Thursday 30 January 2014

Ακούς; Ένα παιδί πεθαίνει κάθε 3 δευτερόλεπτα...
Every 3 seconds, a Child Dies

Every 3 seconds, a Child Dies
Κάπου ανάμεσα στην παγκόσμια ανθρώπινη δυστυχία, στην εξαθλίωση, στον υποσιτισμό, στον αναλφαβητισμό, στην έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και στους άστεγους υπάρχουν 1.453 άτομα, που κατέχουν περιουσία 5,5 τρισεκατομμυρίων USD δηλαδή ίση με το ΑΕΠ της Κίνας, της 2ης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο!

περισσότερα στην πηγή: vmediagr


6,6 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2012

Από διαπιστώσεις καλά πάμε!!
Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που η UNICEF άρχισε να δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία για «την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο» και σχεδόν 25 από την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στον ΟΗΕ.
Κι όμως, εν έτει 2014, οι συνθήκες διαβίωσης των 2,2 δισεκατομμυρίων παιδιών της υφηλίου μπορεί να έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, αλλά εξακολουθούν να απέχουν πολύ από το να θεωρούνται ιδανικές.
Η UNICEF δημοσιεύει σήμερα την έκθεσή της για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο το 2014.
Μέσω της εν λόγω έκθεσης, η UNICEF έρχεται να μας υπενθυμίσει πως «κάθε παιδί μετράει» και να «αποκαλύψει τις ανισότητες» με απώτερο στόχο οι φορείς λήψης αποφάσεων να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να επιφέρουν θετικές αλλαγές.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, περίπου 6,6 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2012 κυρίως από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί-αντιμετωπιστεί.
Το 15% των παιδιών του κόσμου εργάζονται και το 11% των κοριτσιών παντρεύονται προτού γίνουν 15 ετών.
Παράλληλα, τα φτωχότερα παιδιά έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες από τα πλουσιότερα να έχουν ειδικευμένο προσωπικό κατά τη γέννησή τους, με αποτέλεσμα αυτά και οι μητέρες τους να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών κατά τον τοκετό.
Κατά τα λοιπά, βέβαια έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος σε μέτωπα όπως η μείωση των ποσοστών παιδικής θνησιμότητας.
ethnos

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε Παραδοσιακή Γαλατόπιτα!!

Μια παραδοσιακή συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι
με αγνά υλικά.


θέλετε να δείτε τη συνταγή;;;
κλικ στη μητερούλα

57 εκατομμύρια παιδιά θα πάνε στο σχολείο
σε... 70 χρόνια!! (Εεε, λίγη υπομονή ας κάνουν!!)

Τι είναι τα 70 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα;;;
-------------------------
Θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον επτά δεκαετίες προκειμένου να είναι βέβαιο πως κάθε παιδί θα έχει πρόσβαση σε ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματά του: την εκπαίδευση.
Αυτό εκτιμά η UNESCO σε αναφορά της.


Σύμφωνα με αυτή, 57 εκατ. παιδιά στον κόσμο δεν μπορούν να πάνε σε σχολείο και αυτή η δραματική κατάσταση θα εξαλειφθεί στην καλύτερη περίπτωση το 2086, όταν εκτιμάται πως επιτέλους ακόμη και τα φτωχά κορίτσια από την Αφρική θα μπορούν να καθίσουν στο θρανίο.
Το σοκαριστικό πόρισμα περιγράφει την κατάσταση ως μία παγκόσμια μαθησιακή κρίση, καθώς στις φτωχές χώρες ένας στους τέσσερις ανθρώπους δεν μπορεί να διαβάσει ούτε μία πρόταση.
Η ετήσια αναφορά της UNESCO προειδοποιεί πως οι υποσχέσεις της διεθνούς κοινότητας για την καταπολέμηση του προβλήματος και τη μείωση 50% των αναλφάβητων είναι απίθανο να εκπληρωθούν.

iefimerida

Ali Mohammadian: Ένας υπέροχος φαλακρός δάσκαλος!!

Ο Μοχαμαντιάν, διδάσκει στο δημοτικό σχολείο Sheikh Shaltoot στη Marivan, μια κουρδική πόλη στα δυτικά του Ιράν .

Όταν ο 8χρονος μαθητής του Μαχάν Ραχίμι έχασε τα μαλλιά του, λόγω μίας σπάνιας ασθένειας, δεχόταν τον εκφοβισμό και τα χλευαστικά σχόλια από τους συμμαθητές του.

Iranian teacher who shaved his head in solidarity with an ill pupil who went bald becomes a national hero

Ο δάσκαλος απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στο bullying των παιδιών. Όταν μπήκε μία μέρα στην τάξη έκπληκτοι οι μαθητές του διαπίστωσαν ότι είχε ξυρίσει το κεφάλι του.

Τότε οι μαθητές όχι μόνο κατάλαβαν το λάθος τους και σταμάτησαν να ενοχλούν τον μικρό αλλά ως ένδειξη αλληλεγγύης αποφάσισαν να του συμπαρασταθούν με τον ίδιο τρόπο: ξύρισαν κι εκείνοι τα μαλλιά τους.

Ο δάσκαλος, που έχει γίνει ήρωας στο Ιράν, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί ενώ, σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του παιδιού ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για αντιμετώπιση της ασθένειάς του.


antikleidi

Η Μεγάλη Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων: Οι Τρεις Ιεράρχες απέναντι στην εξουσία και τον πλούτο

Χρόνια Πολλά στους μαθητές


Σύντομο βίντεο στο οποίο γίνεται αναφορά στη ζωή 
 και στο έργο των Τριών Ιεραρχών.


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki