Thursday 23 March 2017

Ο γιος και το σημειωματάριο

Κάποτε ήταν ο γιος ενός πολύ πλούσιου ανθρώπου στο κολέγιο και κόντευε να τελειώσει. Ο πατέρας του, του είχε υποσχεθεί πως όταν έφτανε στην αποφοίτηση θα του έπαιρνε σαν δώρο ό,τι εκείνος ήθελε. Πράγματι, ο γιος, που δεν είχε στερηθεί ποτέ τίποτα, έφτασε στην αποφοίτηση και ζήτησε ένα ολοκαίνουριο και πανάκριβο αυτοκίνητο.
Το επόμενο πρωί ο πατέρας τον κάλεσε στο γραφείο του για να του δώσει το δώρο του. Προς μεγάλη έκπληξη του γιου, ο πατέρας του, του έδωσε ένα μικρό τυλιγμένο πακέτο. Ανοίγοντας το περιτύλιγμα, ο γιος αντίκρισε ένα πανέμορφο δερματόδετο σημειωματάριο μαζί με μια υπέροχη χειροποίητη πένα. 

Δεν φάνηκε όμως να ενθουσιάζεται… εξοργίστηκε τόσο πολύ που πέταξε με δύναμη το δώρο του πατέρα του στο πάτωμα και έφυγε, χτυπώντας την πόρτα πίσω του και φωνάζοντας: 
«Κράτα το σημειωματάριο εσύ, θα πάρω το αυτοκίνητο μόνος μου, δεν σε έχω ανάγκη παλιοτσιγγούνη»!
Ο θυμός του γιου ήταν τόσο έντονος που έφυγε από το σπίτι και έκανε χρόνια να δει τον πατέρα του. Έπιασε μια καλή δουλειά μετά τις σπουδές του, βγάζοντας πολλά χρήματα και πήρε μόνος του το αμάξι που ήθελε. 


Μεγαλώνοντας όμως κάτι άλλαζε μέσα του και μετάνιωνε για την πράξη του. Σκεφτόταν, λοιπόν, να βρει ξανά τον πατέρα του και να του ζητήσει συγγνώμη. Δυστυχώς, όμως, πριν προλάβει να το κάνει, ο πατέρας του πέθανε.
Βαθιά θλιμμένος, γύρισε στο πατρικό του σπίτι για την κηδεία και αποφάσισε να μείνει εκεί το βράδυ. Καθώς οι σκέψεις και οι μνήμες περνούσαν από το μυαλό του, ψαχούλευε τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του με ένα στενάχωρο χαμόγελο στα χείλη του. 


Κοιτάζοντας φωτογραφίες και διάφορα πράγματα του παρελθόντος, έπεσε πάνω σε εκείνο το σημειωματάριο που του είχε χαρίσει ο πατέρας του. Το άνοιξε, λοιπόν, και με μεγάλη του έκπληξη, έπεσαν ένα ζευγάρι κλειδιά από τις σελίδες του. Στη σελίδα που ήταν τα κλειδιά, ο πατέρας του είχε γράψει:

«Σου αγόρασα το αυτοκίνητο που ήθελες, αλλά το πραγματικό δώρο μου είναι αυτό το σημειωματάριο. Όπως βλέπεις, οι σελίδες του είναι κενές και η πένα αχρησιμοποίητη. Αυτό συμβαίνει γιατί σε περιμένουν να γράψεις εσύ ο ίδιος την ιστορία της ζωής σου. Μην στηρίζεσαι σε κανενός τις δυνάμεις πέρα από τις δικιές σου. Θα πέσεις πολλές φορές στη ζωή σου. Δεν θα το αποτρέψω αυτό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι δίπλα σου να σε σηκώσω μέχρι να μπορέσεις να σηκώνεσαι μόνος σου, όπως όταν ήσουν μικρός. Σε αγαπώ πολύ… ο πατέρας σου».
______________________
Πηγή: enallaktikidrasi.com

Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Μη μας οδηγείτε στην ακούσια αναπηρία!

Group Διαβητικών Facebook: Έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Δεν απαιτούμε κάτι εις βάρος κανενός συμπολίτη μας, ούτε καν του ίδιου του κράτους. Ζητάμε τη βοήθειά όλων σας και διεκδικούμε αυτό που θα έπρεπε απλόχερα να μας δίνεται. 
Μη μας οδηγείτε στην ακούσια αναπηρία!
... να μας δώσει την επιλογή ο ΕΟΠΥΥ να επιλέξουμε τον τρόπο διαχείρισης του σακχάρου μας.
.....................
Όμως εμείς οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 και οι γονείς των παιδιών με διαβήτη τύπου 1 αλλά και όλοι οι διαβητικοί της χώρας, δεν πρόκειται να δεχθούμε την αδικαιολόγητη άρνηση πρόσβασης σε μια καλύτερη τεχνολογία που μας βοηθά!
Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να είναι αρωγοί με έναν εύκολο τρόπο: να μας δώσουν ένα βήμα να παρουσιάσουμε τι σημαίνει η ζωή με διαβήτη. 
Καλούμε τα μέσα να παρουσιάσουν γονείς με ινσουλινο-εξαρτώμενα παιδιά, θεωρώντας ότι η ορατότητα της καθημερινότητάς μας μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης στο να αντιληφθούν οι κύριοι του ΕΟΠΥΥ ότι με μια απλή κίνηση, με μια απλή υπογραφή και η οποία δεν τους έχει πλέον κόστος, το επαναλαμβάνουμε, θα καλυτερέψει αυτόματα τις ζωές χιλιάδων διαβητικών και θα τους δώσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Δε μας ενδιαφέρουν κομματικές παρατάξεις, δεν είναι μια κίνηση με καμία πολιτική σκοπιμότητα και κυρίως δεν είναι καμία κίνηση που ηγούνται κάποιοι λίγοι άνθρωποι.

Είμαστε όλοι εμείς που καλούμαστε καθημερινά να ρυθμίσουμε «χειροκίνητα» μια ορμόνη που δεν παράγει το σώμα μας.

Κάνουμε τελευταία έκκληση στους κυρίους του ΕΟΠΥΥ να συμπεριλάβουν την καινούρια τεχνολογία στα αναλώσιμα που αποζημιώνονται, γιατί είναι ζήτημα ζωής το ρυθμισμένο σάκχαρο. 

Απευθυνόμαστε και σε όλους εσάς που θα κληθείτε να πληρώσετε παραπάνω φορολογία για όλους εμάς που θα είμαστε ανάπηροι από τις επιπλοκές του διαβήτη μια ώρα αρχύτερα.
Τα κομμένα πόδια, οι αιμοκαθάρσεις και η τύφλωση αλλά και ο κατά δέκα χρόνια μειωμένος χρόνος ζωής είναι διαβεβαιωμένες, αποδεδειγμένες επιπλοκές και τερματισμός της ζωής ενός διαβητικού είτε τύπου 1 είτε τύπου 2.
Αυτή τη στιγμή τα ήδη υπάρχοντα ποσοστά φτάνουν, όπως αναφέραμε το 1.200.000 διαβητικούς. Εάν σε αυτά προσθέσουμε τις εμπεριστατωμένες έρευνες, ότι ακόμα 3 στους 10 ανθρώπους είναι αδιάγνωστοι διαβητικοί, και τα ποσοστά που και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η Αμερικανική Διαβητολογική Ομοσπονδία επιβεβαιώνουν ότι ο διαβήτης λόγω άγχους και διατροφής στο πολύ άμεσο μέλλον παίρνει τη μορφή επιδημίας, αντιλαμβάνεστε ότι πολύ σύντομα δε θα υπάρχει οικογένεια χωρίς διαβητικό μέλος.

Δεν απαιτούμε κάτι εις βάρος κανενός συμπολίτη μας, ούτε καν του ίδιου του κράτους. Ζητάμε τη βοήθειά όλων σας και διεκδικούμε αυτό που θα έπρεπε απλόχερα να μας δίνεται. Μη μας οδηγείτε στην ακούσια αναπηρία!


ολόκληρο το κείμενο της έκκλησης εδώ: glykouli

Παιδοβιαστής υποδυόταν τον δάσκαλο του μπάσκετ
για να προσεγγίζει 11χρονα αγοράκια

Θεσσαλονίκη
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 39χρονο που βίαζε κατ’ εξακολούθηση δύο ανήλικα αγόρια στην Θεσσαλονίκη.
Υποδυόταν τον δάσκαλο του μπάσκετ προκειμένου να ασελγεί σε ανήλικα αγόρια και, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, τον έβλεπαν να πηγαίνει στο γήπεδο μπάσκετ της γειτονιάς μόνιμα με αθλητική αμφίεση και με μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος.
Συνελήφθη για τις πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και του βιασμού. 
Προηγήθηκαν καταγγελίες στο Τμήμα Προστασία Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς από τον περασμένο Σεπτέμβριο προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο αγοριών, ηλικίας 11 ετών.
Ο 39χρονος φέρεται ως άεργος και γείτονας των δύο ανηλίκων.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki