Thursday 26 March 2020

Κορωνοϊός (Covid-19): David Hockney: «Να θυμάστε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την Άνοιξη»

#doremembertheycantcancelthespring2020
«Να θυμάστε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την Άνοιξη»: 
Το νέο έργο του David Hockney ως σύμβολο ελπίδας εν μέσω πανδημίας
Ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους εν ζωή μας προσέφερε ένα μήνυμα ελπίδας που όλη η ανθρωπότητα χρειαζόταν με έναν νέο πίνακά του.
Ο David Hockney, 82 ετών, μοιράστηκε αυτό το νέο έργο τέχνης την Τρίτη στο Instagram μέσω του Louisiana Museum of Modern Art της Δανίας. 

Δημιούργησε το έργο του στο iPad του, και αναπαριστά μια συστάδα από κίτρινους νάρκισσους μέσα σ’ ένα πράσινο λιβάδι. 
Ενώ το φόντο είναι γκρίζο, οι νάρκισσοι έχουν έντονα χρώματα, όπως και το σημείο στο οποίο έχουν ανθίσει.
Το νέο του έργο έχει τίτλο «Να θυμάστε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την Άνοιξη». Ο Βρετανό καλλιτέχνης είναι ζωγράφος, σκηνογράφος, φωτογράφος, λιθογράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της pop art που άνθισε τη δεκαετία του ’60.

Τα περισσότερα έργα του είναι διάσημα στο κοινό και κάποια από αυτά έχουν δημοπρατηθεί σε ποσά ρεκόρ. 
Για παράδειγμα ο πίνακας Portrait of an Artist (Pool with Two Figures) του 1972 πωλήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στα 90 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα βρίσκεται στη Νορμανδία, όπου και περνά την περίοδο της καραντίνας.

«Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα … Μπορεί να είναι θυελλώδη τώρα, αλλά δεν θα βρέχει για πάντα», γράφει το μήνυμα στο instagram.

Κορωνοϊός (Covid-19) - Εποχή Μετά Κορωνοϊο: Η επιδρομή της Μικροβιοφοβίας;

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ του κορωνοϊού εκτοξεύθηκε το άγχος και οι διαταραχές που το συνοδεύουν. Έτσι μετά κορωνοϊού εποχής θα πρέπει οι ψυχολόγοι να αντιμετωπίσουν πληθώρα νευρώσεων και εμμονών, φοβιών και άλλων.
Μία όμως εμμονή που σίγουρα θα κατακτήσει τους περισσοτέρους ανθρώπους θα είναι η μικροβιοφοβία.
Τα επαναλαμβανόμενα μέτρα που σήμερα παίρνουμε -και καλά κάνουμε- για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, θα οδηγήσουν πολλούς σε μία εμμονή και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που θα δημιουργεί όλο σενάρια τρόμου μπροστά σε κάθε απειλή μικροβίου, βακτηρίου, ιού...
Έτσι θα κάνουμε τον βίο μας αβίωτο, θα περιορίσουμε σημαντικά την ζωή μας,θα απομονωθούμε κοινωνικά και θα βλέπουμε παντού εφιάλτες.
Θυμάμαι κάποιον κύριο που του είχε δώσει ένας φίλος του να πιει νερό από ένα καθαρό ποτήρι. Παρά ταύτα όμως δεν ήπιε διότι πριν του δώσει είχε χύσει λίγο νερό στον δρόμο. Έτσι φοβήθηκε ότι το νερό έκανε ένωση με το δρόμο και τα βακτήρια από την άσφαλτο ανεβήκανε στο μπουκάλι.

Κάποιοι ακόμη δεν κάθονται στην λεκάνη του σπιτιού τους. 

Άλλος, όταν τρώει, δεν σηκώνει το κινητό διότι είναι φορέας μικροβίων, άλλος πάλι όταν πηγαίνει στην ταβέρνα πιάνει με χαρτοπετσέτα την αλατιέρα. Ειδικά στις δημόσιες τουαλέτες πέφτει μεγάλη επιστήμη και ο αγκώνας δίνει και παίρνει στο άνοιγμα πορτών και βρυσών. 
Για πάτημα καζανακίου ούτε λόγος και αν χρειαστεί χαρτί τουαλέτας τότε παίρνουμε την καρδιά του μαρουλιού διότι το αρχικό χαρτί είναι μολυσμένο!
Κάποια άλλη σαν περνά από το στενό που εκείνη την στιγμή μία νοικοκυρά τινάζει από το μπαλκόνι τις κουβέρτες αλλάζει δρόμο ή, όταν πηγαίνει στην Εκκλησία, παίρνει το αντίδωρο με χαρτοπετσέτα ….......
Κάποτε σε επίσκεψη σε κάποιο Μοναστήρι ένας μικροβιοφοβικός κύριος καθόταν δίπλα στον Γέροντα, που λόγω χειμώνα έβηχε συχνά καθώς μιλούσε. Για να μην βάζει από ευγένεια το χέρι μπροστά στον καφέ του, όποτε ετοιμαζόταν να βήξει ο Γέροντας κανόνιζε αυτομάτως να σηκώνει το φλιτζάνι και να πίνει από μία γουλιά. 
Έτσι κάθε γκουχ και γουλιά!
Τα διαβάζουμε και γελάμε τώρα μα σε λίγο η παθολογική φοβία στην μόλυνση θα γίνει ο μόνιμος εφιάλτης που θα καταδυναστεύσει την ζωή και την ηρεμία μας.
Όμως όπως λέει ο Κύριός μας,
«οὐ τὸ εἰσερχόμενον εἰς τὸ στόμα κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον, ἀλλὰ τὸ ἐκπορευόμενον»
(Ματθ.ιε-11 )

π. Διονύσιος Ταμπάκης
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Κορωνοϊός-Covid-19: Fake News ο Ισπανός "γιατρός" που "έκλαιγε" μπροστά στη κάμερα

–  Έλεγε ότι «θυσιάζουν» ηλικιωμένους για να σώσουν νεότερους 
– Το υπουργείο Υγείας αλλά και ο σύμβουλος Υγείας της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης διαψεύδει κάθε λέξη αυτού του βίντεο
Ψευδή αποδείχτηκαν τα λεγόμενα ενός Ισπανού "γιατρού", ο οποίος σε βίντεο που κυκλοφόρησε έκανε λόγο για θυσίες ηλικιωμένων, προκειμένου να σωθούν οι νέοι.
Ο άνθρωπος αυτός ούτε γιατρός είναι ούτε έχουν συμβεί αυτά που λέει στο βίντεο. Το τι έχει συμβεί το γράφει η Ελληνίδα δημοσιογράφος και ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ισπανία, Δώρα Μακρή, σε ανάρτησή της:
«ΔΙΑΨΕΥΣΗ
Kαι μην « κλαίτε» τόσο πολύ για την Ισπανία με τον φερόμενο «γιατρό» που κλαίει μπροστά στην κάμερα!
Ο τύπος δεν είναι καν γιατρός και το υπ. Υγείας αλλά και ο σύμβουλος Υγείας της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης διαψεύδει κάθε λέξη αυτού του βίντεο! Επιπλέον δεν διαθέτει στις λίστες του το όνομα του συγκεκριμένου τύπου ως γιατρού! Ούτε και ο ιατρικός σύλλογος! Είναι παντελώς άγνωστος.
Και είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος Βοξ. Δεν φοράει καν ποδιά γιατρού δεν αναφέρει πουθενά όνομα και επάγγελμα και μας προτρέπει να ακούσουμε μια ηχογράφηση μιας γυναικείας φωνής η οποία λέει όλα τα περί αναπνευστήρων!
Ούτε ποιά είναι η τύπισσα γνωρίζουμε αλλά από βωμολοχίες το στόμα της πάει ροδάνι διότι και ισπανικές βωμολοχίες γνωρίζουμε αλλά και αυτό δεν είναι ύφος γιατρού! Αλλά μάλλον υποκόσμου!
Επιπλέον το υπουργείο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στα νοσοκομεία της Μαδρίτης βγάζουν τους αναπνευστήρες από ηλικιωμένους και τους αφήνουν να πεθάνουν για να τους βάλουν σε νεότερους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
Το συγκεκριμένο βιντεάκι κυκλοφορεί κατ επανάληψη σε λογαριασμούς Twitter μελών της ακροδεξιάς Βοξ.
Μάθημα δημοσιογραφίας 1ο: 
Διασταυρώνουμε πάντα την πηγή.
Ακολούθησα την πορεία αυτού του βίντεο για το οποίο όλοι μιλούσατε και ανησυχούσατε . Η ισπανική αστυνομία διαψεύδει καθημερινά εκατοντάδες ιστοσελίδες που κυκλοφορούν τα bulos όπως λέγονται . Δηλαδή τα fake news – τις ψεύτικες ειδήσεις δηλαδή.
Το βρήκα καταρχήν σε μια Αμερικάνα από το Λος Άντζελες η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ρεπόρτερ. Το ανέβασε συγκινημένη λέει για όσα περνούν οι «καημένοι οι Ισπανοί». Κάτω από το βίντεο υπάρχει ένα όνομα και πηγαίνω στη σελίδα του. Κι εκεί τα είδα όλα! Τα περί ακροδεξιάς Βοξ εννοώ!
Ανεβάζει συνεχώς fake βίντεο που κατασκευάζουν συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Και που όσοι ζούμε εδώ τα γνωρίζουμε. Το βίντεο κυκλοφόρησε σε διάφορες χώρες ( από τα τζιμάνια που δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν) και επειδή « πουλούσε» και ως θέμα και ως δάκρυ μια χαρά κυκλοφόρησε!
Ηρεμήστε λοιπόν. Κανένας γιατρός και κανένα νοσοκομείο στην Ισπανία δεν αφαιρεί αναπνευστήρες στην εντατική από ηλικιωμένους. Το λέει και ο επικεφαλής Υγείας της αυτόνομης κυβέρνησης της Μαδρίτης.
Αφήστε επιτέλους τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους και μην αμαυρώνετε την εικόνα τους!
Ρωτήστε και κανέναν γιατρό για το πότε κάνουν κάτι τέτοιο.

Καλημέρα σας»

cyprustimes
Πηγή: libre.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Κορωνοϊός: Ο Τραμπ και η χλωροκίνη / Trump Hyped Chloroquine as a Covid-19 Cure

Αδιανόητο! 60αρης πέθανε και η γυναίκα του χαροπαλεύει γιατί ήπιαν καθαριστικό με χλωροκίνη...

Η φωσφορική χλωροκίνη πράγματι είναι η δραστική ουσία στο ανθελονοσιακό σκεύασμα που ο Τραμπ επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες πως ενδέχεται να φανεί καθοριστικό στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ασθένεια COVID-19.

After Trump Hyped Chloroquine as a Covid-19 Cure, a Man Died Trying 
to Self-Medicate With a Version of the Chemical Used to Clean Fish Tanks
Το Σάββατο, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο συνδυασμός της υδροξυχλωροκίνης με ένα αντιβιοτικό, την αζιθρομυκίνη, υπάρχουν «αληθινές πιθανότητες» να αποδειχθεί πως θα «αλλάξει το παιγνίδι» όσο ελάχιστα άλλα σκευάσματα «στην ιστορία της ιατρικής».
Χθες Δευτέρα, υπερθεμάτισε, δηλώνοντας πως η χλωροκίνη ίσως αποδειχθεί «θείο δώρο». Και φαίνεται πως κάποιοι τον άκουσαν και αποφάσισαν να πιουν… καθαριστικό ενυδρείου!
περισσότερα εδώ
exintaplus
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Κορωνοϊός: Το El Salvador δίνει το παράδειγμα στην Ευρώπη με τα μέτρα του / Coronavirus en El Salvador

Μόλις ένα κρούσμα από κορωνοϊό μετράει αυτή τη στιγμή το μικρό κράτος του Ελ Σαλβαδόρ κι όμως η κυβέρνηση της χώρας θέλει ένα προληπτικό μέτρο που θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα και για τα κράτη της Ευρώπης (και όλου του κόσμου).
El Salvador has canceled all rent, water, phone, internet, electricity bills for three months AND they’re building a hospital IN CASE of a major outbreak. MY third world country did THAT
Ο λόγος για το Ελ Σαλβαδόρ, όπου σύμφωνα με το Elsalvador.com ήδη προτάθηκε να μην πληρώσουν οι κάτοικοι για τους επόμενους τρεις μήνες ενοίκια, φως, νερό, τηλέφωνο και internet, έξοδα τα οποία θα τα καλύψει το κράτος. 
Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη να χτίζουν ένα νοσοκομείο το οποίο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί κρούσματα κορωνοϊού σε περίπτωση που εξαπλωθεί και στη χώρα τους.
Ένα παράδειγμα που ίσως θα έπρεπε να το είχαν δει και πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

news247
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki