Thursday 11 September 2014

Άνοιξε νέος κύκλος για συλλήψεις παιδόφιλων
Σύλληψη 45χρονου στην Κω για παιδική πορνογραφία

45χρονος συνελήφθη χθες στην Κω έχοντας στην κατοχή του πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας, τα οποία προορίζονταν για κοινοποίηση σε άλλους χρήστες του διαδικτύου.


Τα ίχνη του 45χρονου εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας σε διάφορα δίκτυα-προγράμματα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 45χρονου στη Κω, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών με βίντεο παιδικής πορνογραφίας.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.   


tanea

Μετρό 11/9 2014 μ.Χ. - Φιλανθρωπία μεταξύ παιδιών...

Καλή σχολική χρονιά...

Πάντα αυτή τη περίοδο, στις αρχές του Σεπτέμβρη, σαν υποσυνείδητα σχεδόν, πιάνω τον εαυτό μου, αιώνιο μαθητή, να χαζεύει σχολικά συχνά να αγοράζει γόμες, μολύβια και στυλό στα κρυφά...
Έτσι, μπαίνοντας απόψε σε ένα βαγόνι με ελάχιστο κόσμο, λες και το καλοκαίρι πήρε παράταση ζωής, έζησα μια μαγική σκηνή άλλης εποχής που θα θελα να τη μοιραστούμε.


Ανάμεσα σε πρόσωπα ηλιοκαμένα, με καρφωμένο ακόμη στο βλέμμα τους το καλοκαίρι, κορίτσια ανάλαφρα ντυμένα με σορτσάκια τζιν και παντοφλίτσες-πανηγύρια με χίλια δυο πλουμίδια πάνω, νυχάκια περίτεχνα όλο χάρη, αγόρια κοντοκουρεμένα και μουσάτα σαν διάκοι, με ακουστικά στ' αυτιά και κινητό-προέκταση του χεριού, κάνα δυο νυσταλέους σεκιουριτάδες με γαλόνια παράξενα, μια γιαγιά Ρωσίδα που διάβαζε ένα μικρούτσικο βιβλιαράκι, προφανώς Ευαγγέλιο, και ψιθυρίζοντας στη ακατάληπτη διάλεκτο των Ουραλίων, έκανε τον σταυρό της κάθε τόσο κοιτώντας με δυο αγαθά σλαβικά μάτια ψηλά κι ένα γιάπη-χαρτογιακά, αδύνατο σαν οδοντογλυφίδα, να πλέει σ' ένα φτηνιάρικο κοστουμάκι, φορτωμένος με τσάντες δερμάτινες.
Ξάφνου... η υπέροχη εικόνα!

Μια συμπαθέστατη μαμά γύρω στα σαράντα, σαν τις μαμάδες του παλιού καιρού, απλά ντυμένη κι αληθινά όμορφη, με ένα κοριτσάκι δίπλα της σαν αγγελούδι από αναγεννησιακό πίνακα, με φουστανάκι με γιρλάντες ροζ, και μπλε ζωηρά ματάκια, φρόνιμο και λαλίστατο συνάμα.

Στο χεράκι του κρατούσε σφιχτά μια σακούλα πιο μεγάλη απ' το ίδιο και κάθε λίγο έβγαζε από μέσα γόμες, μολύβια, μαρκαδόρους, κι αφού τα παρατηρούσε λίγο τα ξανάβαζε γρήγορα στη σακούλα, λες κι ήταν πολύτιμος θησαυρός!

Η μαμά, με ένα χαμόγελο απόλυτης γαλήνης, έλεγε ψιθυριστά στη μικρή και μια συμβουλή για κάθε σχολικό που έβγαινε απ' τη σακούλα ενώ η κουκλίτσα την άκουγε αφηρημένα με ένα στοματάκι ορθάνοιχτο και δυο μαγουλάκια κόκκινα σαν ροδάκινα.

Ξαφνικά μέσα στη ησυχία ανεβαίνει από κάποια στάση ένα μουσικό δίδυμο. Ένας πιτσιρικάς τσιγγάνος, γύρω στα 15 με μάτι αετίσιο να κόβει κάθε κίνηση χεριού που έμπαινε σε τσέπη, με ψεύτικο χαμόγελο, κι ακορντεόν να παίζει κάτι απροσδιόριστο μεταξύ νησιώτικου και λαϊκού ιδιαιτέρως κακότεχνα, κι ένα κοριτσάκι πολύ μικρό με κοτσιδάκια και λαδωμένο μαλλάκι, με φουστανάκι βρώμικο και παρδαλό, και με πανέμορφη διαπεραστική φωνή βγαλμένη από ταινία του Κουστουρίτσα.
Το κοριτσάκι με σπασμένα ελληνικά τραγουδώντας, και μ' ένα ξεχαρβαλωμένο ντέφι κρατώντας άρχισε να περιπλανιέται ανάμεσα στους επιβάτες, σχεδόν αδιάφορα, περιμένοντας να πέσουν τίποτα ψιλά μες στο ντέφι.

Ελάχιστοι έδωσαν και το τσιγγανάκι έφτασε μπροστά στη μικρή με τα σχολικά, που εκείνη τη στιγμή κρατούσε κάτι πολύχρωμους μαρκαδόρους. Τα κοριτσάκια κοιτάχτηκαν μεταξύ τους λες και γνωρίζονταν από παλιά, και η ξανθιά μικρή έριξε μες στο ντέφι τους μαρκαδόρους!

Το τσιγγανάκι έσκυψε την φίλησε στοργικά και πήγε παρακάτω. Όλοι γύρω μείναμε κόκκαλο και μόνο η μαμά συνέχιζε να χαμογελάει γαλήνια και μάλλον υπερήφανα.
Κατέβηκα σχεδόν παραπατώντας, με μια σκέψη μόνο καρφωμένη.
Φιλανθρωπία μεταξύ παιδιών... φιλανθρωπία παιδείας....
Καλή σχολική χρονιά σ' όλα τα παιδάκια...

Κείμενο: Φαίδωνας Χριστοδουλάκης, θεολόγος
Επεξεργασία: Σοφία Ντρέκου

ΒΙΝΤΕΟ: «Talijanska» σε Μουσική του Goran Bregovic (Γκόραν Μπρέγκοβιτς), με σκηνές από την αριστουργηματική, σκληρή ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο Καιρός των Τσιγγάνων» η όποια κινείται ανάμεσα στη φαντασία και στη πραγματικότητα. Μέσα από μια απλή δραματική ιστορία ο σχεδόν νέο-ρεαλιστικά σκηνοθέτης, εξετάζει το τρόπο ζωής των ηρώων του, κυρίως όμως μέσα από τη περιπλάνηση, τη μουσική, τα τραγούδια.


Αυτό το μωράκι ακούει για πρώτη φορά!! (video)
Lachlan's first hearing aids aged 7 weeks old


Το μωρό του Toby Lever διαγνώστηκε με εκ γενετής απώλεια ακοής. Αρχικά δεν μπορούσε να ακούσει τίποτα, όμως όλα άλλαξαν όταν του τοποθέτησαν μια ακουστική συσκευή. Φυσικα, όλο αυτό του προκάλεσε κάποια μικρή ενόχληση, όμως σύντομα τα δάκρυά του μετατράπηκαν σε χαμόγελα όταν άκουσε τη φωνή των γονιών του για πρώτη φορά.



enallaktikidrasi

«Λόλα, να ένα μήλο» - Καλή σχολική χρονιά
για όλα τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους!!


Η πρώτη επαφή του παιδιού με τα γράμματα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Καθώς όμως η Α' αλλά και οι μετέπειτα τάξεις του δημοτικού θα βάλουν του δώσουν τα εφόδια για τη μετέπειτα πορεία του στη γνώση, είναι πολύ σημαντικό το παιδί να μάθει τη σημασία της μελέτης. Υπάρχουν παιδιά που μελετούν πρόθυμα τα μαθήματά τους, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ
Για έναν γονέα είναι εύκολο να πει "κάνε τα μαθήματά σου", δεν είναι όμως το ίδιο εύκολο και για το παιδί, ιδιαίτερα αν ζει σε ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα που του αποσπούν την προσοχή, όπως ένα αδερφάκι που παίζει ή μια ανοιχτή τηλεόραση. Βοηθήστε λοιπόν το παιδί να οργανωθεί. Ορίστε κάποιες ώρες διαβάσματος στη διάρκεια των οποίων θα μπορεί να ασχοληθεί με τα μαθήματα του ανενόχλητο. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς, οπότε συζητήστε μαζί του ποιά μπορεί να είναι η κατάλληλη ώρα, μέσα σε λογικά πλαίσια. Μια καλή στιγμή είναι ίσως αργά το μεσημέρι, ή νωρίς το απόγευμα, αφού το παιδί φάει, μιλήσει μαζί σας για το πως πέρασε τη μέρα του και ξεκουραστεί λιγάκι.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ
Σημαντικό επίσης είναι το παιδί να διαθέτει το δικό του χώρο για να διαβάζει. Το δωμάτιο του παιδιού λοιπόν και συγκεκριμένα το γραφείο του είναι ιδανικό, ώστε να μπορεί να απλώσει τα τετράδια και τα βιβλία του και να μελετήσει με ησυχία. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ο βαθμός συγκέντρωσης ενισχύεται με συχνά και σύντομα διαλείμματα. Η μουσική, χωρίς στίχους και σε χαμηλή ένταση, σε κάποια παιδιά μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τη συγκέντρωση και το άγχος. Ανάμεσα στις εργασίες ενθαρρύνετε το με φράσεις όπως "λίγο ακόμη και τελείωσες" ή "λίγο σου μένει τα πας πολύ καλά" και επιβραβεύστε το όταν ολοκληρώσει τη μελέτη , επιτρέποντας του να κάνει κάτι που το ευχαριστεί.
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Για να τα βοηθήσετε μπορείτε να τους δείξετε κάποιες τεχνικές διαβάσματος, όπως να υπογραμμίζουν τα κύρια σημεία ενός κειμένου, να εντοπίζουν τις λέξεις - κλειδιά και να προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα και να μεταφέρουν τη γνώση με τα δικά τους λόγια, ώστε να μην χρειάζεται να παπαγαλίζουν. Ανάλογα με την ηλικία, παρεμβαίνουμε στο διάβασμα και βοηθούμε το παιδί, σε καμία περίπτωση όμως δεν λύνουμε εμείς τις ασκήσεις του. Τα «κηρύγματα», οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί και οι συγκρίσεις με τα άλλα παιδιά ή τα αδέρφια δεν βοηθούν. Σε καμία περίπτωση δε, δεν φωνάζουμε ή το μαλώνουμε, αν δεν κάνει ωραία γράμματα ή αν κάνει κάτι λάθος. Ακόμη και αν το κάνει πολλές φορές λάθος. Ούτε για εσάς ήταν εύκολο, θυμάστε;
ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Το παιδί θα αγαπήσει το διάβασμα πιο εύκολα να το αγαπάτε κι εσείς. Δείξτε του δικά σας βιβλία που μπορεί να αναφέρονται σε κάτι που έμαθε στο σχολείο ή σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδων. Επισκεφθείτε μαζί του κάποιο βιβλιοπωλείο, μυήστε το στη λογοτεχνία ή σε βιβλία που αφορούν στα ενδιαφέροντά του.
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η σωστή διατροφή είναι ένας παράγοντας που βοηθά στη σκέψη. Μικρά και υγιεινά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν το παιδί να έχει ενέργεια, μνήμη και καλή υγεία. Ο βραδινός ύπνος είναι, επίσης, πολύ σημαντικός τόσο για το διάβασμα όσο και για την υγεία του παιδιού. Βοηθά στην ξεκούραση του σώματος και του νου, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, τη σωματική και την πνευματική ανάπτυξη.
ΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ
Οι περισσότεροι γονείς δεν είναι εκπαιδευμένοι να κάνουν τη δουλειά του δασκάλου. Γι' αυτό, αν νιώθετε ότι δυσκολεύεστε να βοηθήσετε το παιδί με τη μελέτη του, αναθέστε τη σε κάποιον άλλον. Είναι προτιμότερο να το διαβάσει κάποιος που θα μπορεί να το κάνει πιο αποτελεσματικά, από το να το κάνετε εσείς με το λάθος τρόπο. Αυτό θα έχει αρνητικά αποτελέσματα και στη μάθηση του παιδιού, αλλά και στη μεταξύ σας σχέση.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki