Sunday 15 October 2017

«Μόδα» Ναφθαλίνης

Η επικίνδυνη «μόδα» ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ξεκίνησε ως... τακτική ορισμένων μαθητών για να μην κάνουν μάθημα.
Πολλαπλές επιθέσεις με ναφθαλίνη έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε σχολεία του Αγρινίου, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Σοβαρές διαστάσεις παίρνει πλέον το «θρίλερ» που εκτυλίσσεται από τις αρχές του μήνα στο Αγρίνιο, όπου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά δέκα επιθέσεις με... ναφθαλίνη σε γυμνάσια της πόλης.
Μία 13χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα 24ωρο, ενώ στο νοσοκομείο πήγαν και άλλοι δύο μαθητές 
Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες. 

Όπως αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα «Συνείδηση», μια 13χρονη μαθήτρια Γυμνασίου της πόλης, μετά την «επίθεση» στο σχολείο της ένιωσε έντονη αδιαθεσία και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Αγρινίου. 
Η κοπέλα είχε εισπνεύσει την ναφθαλίνη, με αποτέλεσμα να υποστεί δηλητηρίαση, όπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο του νοσοκομείου, όπου τελικά νοσηλεύτηκε για 24 ώρες. 
Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία των γονιών της συγκεκριμένης μαθήτριας, την ίδια μέρα με αντίστοιχα συμπτώματα που προκλήθηκαν από ναφθαλίνη, μεταφέρθηκαν τουλάχιστον άλλοι δύο μαθητές από το ίδιο σχολικό συγκρότημα στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο νέος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου πραγματοποιεί σειρά επαφών τις τελευταίες ώρες με τους Διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής προσπαθώντας να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς παρότι οι περιπολίες των αστυνομικών γύρω από τα σχολεία της πόλης έχουν ενισχυθεί, οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.
Ο διευθυντής του σχολείου είχε υποβάλει μήνυση κατ' αγνώστων για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Αντί, όμως, το φαινόμενο να «ξεφουσκώσει», πήρε διαστάσεις καθώς μέσα σε έντεκα ημέρες καταγράφηκαν συνολικά δέκα παρόμοια κρούσματα.
Πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό της περασμένης Πέμπτης, όταν άγνωστοι έριξαν ναφθαλίνη στον εσωτερικό χώρο του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και εξαφανίστηκαν. 
Μόλις άνοιξε το σχολείο, διαπιστώθηκε το πρόβλημα και ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και συνεργεία καθαρισμού, ενώ για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα υγείας στους μαθητές και τους καθηγητές δεν έγιναν μαθήματα.

protothema

Ο Παρμενίδης (animated Φιλόσοφοι)
Parmenides of Elea — Εγκυκλο-παιδικά

Parmenides of Elea

Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. 
Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης
Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων.
περισσότερα εδώ

- Παππού βαρέθηκα! ... - Άσε κοριτσάκι, άσε.... Ψάξε μόνη σου!

- Παππού βαρέθηκα
Όχι απλώς βαρέθηκα, μπούχτισααγανάκτησα πώς το λένε; 
Όπου και να πάω, όπου και να σταθώ ακούω για την κρίση, για τις προοπτικές των νέων που είναι ανύπαρκτες, για την διπλή και την τριπλή προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε εμείς τα παιδιά για να επιβιώσουμε και να δημιουργήσουμε σε αυτή τη χώρα! 
Ποια χώρα μωρέ; 
Ποια χώρα; 
Τι με νοιάζει εμένα που γέννησε τη δημοκρατία και τη φιλοσοφία όταν εγώ για να ζήσω πρέπει να την εγκαταλείψω;

- Σςςς κοριτσάκι, σςςς τι λόγια είναι αυτά; Σε αυτό τον τόπο οι άνθρωποι πρωτο-ασχολήθηκαν με τα μεγάλα και τα σπουδαία. Προσπάθησαν να μάθουν να σκέφτονται και να ψάχνουν απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου.

- Ωραία παππού. Μπράβο τους και καλά έκαναν! Το ζήτημα όμως είναι τι κάνουμε εμείς; Γιατί το μόνο που κάνουμε είναι αιώνια μνημόσυνα σε αυτούς τους ανθρώπους. 
Και επιτέλους ποιοι ήταν αυτοί δηλαδή και τι είπαν; Θέλω να τους ξέρω! Έναν, έναν με το όνομα τους! 
Μεγάλωσα πια. Στο λύκειο είμαι. Γιατί δεν μας είπαν ποτέ τίποτα για αυτούς μέχρι τώρα;

- Δεν ξέρω, παιδί μου, αλλά ψάξε στα σχολικά βιβλία σου. 
Δεν μπορεί κάτι θα βρεις. Και ξεκίνα με αυτόν που πρωτοέφτιαξε τη λέξη φιλοσοφία, τον Πυθαγόρα. Μετά με τον Ηράκλειτο, τον Εμπεδοκλή, τον Παρμενίδη, τον Πλάτωνα....

- Ποιοι είναι αυτοί παππού; Στο βιβλίο που μας έδωσαν φέτος λίγα λόγια βρήκα μόνο για τον τελευταίο; Οι υπόλοιποι ίσως να είναι στο ευρετήριο. Κάτσε να δω...

- Άσε κοριτσάκι, άσε μη δεις. Και αν θες πραγματικά να μάθεις, μη ψάξεις στα σχολικά βιβλία. Ψάξε μόνη σου! 
Η αλήθεια ποτέ δεν κρύφτηκε από αυτούς που την αναζήτησαν. Και εκείνοι οι άνθρωποι, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Σωκράτης και τόσοι ακόμη αυτό έκαναν. 
Όσο για τα μνημόσυνα, έχεις δίκιο! Ίσως και οι ίδιοι να βαρέθηκαν να μας ακούν να λέμε πόσο σπουδαίοι υπήρξαν. Ίσως να περιμένουν να κάνουμε κάτι και εμείς. Πριν όμως τους αφήσουμε να ησυχάσουν, οφείλουμε να αντισταθούμε στην άγνοια που μας επιβάλλουν. 
Ε, τι λες; τα λέω σωστά; Έτσι μπράβο κοριτσάκι. Άντε και καλή σχολική χρονιά!

Της διαδικτυακής φίλης, και εξαιρετικής συγγραφέως Μαρίας Χίου Επιλογές, επεξεργασία, επιμέλεια δημοσιεύσεων/αναδημοσιεύσεων Πλωτίνος

το βρήκαμε στην αγαπημένη Ιδεοπηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki