Tuesday 12 April 2016

Ποια ενθύμια θα θέλατε να έχουν τα παιδιά σας;

Το πιθανότερο είναι ότι πότε δεν χρησιμοποιείτε το πορσελάνινο σερβίτσιο της γιαγιάς σας, αν και το έχετε κουβαλήσει σε όλες τις μετακομίσεις σας, επειδή η ιδέα του να το πουλήσετε σας ακούγεται λάθος. 
Οπότε τι θα θέλατε να έχουν τα παιδιά σας – που δεν θα τους είναι βάρος όπως εκείνο το πορσελάνινο σετ; 

Έχουμε μερικές ιδέες:

Το πρώτο σας διαβατήριο
Το να δουν όλες αυτές τις σφραγίδες χωρών από όλα τα εξωτικά μέρη στα οποία έχετε πάει θα τους υπενθυμίσει πόσο πολύ σας αρέσει η περιπέτεια.


Μία τυπωμένη φωτογραφία από τον γάμο σας

Καλές είναι και οι ψηφιακές φωτογραφίες, αρκεί να τις αποθηκεύετε κάπου και να μην ξεχάσετε που είναι αυτό το «κάπου». Αλλά υπάρχει μία διαφορετική αίσθηση στο να μπορείς να κρατάς μια πραγματική φωτογραφία σας χέρια σου.

Κάτι που ανήκει στον γηραιότερο εν ζωή συγγενή σας

Κάτι μικρό αλλά προσωπικό. Και θα πρέπει να ανήκει σε κάποιον που πραγματικά τα παιδιά σας γνωρίζουν, όχι σε κάποιον που πέθανε πριν καν εκείνα γεννηθούν.

Ένα κόσμημα με συναισθηματική αξία
Μπορεί αν είναι ένα δαχτυλίδι που σας έκαναν δώρο στα 16 σας ή το ρολόι που σας έδωσε ο πατέρας σας όταν αποφοιτήσατε από το πανεπιστήμιο. Δεν έχει να κάνει με διαμάντια και πολλά χρήματα, αλλά με συναισθηματική αξία.


Μία απόδειξη με ημερομηνία επάνω

Σας εγγυόμαστε ότι θα τους κάνει να γελάνε κάθε φορά που την ανακαλύπτουν και θα βλέπουν, για παράδειγμα, πόσο κόστιζε το γάλα το 1960

Μια φωτογραφία με την πρώτη φορά που τα κρατήσατε

Θα έχετε εκατομμύρια φωτογραφίες από όταν ήταν μωρά, αλλά καμία δεν συγκρίνετε με την πρώτη τους.

Αντικείμενα από την παιδική τους ηλικία

Όχι διάφορα παιχνίδια ή τις ζωγραφιές τους. Αυτά μπορείτε να τα χαρίσετε ή να πετάξετε. Οι βαθμοί όμως ή οι έπαινοι από το σχολείο τους είναι σημαντικοί. 

Ταυτότητες που φορούσαν τα κατοικίδια τους

Είναι και αυτά μέλη της οικογένειας και αξίζει να τα θυμόμαστε.

Την αγαπημένη σας μουσική αλλά όχι σε χαλασμένες κασέτες

Θέλετε να μπορέσουν να ακούσουν τα αγαπημένα σας κομμάτια, αλλά δεν πρόκειται να τα καταφέρουν αν είναι μέσα σε χαλασμένες κασέτες. Δείτε εάν μπορείτε να τα βρείτε στο iTunes.

Πηγή: huffingtonpost

Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια καλή ευκαιρία
να φέρνουμε την χαρά στο σπίτι μας!

Ήμουν πολύ τυχερό παιδί που μεγάλωσα μέσα σε μια οικογένεια με κουλτούρα όπου το φαγητό και το οικογενειακό φαγητό ήταν ένα απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας.

Μερικές από τις πιο σημαντικές παιδικές αναμνήσεις συνέβησαν στο οικογενειακό τραπέζι. 

Μερικές από τις πιο σημαντικές παιδικές αναμνήσεις συνέβησαν στο οικογενειακό τραπέζι. 
Η αγάπη μου για την μαγειρική και την διασκέδαση οφείλεται στην μαμά μου που μαγείρευε όχι μόνο για να θρέψει το σώμα μας αλλά και την ψυχή μας. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν πάρα πολλά πράγματα μέσα από ένα οικογενειακό τραπέζι χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια καλή ευκαιρία να φέρετε την χαρά στο σπίτι σας! 
Κατά την διάρκεια του γεύματος μοιράζεστε όχι μόνο το φαγητό αλλά και τις εμπειρίες μέσα στην ημέρα, διάφορα αστεία γεγονότα, περιπέτειες αλλά και ανησυχίες. Δεν υπάρχουν μυστικά στο οικογενειακό γεύμα αλλά συζητήσεις και πολλά νέα πράγματα και πληροφορίες.

Η επικοινωνία με τον έξω κόσμο σταματά στο τραπέζι. 
Τα κινητά, η τηλεόραση, και τα tablet κλείνουν και ανοίγει…η μεταξύ σας επικοινωνία. Κανείς δεν πρόκειται να διακόψει το γεύμα σας επειδή είστε εκεί για τα παιδιά σας. Είστε εκεί για να μιλήσετε, να γελάσετε να συζητήσετε. Πάντα υπάρχουν πράγματα για να πείτε αρκεί να προσπαθήσετε.

Την ώρα του φαγητού είναι η καλύτερη στιγμή για να μάθετε στα παιδιά σας πως να δουλεύουν! 
Το τραπέζι δεν στρώνεται αυτόματα μόνο του αλλά με την βοήθεια των παιδιών σας. Κάποιος έχει την αρμοδιότητα να το στρώσει, άλλος να πλύνει τα λαχανικά και άλλος να φέρει τα μαχαιροπίρουνα κλπ. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν και με την προσωπική δουλειά του καθενός να ετοιμαστεί ένα υπέροχο γεύμα.
Πόσοι από εσάς θυμάστε μια συγκεκριμένη γεύση ή ένα ωραίο πιάτο που έφτιαχνε η μαμά σας ή η γιαγιά σας; Οι Κυριακές μπορούν να αλλάξουν με ένα ιδιαίτερο πιάτο ή ένα γλυκό που φτιάξατε με τα χεράκια σας. Τα παιδιά δημιουργούν αναμνήσεις που θα θυμούνται κάθε φορά όταν τρώνε ένα παρόμοιο φαγητό ή ακόμη και όταν μυρίζουν ένα φαγητό!
Όταν τρώμε μαζί μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως η οικογένεια είναι ένα δώρο. 
Δεν έχει καμία σημασία αυτό που τρώμε αλλά με ποιον τρώμε αυτό το γεύμα.

babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki