Saturday 7 June 2008

ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


ποιητης(Μετάφραση απευθείας από τα σλοβάκικα ενός πολύ τρυφερού ποιήματος-προσευχή για τα παιδιά του κόσμου, του μεγαλύτερου ίσως σλοβάκου ποιητή, εν ζωή,του 80 χρονου Μίλαν Ρούφους)

Δε βλέπουν το γιατί,
μα πολύ το χρειάζονται.
Ίσως πιότερο κι απ' το ψωμί.
Την ψυχή τους άδεια δε θα πρεπε να χουν.
Οι άνθρωποι γύρω τους θα πρεπε να τ' αγαπάν.

Θα πρεπε να ναι σε χώρο απαλό,
όπως στη μήτρα της μαμάς.
Όταν κάτι τα πειράζει, δίχως να ξέρουν τι,
καθε παιδί,
σαν έλαφι τρομάζει,
κάποιος πρέπει να κρατήσει το κεφαλάκι του
με τη ζεστή του παλάμη.

Θεέ,
δωσ του Εσύ
αυτή τη ζεστή παλάμη, σε παρακαλεί,
αλλά είναι μικρό ακόμα,
και δε ξέρει Ποιος είσαι.

Έφτασαν άραγε οι φωνές αυτών των παιδιών ως εσένα;

Τις βρήκες. Τα γιάτρεψες.
Κι αυτό Εσύ τ' ονόμασες α γ ά π η.

Σύλληψη των γονέων των εξαφανισμένων παιδιών

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή οι γονείς των δύο παιδιών στην Ορεστιάδα, για το οποία είχαν δηλώσει ψευδώς εξαφάνιση, ενεργοποιώντας το σύστημα «Άμπερ Αλέρτ» αλλά και μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και της

πυροσβεστικής. paidakiaΣύμφωνα με την αστυνομία, οι φυσικοί γονείς των παιδιών τα έδωσαν σε συμπατριώτη τους για να υιοθετηθούν από οικογένειες, εισπράττοντας μεγάλο χρηματικό ποσό.
Συνελήφθη και το άτομο που παρέλαβε τα δύο παιδιά, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποκαλύψει σε ποιες οικογένειες τα παρέδωσε.
Η ίδια οικογένεια και στο παρελθόν είχε δώσει για παράνομη υιοθεσία άλλο ένα παιδί. Ο πατέρας ομολόγησε πως προέβη στην πράξη αυτή, επειδή είχε χρέη και δυσκολευόταν να ζήσει την οικογένειά του.

πηγή: alphatv

Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Σε δύο ακόμη συλλήψεις προχώρησε την Πέμπτη η αυστραλιανή αστυνομία πραγματοποιώντας εφόδους σε 20 σπίτια υπόπτων παιδοφίλων.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της Αστυνομίας της

Κουϊνσλάνδης, Μπομπ Άτκισον, αποκάλυψε ότι

τουλάχιστον τέσσερα παιδιά κακοποιήθηκαν από

μέλη του διεθνούς δικτύου πορνογραφίας που

βρίσκεται υπό εξάρθρωση.

ΣΤΟΠ

Ο Άτκισον είπε ότι αναμένει πως τις επόμενες μέρες θα συλληφθούν άλλα 70 με 80 άτομα.

Ως γνωστόν την Τετάρτη πάνω από 70 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αυστραλία - ανάμεσά τους ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου, ένας αστυνομικός και ένας προπονητής ομάδας ποδοσφαίρου - στο πλαίσιο έρευνας υπό την διεύθυνση της Ιντερπόλ, που άρχισε μετά την ανακάλυψη ότι ένας χάκερ είχε διεισδύσει σε έναν διαδικτυακό ιστοχώρο γνωστής Ευρωπαϊκής εταιρίας και είχε αναρτήσει 99 φωτογραφίες μικρών κοριτσιών που κακοποιούνταν.

Το περιεχόμενο, που ήταν αναρτημένο για μόλις 76 ώρες, δέχθηκε τον εκπληκτικό αριθμό των 12 εκατομμυρίων θεάσεων από 150.000 χρήστες υπολογιστών.

"Μιλάμε για 12 εκατομμύρια 'θεάσεις' από όλο τον κόσμο, μέσα σε μια περίοδο τριών ημερών", είπε ο Μικ Κέλτυ, επικεφαλής της αυστραλιανής  ομοσπονδιακής αστυνομίας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8400&pubid=1092489

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki