Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Ακούει κανείς; - Κανείς δεν ακούει τον θρήνο.

Ζήτημα 1ο
Η πρόκληση του παγωμένου νερού
Μπουγελώνεσαι ή αλλιώς κάνεις φιλανθρωπία. 
Βιντεοσκοπείσαι, αναρτάς το βίντεο στο διαδίκτυο και όλοι χαιρόμαστε, αυτοί που μπουγελώθηκαν διότι προκάλεσαν την «ευαισθησία» μας κατά της ασθένειας και εμείς που παρακολουθούμε τις διασημότητες να κάνουν βλακείες.
Οι χαζοχαρούμενες τηλεπαρουσιάστριες  παρουσιάζουν το γεγονός. Κι εμείς συνηθίζουμε τον νέο τρόπο φιλανθρωπίας. 
Είναι αυτή φιλανθρωπία; 
Η φιλανθρωπία είναι αθόρυβη, ανιδιοτελής, είναι πράξη αγάπης και ευαισθησίας. 
Φιλανθρωπία δεν είναι αυτή μπίζνα που προσπαθεί να προβάλει τον … διάσημο, επειδή δεν έχει τίποτε άλλο να επιδείξει. 
Η φιλανθρωπία είναι μια πράξη που πρώτα έχει σκοπό να μας κάνει εμάς καλύτερους και μετά να βοηθήσει αυτούς που την έχουν ανάγκη. 
Αλλά είπαμε, προέχει η άλωση και των τελευταίων οχυρών, η ανατροπή των ελαχίστων αξιών που απέμειναν και η κερδοσκοπία με την επίφαση της αλληλεγγύης. 
Σκεφθείτε, ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Microsoft, από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, εγκατέλειψε την εταιρεία του και δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό ίδρυμα της γυναίκας του. Τέσσερις μέρες πριν η νέα λίστα του Forbes, ανακηρύσσει τον Μπιλ Γκέιτς πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη και αυτά από … φιλανθρωπίες.

Ζήτημα 2ο
Η Αμφίπολη και οι όψιμοι εραστές της. 
Από το 1955 αναδείχθηκαν τα πρώτα ευρήματα της Αμφίπολης. Έπρεπε να αποφασίσουν οι πολιτικοί ότι αξίζει τον κόπο αυτή η υπόθεση για να χρηματοδοτηθεί η ανασκαφή
Όταν η Αρχαιολογία γίνεται εργαλείο στα χέρια των πολιτικών χάνει την ουσία της. 
Όταν η Επιστήμη, η Τέχνη, η Παιδεία γίνεται όργανο της πολιτικής τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. 
Θυμάστε εκείνο τον ανεκδιήγητο υπουργό που ανακάλυψε τον κολοσσό της Ρόδου; Ένα κομμάτι μπετόν είχε ανακαλύψει και γίναμε παγκοσμίως ρεζίλι. Τώρα δεν έχει αξία η ανάδειξη των ευρημάτων αλλά η δικαίωση του πολιτικού. 
Σκεφθείτε να αναμειχθεί στην έρευνα του φαρμάκου του καρκίνου ένας πολιτικός. Πάση θυσία θα προσπαθήσει να μας πείσει, ότι βρήκε την πανάκια του αιώνα.
Οι αρχαιολόγοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και οι πολιτικοί τη δική τους και να μην ανακατεύονται σε ξένα χωράφια. 
Πρόσεχε κυρία Περιστέρη μου, μη γίνει και καμιά ζημιά με τη βιασύνη που έχουν οι πολιτικοί. 

Ζήτημα 3ο
Ένα παιδάκι χάνει το φως του στην έρημο.
Ένας Αμερικανός αποκεφαλίζεται δημόσια.
Ένας γιος κακοποιεί τους γονείς του. 
Ένας πατέρας εκτελεί το γιο του.
Δυο νέοι εκτελούνται για 800 ευρώ.
Δυο χιλιάδες παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι παιδιά εκτελούνται στη Γάζα.
Αεροπλάνα καταρρίπτονται, αεροπλάνα εξαφανίζονται,
Ουκρανία, Συρία, Λίβανος, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Λιβύη σφάζονται.
Οι Σουνίτες δολοφονούν του Σιϊτες στο Ιράκ.
Τι πάθανε οι άνθρωποι;
Τι συμβαίνει;
Αλλάζει η γεωγραφία του κόσμου. Οι λαοί πρέπει να πληρώσουν κι άλλα στους λίγους. Κι εμείς απαθείς παρακολουθούμε τα επεισόδια σε ένα άλλο σήριαλ πιο σκληρό, επειδή το Game of Thrones το καλοκαίρι δεν γυρίζει καινούρια.
Βλέπουμε πράγματα να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας, αλλά δεν ακούμε τίποτε. 
Κανείς δεν ακούει τον θρήνο. 

hamomilaki

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε Cheesecake Nutella!!

Ένα πολύ νόστιμο cheesecake που δε χρειάζεται ψήσιμο

Αν το λιγουρεύεστε δείτε τη συνταγή στη μητερούλα 

Τα παράπονα των παππούδων και των γιαγιάδων

Πολλές φορές υπάρχουν εντάσεις και λογομαχίες ανάμεσα στους γονείς και τους παππούδες, καθώς οι μεν θεωρούν ότι οι δε κακομαθαίνουν τα παιδιά τους ή ακόμα χειρότερα είναι ιδιαίτερα παρεμβατικοί. Ωστόσο καμιά φορά και οι παππούδες έχουν δίκιο...
 
 
Ας ακούσουμε, λοιπόν, την δική τους εκδοχή:
 
Και οι παππούδες κουράζονται.
Αναμφίβολα οι σύγχρονοι γονείς κουράζονται προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δουλειά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και οι παππούδες είναι άνθρωποι μιας ηλικίας και οι αντοχές τους είναι περιορισμένες.
Δεν είναι μόνο babysitters.
Οι περισσότερες γιαγιάδες κρατούν με χαρά τα εγγόνια τους, ωστόσο καλό θα είναι να μην τους αντιμετωπίζετε απλά σαν babysitters και να μην τους πηγαίνετε τα παιδιά μόνο όταν χρειάζεται να πάτε κάπου.
Μόνο οι γονείς της μαμάς είναι παππούδες;
Η αλήθεια είναι ότι όταν μια γυναίκα γίνεται μανούλα χρειάζεται περισσότερο την μητέρα της και νιώθει πιο άνετα με αυτήν, παρά με την πεθερά της. Ωστόσο και οι γονείς του μπαμπά είναι εξίσου παππούς και γιαγιά και δεν θα πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, καθώς το παιδί μεγαλώνει.
Οι συμβουλές τους δεν ακούγονται καθόλου.
Σαφώς και αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ανατροφή ενός παιδιού είναι οι γονείς του και αυτοί πρέπει να θέσουν τους κανόνες και τα όρια σχετικά με την διατροφή, την υγεία, την ασφάλεια και την συμπεριφορά του γενικότερα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι όλες οι συμβουλές των παππούδων θα πρέπει να απορρίπτονται άκριτα.
 
Να θυμάστε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν έχοντας την αγάπη και την φροντίδα των παππούδων τους είναι πολύ τυχερά και η παρουσία τους συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική τους εξέλιξη, γι’ αυτό προσπαθήστε με ηρεμία και νηφαλιότητα να λύσετε τις όποιες διαφορές υπάρχουν για το καλό των παιδιών σας.