Tuesday 28 June 2011

Δεν ικανοποιεί τα παιδιά η βία στην τηλεόραση
For Children, Violence Does not Add to Enjoyment of ...

Μπορεί πολλοί γονείς να πιστεύουν ότι τα παιδιά τους λατρεύουν τη βία στην τηλεόραση, ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται να τους αποδείξει ότι κάνουν λάθος. Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά δεν ικανοποιούνται και δεν ψυχαγωγούνται περισσότερο παρακολουθώντας προγράμματα κινουμένων σχεδίων που περιέχουν βία σε σχέση με προγράμματα που δεν έχουν βία.
For Children, Violence Does not Add
to Enjoyment of TV Shows, Movies
Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τα παιδιά ψυχαγωγούνται περισσότερο από τα προγράμματα που δεν περιέχουν βίαιες σκηνές.

Η βία δεν παράγει ευχαρίστηση

Την έρευνα διεξήγαγε ομάδα ειδικών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα που αρχικά διαπίστωσε ότι το 70% των παιδικών προγραμμάτων στην τηλεόραση περιέχει βία. Στη συνέχεια... 

Συναυλία για τα Παιδικά Χωριά SOS

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011το Θέατρο του Λυκαβηττού,
υποδέχεται το μεγάλο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά,
σε μια μοναδική συναυλίααφιερωμένη
στα Παιδικά Χωριά SOS
.

Η ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά, έχει σαν στόχο την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS που καθημερινά αγωνίζονται για να διατηρήσουν το έργο τους ζωντανό και να συνεχίσουν να προσφέρουν στα παιδιά που προστατεύουν ένα περιβάλλον γεμάτο φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια.

Με αφορμή τη διοργάνωση της συναυλίας, ο Μανώλης Μητσιάς, που τραγουδάει αφιλοκερδώς, δήλωσε σχετικά: «Είναι τιμή και χαρά η δυνατότητα που μου δίνεται, μέσα από τις νότες και τη φωνή μου, να στηρίξω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον και αστείρευτη πηγή δύναμης και... 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Κέρκυρας

«Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν»

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, το οποίο αποσκοπεί στην ανακούφιση του προβλήματος της φτώχειας στην πόλη της Κέρκυρας.


Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 έγινε η ακολουθία των Εγκαινίων, με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Νεκτάριος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Εκκλησία κάνει πράξη τον λόγο του Χριστού «Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν».
Η Εκκλησία δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες, να στερούνται των απαραίτητων υλικών για την παρασκευή φαγητού. Γι’ αυτό αποφάσισε να κινητοποιήσει... 

Ένα μάθημα ζωής από εννιάχρονο αγόρι της Φουκουσίμα!

«ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον»
(Ματθ. κα’, 16). 
Έχει γραφτεί από Ha Minh Thanh
Η παρακάτω επιστολή γράφτηκε από τον Βιετναμέζο μετανάστη Ha Minh Thanh, ο οποίος εργάζεται ως αστυνόμος στη Φουκουσίμα και εστάλη σε κάποιον φίλο του, στην πατρίδα του. 
Δημοσιεύθηκε στο «New America Media» στις 19 Mαρτίου. Aποτελεί μαρτυρία για τη δύναμη του πνεύματος των Iαπώνων, αλλά και ένα ενδιαφέρον «στιγμιότυπο» ζωής κοντά στο κέντρο της ιαπωνικής κρίσης, το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. H επιστολή μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον αρχισυντάκτη του «New America Media», Andrew Lam, συγγραφέα μεταξύ άλλων του «East Eats West: Writing in Two Hemi-spheres». 

Lesson of Sacrifice from a 9 year old Japanese boy

Γράφει ο Ha Minh Thanh: 
 
Aδελφέ μου,
Πώς είσαι εσύ και η οικογένειά σου; 
Tις τελευταίες μέρες εδώ όλα είναι ένα χάος. Όταν κλείνω τα μάτια μου, βλέπω νεκρά σώματα. Όταν τα ανοίγω, βλέπω πάλι νεκρά σώματα. Πρέπει όλοι μας να δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα. Θα ήθελα η κάθε μέρα να είχε 48 ώρες, για να συνεχίζουμε να βοηθάμε και να σώζουμε τον κόσμο. Eίμαστε χωρίς νερό και ηλεκτρικό, και τα αποθέματα φαγητού έχουν σχεδόν εξαντληθεί.  
Kαι με το που καταφέρνουμε να μετακινήσουμε τους πρόσφυγες από το ένα σημείο στο άλλο, έρχονται καινούργιες διαταγές να τους πάμε... 

«Αποστολή» 4.500 βιβλίων σε παιδιά Σαμοθράκης & Κω

Στη Σαμοθράκη και στη Κω προσέφερε αυτή τη φορά η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», 4.500 βιβλία περίπου και γραφική ύλη για τα ελληνόπουλα των ακριτικών μας νησιών.

Painting by Renoir
Σκοπός του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», η ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών ακριτικών ελληνικών περιοχών, η διανομή βιβλιακού υλικού σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η προσπάθεια γενικότερα να στραφούν τα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία στην ανάγνωση βιβλίων, έτσι ώστε να... 

Καλοκαιρινές δραστηριότητες και παιδιά

Οι θερινές διακοπές, συνώνυμες με την ξενοιασιά και το παιχνίδι, είναι ο κατάλληλος χρόνος για να ξεκινήσετε με τα παιδιά σας δραστηριότητες που ενώ θα έχουν το στοιχείο της μάθησης ταυτόχρονα θα γίνονται με έναν πιο χαλαρό και απελευθερωτικό τρόπο απ’ ό,τι κανείς έχει συνηθίσει μέσα στην σχολική τάξη. 

•Ενθαρρύνετε την ελεύθερη έκφραση
και τη φαντασία του.
Στο χέρι σας είναι να καθοδηγήσετε τα παιδιά σας και να τα εισάγετε στο κόσμο της τέχνης όχι για να γίνουν οι αυριανοί Μάρλον Μπράντο, Πικάσσο, αλλά για να γεμίσουν αυτοπεποίθηση και να μάθουν σημαντικά πράγματα μέσα απ’ τη δημιουργία ενώ ταυτόχρονα θα διασκεδάσουν. 

Ορίστε μερικές απλές συμβουλές για να δώσετε στα παιδιά σας μια ανάσα τέχνης αυτό το καλοκαίρι.

•Επιδιώξτε μια ισορροπία μεταξύ εσωτερικών και υπαίθριων, ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας τη μουσική, το χορό, το θέατρο, τα κραγιόνια, το χρώμα, τον άργιλο, ή το κολάζ.
•Παρέχετε τις επιλογές κι αφήστε το παιδί να ανακαλύψει τι του αρέσει και τι όχι.
•Εστιάστε στη διαδικασία, όχι στο “προϊόν”.
•Δώστε του αρκετό χρόνο για να επαναλάβει και να εξασκήσει τις δεξιότητες του.
•Ενθαρρύνετε την ελεύθερη έκφραση και τη φαντασία του.
•Οι δραστηριότητες να είναι χαλαρές για να επιτρέπουν τον αυθορμητισμό.
•Πηγαίνετε με τα παιδιά σας σε μια έκθεση ζωγραφικής, σε έναν αρχαιολογικό χώρο, σε μια θεατρική ή χορευτική παράσταση, σε ένα μουσείο.

Μ ε γ ά λ ω μ α με τ έ χ ν η…
Μωρά: Η μουσική και η κίνηση μπορούν ηρεμήσουν, να ενεργοποιήσουν, και να διδάξουν. Κάνετε το τραγούδι τελετουργία της ημέρας. Το νανούρισμα στην αγκαλιά, το κούνημα στο καροτσάκι και την κούνια, το απαλό κούνημα των χεριών και των ποδιών του μωρού βοηθούν σ’ αυτό.
Προσχολική ηλικία (1-2 ετών): Επιστρατεύστε κουτάλια, δοχεία, κύπελλα, χαρτόκουτα, για τυμπανοκρουσία. Παλαμάκια και παιχνίδια με τα χέρια. Εξερευνήστε τους δυνατούς και τους μαλακούς ήχους (πείτε τους ότι όταν έχετε τα χέρια ψηλά θα παίξουν τα τύμπανα όσο πιο δυνατά μπορούν κι όταν τα έχετε κάτω όσο πιο απαλά μπορούν). Απλοί χοροί για να αποκτήσουν ισορροπία, κουκλοθέατρο και λέξεις για την ανάπτυξη της ομιλίας.
Προσχολική ηλικία (2-3 ετών): Αυτοσχεδιασμοί ζώων και πουλιών. Μάθετε τους ρυθμούς της μουσικής. Θεατρικές δραστηριότητες με αυτοσχέδια ρούχα. Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν τραγούδια, ιστορίες και χρώματα που τους αρέσουν. Παίξτε με την πλαστελίνη. 
Προσχολική ηλικία (3-4 ετών): Παίξτε σκηνές από τα αγαπημένα τους βιβλία ή τα κινούμενα σχέδια. Παντομίμα. Παιδικά τραγούδια. Κατασκευές με χάντρες και ζυμαρικά. Φτιάξτε με παλιές κάλτσες κούκλες για κουκλοθέατρο. Κάντε κολάζ από παλιά περιοδικά κι εφημερίδες.
Πρώτες τάξεις (5-8 ετών): Πέστε τους αληθινές ιστορίες. Φτιάξτε βιβλία, λευκώματα αποκομμάτων και άλμπουμ τέχνης. Ενθαρρύνετε τους να έχουν άποψη για την τέχνη των άλλων. Παίξτε ένα “καλοκαιρινό” έργο ενσωματώνοντας ζωγραφική, μουσική και χορό μαζί με το θέατρο.

Πάνω απ’ όλα σιγουρευτείτε πως ό,τι κάνετε είναι διασκεδαστικό!!!

ΠΗΓΗ: Περιοδικό ΘΕΑΤΡΟμάθεια. Τεύχος 9o
http://xwrapaidiwn.blogspot.com/2011/06/blog-post_07.html

«Οίκος ανοχής» η βίλα Μπερλουσκόνι σύμφωνα με την Εισαγγελία Μιλάνου
Villa di Berlusconi: MA CHE BORDELLO!?!

Και αυτός συναποφασίζει με άλλους, ίδιους και χειρότερους, 
για τις τύχες των λαών!!

Σύμφωνα με εισαγγελείς του Μιλάνου, στην βίλα του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι είχε στηθεί πραγματικός «οίκος ανοχής». 

 MA CHE BORDELLO!?!
Θεωρούν ότι ευθύνονται για «παρότρυνση σε εκπόρνευση», τόσο ενήλικων γυναικών, όσο και της ανήλικης...
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι εισαγγελείς του Μιλάνου κατά την σημερινή δικάσιμο της υπόθεσης που αφορά στενούς συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, «είχε στηθεί ένα σύστημα προς ικανοποίηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με κοπέλες πρόθυμες να εκπορνευτούν, με την εμπορευματοποίηση του σώματος των γυναικών και την ταπείνωση της αξιοπρέπειάς τους».

Οι δικαστικοί έκαναν λόγο για «πραγματικό οίκο ανοχής».
Το δικαστήριο αποφάσισε παράλληλα ότι οι δυο 19χρονες κοπέλες, η Κιάρα Ντανέζε και Άμπρα Μπατιλάνα, οι οποίες δήλωσαν ότι είχαν κληθεί στο Άρκορε χωρίς να γνωρίζουν πώς ακριβώς οργανώνονταν τα «πάρτι», έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση για πρόκληση ψυχικής οδύνης.
«Οι πελάτισσές μας υπέφεραν απερίγραπτα μετά την δημοσιοποίηση της όλης ιστορίας, ακόμη και στην καθημερινή τους ζωή, στο σχολείο», δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.
Οι εισαγγελείς Πιέτρο Φόρνο και Αντόνιο Σαντζερμάνο ζήτησαν την προσαγωγή σε δίκη των Λέλε Μόρα (ατζέντη μοντέλων και ηθοποιών που βρίσκεται στην φυλακή για χρεοκοπία) της περιφερειακής συμβούλου Νικόλ Μινέτι και του δημοσιογράφου Εμίλιο Φέντε.
Θεωρούν ότι ευθύνονται για «παρότρυνση σε εκπόρνευση», τόσο ενήλικων γυναικών, όσο και της ανήλικης - μέχρι πέρυσι - Ρούμπι Καρίμα. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Μινέτι διαχειριζόταν τον «οίκο ανοχής», σε συνεργασία με τους Φέντε και Μόρα.
Οι επόμενες δικάσιμοι ορίσθηκαν για την 11η και την 13η Ιουλίου.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki