Friday 22 August 2014

Όσο πιο πολύ οι μπαμπάδες ασχολούνται με τα παιδιά τους, τόσο πιο επιτυχημένα στην ζωή τους θα είναι τα παιδιά

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται και τους μπαμπάδες;

Όσο πιο πολύ οι μπαμπάδες ασχολούνται με τα παιδιά τους τόσο πιο επιτυχημένα στην ζωή τους θα είναι τα παιδιά. Η επιρροή των μπαμπάδων είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να καθορίσει την κοινωνική ζωή, τους βαθμούς στο σχολείο αλλά και τα μελλοντικά επιτεύγματα ενός παιδιού.

Γιατί λοιπόν τα παιδιά χρειάζονται τους μπαμπάδες;

Στοργικοί μπαμπάδες = επιτυχημένα παιδιά
Ο μπαμπάς επηρεάζει το παιδί σχεδόν από την γέννησή του. Τα μωρά των στοργικών μπαμπάδων νιώθουν συναισθηματικά ασφαλή, πιο αισιόδοξα και δεν φοβούνται να ανακαλύψουν νέα πράγματα. Όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο κοινωνικά και παρουσίαζαν μεγαλύτερο δείκτη IQ σε σύγκριση με τα παιδιά των οποίων οι μπαμπάδες δεν ασχολούνταν καθόλου μαζί τους. Ακόμη τα παιδιά αυτά δεν φοβόντουσαν να μείνουν μακριά από το σπίτι τους και να λείψουν στο σχολείο αρκετές ώρες. Επίσης τα παιδιά των στοργικών μπαμπάδων συμπεριφέρονταν καλύτερα και είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

Οι κόρες που είχαν καλή σχέση με τον μπαμπά τους είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οι γιοί τους παρουσίαζαν λιγότερη επιθετικότητα και περισσότερο αυτοέλεγχο.

Οι καθημερινές δραστηριότητες είναι σημαντικές
Μπορείτε κάνετε πολλά πράγματα μαζί όπως να φάτε παρέα με τα παιδιά σας, να δείτε μαζί μια ταινία, να παίξετε στο πάρκο ακόμη, να παίξετε video games ή να συζητήσετε. Η συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες βοηθά στην καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού σας.
Διαφορετικές προσεγγίσεις
Πώς γίνεται ο μπαμπάς να επηρεάζει διαφορετικά το παιδί από την μητέρα; Ένας καλός γονιός δεν είναι αρκετός; Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε γονιός έχει διαφορετικό ρόλο στην οικογένεια. Οι γονείς ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό, την ανεξαρτησία αλλά και την επιτυχία.
Παιχνίδι
Πολλοί γονείς ρωτήθηκαν πως παίζουν με τα παιδιά τους και αποδείχτηκε πως οι μαμάδες παίζανε πιο συγκρατημένα και αυστηρά ενώ οι μπαμπάδες πιο ελεύθερα και συναρπαστικά. Μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι τα παιδιά μάθαιναν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους αλλά και την συμπεριφορά τους και ήταν λιγότερο επιθετικά .
Ρίσκο
Ενώ οι μαμάδες ανησυχούν για την προστασία των παιδιών, την ανάπτυξή τους και καλά κάνουν εννοείται, αλλά οι μπαμπάδες ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να παίρνουν ρίσκο και να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες κάτι που είναι απαραίτητο για την μετέπειτα ζωή τους. Ακόμη τα έπειθαν να βρίσκουν το θάρρος να ξεπερνούν τα εμπόδια και να είναι πιο κοινωνικά.
Προστασία
Ίσως να οφείλεται στο μέγεθός τους, ή επειδή είναι οι προστάτες της οικογένειας και για αυτό φαίνονται να είναι καλύτεροι στο να προστατεύουν τα παιδιά τους από τις κακοτοπιές. Επίσης οι μπαμπάδες που ασχολούνται περισσότερο με τα παιδιά τους επηρέαζαν θετικά τις ζωές τους και τα παιδιά τους είχαν την τάση να επιλέγουν σωστότερους φίλους.
Υπακοή
Αν και οι μαμάδες φημίζονται για την αυστηρότητά τους, συνήθως οι μπαμπάδες επιβάλλουν πιο εύκολα αυτό που θέλουν. Εφαρμόζουν τους κανόνες και αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν ενήλικες ενώ οι μαμάδες αντιμετώπιζαν τα παιδιά πιο συναισθηματικά. Βέβαια οι αντίθετες προσεγγίσεις των γονιών αποδεικνύονται αποτελεσματικότερες από τις παρόμοιες προσεγγίσεις.

Μην ξεχνάτε ότι σημασία έχει να βρίσκετε μια μέση λύση αρχικά με την/τον σύντροφό σας και να συμμετέχετε όσο περισσότερο μπορείτε στην ζωή των παιδιών σας καθώς αποτελούν μέρος της δικής σας ζωής.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Η Ελληνίδα μάνα στην παραλία!!

Η Κάλλια Καστάνη γράφει για τη γυναίκα αυτή που της λες πως θα πας στα καράβια και εκείνη σου απαντά: «αντηλιακό να πάρεις»!
«Ελληνίδα μάνα» είναι ο γνωστός εκείνος, καταγεγραμμένος, υπερπροστατευτικός, τρομοκρατημένος ανθρωπότυπος, που φύεται με μια ζακέτα στο χέρι. Η Ελληνίδα μάνα γενικώς, είναι ένα δράμα – η Ελληνίδα μάνα στην ελληνική παραλία, είναι τραγωδία. Γενικώς και ειδικώς στις ακόλουθες τέσσερις κατηγορίες. Και σε όλες τις πιθανές παραλλαγές τους.
Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ
Φιλοσοφία της είναι πως το καλοκαιρινό μπάνιο, είναι ένα project ανάλογο της μετακίνησης των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν – με δυό λόγια, κάτι που πρέπει να φέρει εις πέρας, με ακρίβεια, ταχύτητα και χωρίς απώλειες.
Ποια είναι: Θα τη γνωρίσεις αμέσως γιατί συνήθως καταφτάνει κάθιδρη, σέρνοντας ένα παιδί από κάθε χέρι και λυγίζοντας κάτω από το βάρος μιας τεράστιας τσάντας, όπου με θαυμαστή δεξιοτεχνία Χουντίνι έχει καταφέρει να στριμώξει: τέσσερις πετσέτες, οκτώ μαγιό, 47 αντιηλιακά (προσώπου, σώματος, μαλλιών, ενυδατικό με make-up, αντιρυτιδική κ.λπ) εσώρουχα για όλους και ισάριθμες αλλαξιές, γυαλιά, καπέλα, σωσίβια, μπρατσάκια, βιβλία, περιοδικά, ηλεκτρονικά, σάντουιτς, πορτοκαλάδες, φρέσκα φρούτα, νερά, θερμός, μωρομάντηλα, παιχνίδια, κουβαδάκια, βατραχοπέδιλα, μάσκες, νεροπίστολα και ένα πλήρες φαρμακείο. Για κάθε ενδεχόμενο.
Βeach time: Συνήθως κάτω από την ομπρέλα – μέχρι να αλείψει παιδιά, να φουσκώσει μπρατσάκια, να γδύσει, να ξεπλύνει, να ταΐσει, να ξαναλείψει, να ποτίσει, να καθαρίσει πόδια από την άμμο, να ξεπλύνει πάλι, να αλλάξει, να ντύσει, να μαζέψει και να τα βάλει όλα μέσα, ίσα που προλαβαίνει να κάνει μια βουτιά.
Φράση κλειδί: «Μιχαλάκη, βγες μωρό μου από τη θάλασσα, είναι ώρα να φας».
Φράση- απειλή: «Ρε μαμά, που έβαλες την μπάλα μου ; Δεν τη βρίσκω! Ε, μην μου πεις πως ξέχασες την μπάλα μου!»

H ΚΛΑΣΙΚΗ – DRAMA QUEEN
Αυτήν ξέρουμε, αυτήν αγαπάμε – να μισούμε.
Ποια είναι: Δεν κολυμπάει, πλατσουρίζει. Φοβάται τα πάντα – τη θάλασσα, την άμμο, τα φύκια, τα βράχια, τα ψάρια, τα χταπόδια, τα καλαμαράκια και τα καλαμάκια του καφέ – διότι όλα μπορεί να είναι φορείς μικροβίων ή σκηνικό φριχτών ατυχημάτων. Δεν εννοεί να πληρώνει ποτέ (σ.σ. ούτε καν στην οργανωμένη παραλία), διότι είναι οικονόμα και κουμανταδόρισα, εξ’ού και κουβαλάει μαζί της ομπρέλες, καρπούζια, κεφτέδες, και τάπερ με γεμιστά από το σπίτι. Κρίσιμη λεπτομέρεια : η επικοινωνία με τους γόνους της γίνεται πάντα με ουρλιαχτά και σε μια υψισυχνότητα, ελάχιστα ανεκτή στο ανθρώπινο αυτί.
Βeach time: Όρθια, στα ρηχά, με το ένα χέρι στη μέση και το άλλο πάνω από τα μάτια, για να κόβει την αντηλιά και να βλέπει μακρύτερα, ώστε να προλάβει την καταστροφή.
Φράση κλειδί: «Μην πας μακριά, να σε βλέπω», «Κολύμπα, θα κρυώσεις», «Μην κάνεις βουτιές, θα σου ΄ρθει εμετός», «Μιχαλλλλλληηηηηη, βγες αμέσως έξω», «Μιχάλλλλληηηηηηη, έλα, φαϊ», «Ρίξε μια πετσέτα, θα καείς», «Άλλαξε μαγιό, θα πονέσει η κοιλιά σου», «Μη βουτήξεις τώρα, μόλις έφαγες», «Μιχάλλλληηηηη, έλα, βγες να στεγνώσεις, φεύγουμε». «Δεν ακούς παιδί μου ; Φεύγουμε!» «Μιχάλλληηηηηηηη! Αλίμονό σου αν έρθω εκεί!» (σ.σ. Δεν πάει).
Φράση απειλή: «4 ευρώ η ομπρέλα, και 3 η ξαπλώστρα».

Η FASHIONISTA
Πιστεύει πως η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο. Και πως τα μαγιό μπραζίλιαν είναι υπερεκτιμημένα. Ε, αυτό.
Ποια είναι: Αυτή που θα εμφανιστεί μετά τη μια το μεσημέρι στην παραλία, διότι έχει φάει όλο το πρωί προσπαθώντας να σετάρει μαγιό- σανδάλι – καπέλο – γυαλί – beachwear για τέσσερα άτομα. Και μετά να βάλει κρέμες, υδατικές, λάδι μαλλιών, λιπ, να περάσει βάση, μάσκαρα, ένα μπότοξ, μια βαφή, μια λιποκυτταριδική, εεεε, περνάει η ώρα….
Beach time: Στην ξαπλώστρα – άντε και μέχρι το μπαρ, για να δει και να την δουν ή ως την καμπίνα για να αλλάξει και να βάλει το δεύτερο μαγιό.
Φράση κλειδί: «Παίξε εδώ κοντά, και κοίτα μη λερωθείς». «Μην μου βρέχεις τα μαλλιά, χθες πήγα κομμωτήριο», «Το μεσημέρι λέω να μη φάμε, να τσιμπήσουμε κάνα φρουτάκι», «Μην κάνεις βουτιές, κολύμπα να πέσουν οι κοιλιές», «Εγώ, στην ηλικία σου….»
Φράση απειλή: «Νομίζω πως μόλις έσπασα ένα νύχι»

Η ΖΕΝ
Το motto της είναι πως “life is a beach” – και επίσης η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Ή αλλιώς, «χαλλλαρά».
Ποια είναι: Είναι η μάνα που δεν θα ανησυχήσει ποτέ και δεν θα σηκωθεί από τη θέση της για κανένα λόγο, παρεκτός, αν το ένα από τα παιδιά της παγιδεύσει με εκρηκτικά μέρος του αιγιαλού και το άλλο βγάλει λέπια, αρχίσει αιφνιδίως να φτύνει βατράχια ή πέσει από τα βράχια, σπάσει το πόδι/χέρι/κεφάλι του και απαιτηθεί η παρουσία της, κατά τη μεταφορά στο Παίδων, με το ασθενοφόρο. (Κούφια η ώρα…). Για όλα τα άλλα, έχει ο Θεός.
Beach time: Στην ξαπλώστρα – στον ήλιο, με κατεβασμένες τις τιράντες του μαγιό, για να κάνει ομοιόμορφο μαύρισμα – με ένα βιβλίο/ περιοδικό στο χέρι ή απασχολημένη, σε ατέλειωτο gossip recap στο κινητό.
Φράση κλειδί: «Αααα, εδώ είσαι ;» «Αααα, δεν πήρα άλλη πετσέτα, δεν πειράζει, κάτσε όρθιος, θα στεγνώσεις». «Ααααα. δεν έχω φέρει τίποτα, θες να σου πάρω ένα τοστ;» «Ααααα, κάηκες, θυμήσου σπίτι να βάλουμε γιαούρτι» «Παιδάκια είναι κυρία μου, θα παίξουν, θα τρέξουν, θα πετάξουν και καμιά πετρούλα – ε, τι να κάνουμε, να τα σκοτώσουμε;»
Φράση απειλή: «Βλέπεις πουθενά το παιδί;»

ladylike.gr
babyradio

Δείτε το μωράκι πως αποχωρίζεται την πιπίλα του
με τον πιο γλυκό τρόπο! (video)

Η μαμά της 17 μηνών Κόρα, βρήκε τον πιο γλυκό και ευφάνταστο τρόπο!
Έναν τρόπο που δεν θα ξεχάσει ποτέ η  μικρή της κόρη, αλλά και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζητήσει την πιπίλα της ποτέ πια.


Πήγε βόλτα με τους γονείς της σε ένα πάρκο και «αποχαιρέτησαν» μια και καλή την πιπίλα, αφήνοντάς την να… πετάξει στον ουρανό!
Η μικρή δεν έκλαψε καθόλου

Δείτε πώς το κατάφεραν με τον πιο γλυκό τρόπο:


 

Αν έχετε αδέλφια, δείτε αυτό το video!
Θα σας θυμίσει παλιές καλές στιγμές!

Όσοι από εσάς έχετε αδέλφια και μάλιστα είστε το μεγαλύτερο παιδί, σίγουρα θα έχετε τραβήξει πολλά από το μικρότερο αδερφάκι σας.
 

Ειδικά εάν είναι αγοράκι, το σίγουρο είναι ότι η συμβίωσή σας δεν θα ήταν βαρετή! Κάθε άλλο!!
Αν ανατρέξετε το χρόνο πίσω, θα θυμηθείτε τις σκανδαλιές που έκανε, τα πειράγματά του, αλλά και το ξύλο που φάγατε για εκείνο! Το παρακάτω βίντεο θα σας θυμίσει τις παλιές καλές στιγμές από την παιδική και εφηβική σας ηλικία, που τώρα πια θα γελάτε πολύ όταν τα φέρνετε στο νου.

Δείτε το:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki