Wednesday 7 February 2018

Οι 9 Τύποι Παιδοβιαστών του Διαδικτύου:
Όλοι τους είναι έκφυλοι εγκληματίες

Οι εννέα τύποι παιδοβιαστών του διαδικτύου δηλώνουν ανομοιογένεια των κινήτρων. 
Το κοινό τους χαρακτηριστικό: 
Δεν μπορούν να αισθανθούν τον πόνο του άλλου.

Το πόσο πολυσύνθετο είναι το θέμα της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο ίσως αποκαλύπτει το γεγονός ότι πρόσφατη κατάταξη του Ινστιτούτου Εγκληματολογίας της Αυστραλίας περιγράφει εννέα τύπους δραστών κάνοντας πρόδηλη την ανομοιογένεια των κινήτρων και καθιστώντας μάλλον αδύνατη τη γενίκευση.
Η τυπολογία αυτή ξεκινά από αυτούς που δεν εμπλέκονται άμεσα με το παιδί και φτάνει σε αυτούς που αναπτύσσουν άμεσες σεξουαλικές επαφές.

Σύμφωνα με αυτήν την κατηγοριοποίηση,  

  • Στον πρώτο τύπο ανήκει αυτός που «σερφάρει» στο Διαδίκτυο, πέφτει ακούσια σε ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας και αποφασίζει να το κρατήσει αποθηκευμένο στον υπολογιστή του. Η συνέχιση ή μη της δραστηριότητας αυτής καταδεικνύει κατά πόσο ήταν τυχαία η αποθήκευση αυτού του υλικού.
  •  Στη δεύτερη κατηγορία ο χρήστης αποτυπώνει σε κείμενα ψηφιακής μορφής στον υπολογιστή του τις προσωπικές σεξουαλικές του φαντασιώσεις με παιδί ή χρησιμοποιεί ψηφιακές φωτογραφίες ή βίντεο για προσωπική του χρήση, χωρίς να μοιράζεται με άλλους το υλικό αυτό.
  •  Στην τρίτη κατηγορία ανήκει ο λεγόμενος «αλιευτής», ο οποίος αναζητεί ενεργά υλικό παιδικής πορνογραφίας και συνεργάζεται και με άλλους χρήστες του Διαδικτύου με παρόμοια ενδιαφέροντα προκειμένου να μεγαλώνει τη συλλογή του. 
  • Ο τέταρτος τύπος αναφέρεται ως «επισφαλής» συλλέκτης: αγοράζει, συλλέγει και ανταλλάσσει πορνογραφικό υλικό που διατίθεται στο Διαδίκτυο χωρίς απαιτήσεις εγγραφής, κωδικών ασφαλείας ή άλλου είδους διασφαλίσεις με τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί. 
  • Σε αντίθεση με αυτόν, ο πέμπτος τύπος χρήστη κάνει όλα τα παραπάνω χρησιμοποιώντας αυστηρές δικλείδες  ασφαλείας.
  • Ο έκτος τύπος χρήστη ξεκινά μια διαδικτυακή επικοινωνία με το παιδί, με απώτερο σκοπό να μειώσει τις αναστολές του, προκειμένου να αναπτύξει σεξουαλική σχέση μαζί του, είτε διαδικτυακά είτε φυσικά. 
  • Ο έβδομος τύπος διαπράττει φυσικά σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος του παιδιού, με την παιδική πορνογραφία να πλαισιώνει τη σεξουαλική του δραστηριότητα. 
  • Ακολουθεί ο παραγωγός -όγδοος τύπος δράστη- που εμπλέκεται στη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού και διακινεί αυτές τις εικόνες στο Διαδίκτυο.  
  • Ο ένατος και τελευταίος τύπος είναι ο διανεμητής του πορνογραφικού υλικού για να κερδίσει χρήματα, είτε ενδιαφέρεται ο ίδιος σεξουαλικά για τα παιδιά είτε όχι.
Παρά τις διαφορές τους, οι δράστες -ανεξάρτητα από τον τύπο που ανήκουν- έχουν και ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. 
Το σημαντικότερο από αυτά είναι πως δεν μπορούν να αισθανθούν τον πόνο του άλλου. 
Μάλιστα, πολλοί παιδόφιλοι είχαν πέσει στο παρελθόν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ μεγάλος αριθμός παιδόφιλων παρουσιάζει ψυχολογική ανωριμότητα. 
Οι διακυμάνσεις στη διάθεσή τους, η επιθυμία αυτοπροβολής, η υπομονή, τα συμπτώματα υποχώρησης και ταυτόχρονα σύγκρουσης και υποτροπής είναι μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που φαίνονται να είναι κοινά στους παιδόφιλους του Διαδικτύου, οι οποίοι τελικά εμφανίζουν πολλές ομοιότητες με την ευρύτερη κατηγορία των παιδόφιλων. 
Η συντριπτική πλειονότητα των δραστών που συλλέγουν, διακινούν ή παράγουν παιδικό πορνογραφικό υλικό -ο καθένας παρακινούμενος από τα δικά του κίνητρα-, είναι άνδρες.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ -11/08/2007

Μάνα αποκηρύσσει τον ΝεοΝαζί γιο της

Μάνα αποκηρύσσει τον γνωστό νεοναζί γιο της Auernheimer, που έχει δηλώσει ότι σε όλα τα εβραιόπουλα «αξίζει να πεθάνουν» και αποκαλύπτει ότι έχει εβραϊκή καταγωγή
Ο Auernheimer έχει δηλώσει ότι σε όλα τα εβραιόπουλα «αξίζει να πεθάνουν», ότι αν οι αρχές επιχειρήσουν να τον λογοκρίνουν τότε δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή γι αυτόν και τους όμοιούς του από το «να σκοτώσουμε τα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, να σας σφάξουμε σαν σκυλιά».

Αποκηρύσσοντας τη ρητορική μίσους του γιου της Andrew «Weev» Auernheimer, η μητέρα του πασίγνωστου στις ΗΠΑ νεοναζί, Alyse, αποκάλυψε ότι έχει εβραϊκή καταγωγή.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο Newsweek, η μητέρα του Andrew «Weev» Auernheimer, ο οποίος διηύθυνε ακροδεξιά ιστοσελίδα η οποία....
απαγορεύτηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι ο γιος της έχει εβραϊκή καταγωγή τόσο από τη δική της πλευρά, όσο και από του πατέρα του, ενώ στις φλέβες του ρέει και λίγο ινδιάνικο αίμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «προερχόμαστε από μια μεγάλη, διευρυμένη, πολυφυλετική οικογένεια». Τόνισε δε ότι έχει να μιλήσει με το γιο της πάνω από δέκα χρόνια.
Ο 32χρονος νεοναζί από το Αρκάνσας μέχρι πρότινος ήταν ένας από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ακροδεξιάς φασιστικής ιστοσελίδας «Daily Stormer», στην οποία μπήκε λουκέτο τον περασμένο Αύγουστο, με αφορμή την εξύβριση νεκρού ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των νεοναζί στη Βιρτζίνια.

Όπως αναφέρει και ο Independent, ο Auernheimer έχει δηλώσει ότι σε όλα τα εβραιόπουλα «αξίζει να πεθάνουν», ότι αν οι αρχές επιχειρήσουν να τον λογοκρίνουν τότε δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή γι αυτόν και τους όμοιούς του από το «να σκοτώσουμε τα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, να σας σφάξουμε σαν σκυλιά».
Έχοντας απασχολήσει κατά καιρούς την αμερικανική κοινή γνώμη με ανάλογες συμπεριφορές και δηλώσεις, το τελευταίο διάστημα τα ίχνη του αγνοούνται. Εικάζεται ότι τελευταία ζει στην Ουκρανία, όπου βρήκε καταφύγιο αφού αποφυλακίστηκε από τις ΗΠΑ μετά την καταδίκη του για υπόθεση χάκινγκ.


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki