΣΡ,
στις οικογένειες των ανηλίκων,
στα σχολειά και στους δασκάλους τους,
σε «φορείς»
σε υψηλά ιστάμενους,
σε χαμηλά ιστάμενους,
σε κάθε Εφραίμ μετά της συνοδείας του, 
και σε όλους μας έτσι γενικά και ειδικά...
μήπως και πέσει επιτέλους αυτό το «άπλετο φως» και μάθουμε από πού, από ποιους και πώς μαθαίνουν αυτά τα «κόλπα» τα ανήλικα παιδιά μας;;; 
 .
Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω...

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εναντίον των γυναικών: Ανατολικό αίμα

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εναντίον των γυναικών, το χαμομηλάκι δεν αναρτά στατιστικά και φρικτά βίντεο για τη βία που ασκούν οι «απολίτιστοι» ισλαμιστές ή άλλοι «ημιάγριοι» κατά των γυναικών, αλλά το παρακάτω κείμενο και τις εικόνες που αποκαλύπτουν τη ΒΙΑ που ασκούμε εμείς οι «πολιτισμένοι» κατά πάντων...
Στάχτη, έχουν τα μάτια σου 
μικρή μου Ιρακινή.
Και αίμα, το μαντήλι σου..
και το καντήλι.. ξύδι.
.
Εκείνο σου το δείλι
μοιράστηκες στο φως.
Αλλιώτικος καιρός..
αθώο μου στολίδι.
.
Σ' εκείνον τον παιδότοπο
που έπαιξες, μικρή..
σ' αρπάξανε σκυλιά
με θάνατο στα χείλη.
.
Σε ψάχνουν τα παιδιά
που παίζατε κρυφτό..
μια Νάρκη από φωτιά..
γυρεύατε στο δείλι..
.
Κι αγκάλιασες εκείνη..
κι Αγκάλιασες Θεό!
Δικαίος
(c) 2007
_________________

Σε λίγες μέρες στις Η.Π.Α. θα εορτάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Ποιόν Θεό θα Αγκαλιάσουν;
Η Μέρα των Ευχαριστιών είναι επίσημη αργία στην Αμερική, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου. Είναι μια μέρα περισυλλογής που φέρνει μαζί τις οικογένειες και τους φίλους για να ευχαριστήσουν το Θεό για τα αγαθά που τους παρέχει.
Στο εορταστικό μήνυμά του ο πρόεδρος Μπους, πέρσι, απέτισε φόρο τιμής στους άνδρες και τις γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι, όπως είπε συνεχίζουν μια ευγενή παράδοση θυσιαζόμενοι για να διατηρήσουν την ελευθερία και να υπερασπισθούν την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Ευχόμαστε Καλές Γιορτές στις Η.Π.Α. και ταχεία οικονομική ανάπτυξη.
Να φέρουν Ειρήνη σε όλον τον κόσμο. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!
- αναδημοσιεύεται για το λόγο που απέκτησε σάρκα και οστά πέρσι.
Για το κοριτσάκι της πρώτης φωτογραφίας και για τη Μέρα των Ευχαριστιών.
Από dimitris_dikaios στις Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki