Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Momo: Ένα νέο παιχνίδι αυτοκτονίας
Γονείς, ενισχύστε την ψηφιακή σας νοημοσύνη!

Συναγερμός έχει σημάνει από την εμφάνιση ενός νέου επικίνδυνου «παιχνιδιού», το οποίο θεωρείται εξίσου επικίνδυνο με την «Μπλε Φάλαινα», ένα παιχνίδι το οποίο ίσως συνδέεται με την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 17χρονου πριν από λίγο καιρό στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο της ειδικής υπηρεσίας που συστάθηκε για να εντοπίζει επικίνδυνα παιχνίδια διαδικτυακών προκλήσεων υπήρξε ενημέρωση για το «Momo» που άρχισε από το Facebook, ωστόσο πλέον έχει «γιγαντωθεί» μέσω WhatsApp, ενώ έχει ήδη αναφερθεί ο θάνατος μίας 12χρονης στην Αργεντινή.

Το κορίτσι κινηματογραφούσε τις δραστηριότητές της, πριν κρεμαστεί από ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του, σύμφωνα με το Buenos Aires Times. Οι αρχές υποψιάζονται ότι κάποιος την ενθάρρυνε να αυτοκτονήσει, αναφέρει η έκθεση.
Η αρχική «πρόκληση» για τον παίκτη, ήταν να επικοινωνήσει με έναν άγνωστο αριθμό που είχε ως avatar μία τρομακτική γυναικεία μορφή, ενώ έπειτα καλείται να περάσει μια επικίνδυνη δοκιμασία.
Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού φαίνεται πως έκλεψαν τη συγκεκριμένη μορφή από τον Γιαπωνέζο αρτίστα Midori Hayashi, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των Αρχών, δεν είχε ιδέα για το φονικό παιχνίδι.

Από την πλευρά του, επιθεωρητής από τη Βραζιλία, ο οποίος συμμετέχει στην παγκόσμια έρευνα, ανέφερε ότι το παιχνίδι φέρεται να αποτελεί βάση για κλοπή δεδομένων από μεγάλες εγκληματικές ομάδες, που δρουν μέσω Διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αρχές έχουν συνδέσει μάλιστα ήδη το παιχνίδι «Momo» με την αυτοκτονία μίας 12χρονης στο Μπουένος Άιρες, εκδίδοντας επείγουσα προειδοποίηση προς τους γονείς, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.
Παράλληλα, ερευνούν και άλλες «παράξενες» υποθέσεις με θανάτους εφήβων σε διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του BBC, το «Momo» έχει κάνει επιβεβαιωμένα την εμφάνισή του σε Μεξικό, Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Γαλλία, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει επεκταθεί και σε περισσότερες χώρες.
madata
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ένα απόγευμα....

Related image

Κάθε απώλεια προκαλεί έναν βαθύ πόνο. Όμως, ο πόνος αυτός, φανερώνει την ψυχική υγεία και την καλή επικοινωνία με τα συναισθήματά μας. 

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που βίωσαν μια απώλεια να:
  • κατανοήσουν και να αρχίσουν να δίνουν νόημα σε αυτό που συνέβη
  • δώσουν χρόνο στη συνειδητοποίηση της απώλειας, στην αναγνώριση της πραγματικότητας, στην έκφραση των συναισθημάτων, στην εκφόρτιση των εντάσεων και την αποδοχή ή στην πορεία προς την αποδοχή 
  • θυμούνται και να μιλάνε για το γεγονός και τους ανθρώπους που έχασαν
  • μάθουν πως να ζουν ξανά και να αγαπάνε 
Διονυσία Μακρυνόρη, Ψυχολόγος
social-consultancy
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι