Wednesday 29 October 2014

Αυτός είναι ο παιδοβιαστής του Πειραιά

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 68χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη την 16 Οκτωβρίου στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πανίδη του Παναγιώτη και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκε το 1946 στα Γιαννιτσά.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, ο 68χρονος ο οποίος επαιτούσε σε διάφορα κεντρικά σημεία του Πειραιά, οδηγούσε συστηματικά στην οικία του στον Πειραιά ανήλικα αγόρια και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, έναντι χρηματικής αμοιβής 10-15 ευρώ κάθε φορά.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχει ασελγήσει σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών από την Ρουμανία, ηλικίας 13 και 15 ετών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων ανήλικων θυμάτων συνεχίζεται.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».


madata

- Μ’ αγαπάς; Ρώτησα τον τρίχρονο γιο μου....

- Μ’ αγαπάς; Ρώτησα τον τρίχρονο, και… κάτι μήνες περισσότερο, γιο μου.
- Ναι! Μου απάντησε μεμιάς.
- Πόσο; Τον ξαναρώτησα.
-Τόοοοοσο… μου είπε, ανοίγοντας τα δυο χεράκια του όσο περισσότερο μπορούσε!

-Εσύ μπαμπά μ’ αγαπάς; Ήταν η σειρά του να με ρωτήσει!
-Πολύ αγάπη μου, του είπα!
-Πόσο; Με ρώτησε πάλι.
-Από εδώ μέχρι τον ουρανό, του είπα με έμφαση, κοιτάζοντας ψηλά!
-Είναι μακριά ο ουρανός μπαμπά, με ρώτησε με αφέλεια!
-Ναι αγόρι μου, απάντησα
-Εμένα τα χεράκια μου δεν ανοίγουν περισσότερο, όμως μου είπε και φούσκωσε τα χειλάκια του για να μου δείξει την απογοήτευση του που η αγάπη του δεν… φτάνει τη δικιά μου!
-Όταν θα μεγαλώσεις αγόρι μου, θα καταλάβεις ότι η αγάπη δεν είναι ούτε μεγάλη, ούτε μικρή, είναι απλά αγάπη, του είπα αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει!
-Μα είμαι μεγάλος μπαμπά, τι μωρό είμαι! Μου 'πε με παιδική αφέλεια.
Μια παιδική αφέλεια που στο θέμα της αγάπης δεν πρόκειται ποτέ να ενηλικιωθεί. Γιατί όσο χρονών και να φτάσουμε ποτέ δεν πρόκειται να κατανοήσουμε το μεγαλείο της αγάπης.
«Είναι το μοναδικό αγαθό που όσο περισσότερο το μοιράζεσαι τόσο πιο… πλούσιος γίνεσαι, και όσο το φυλάς τόσο περισσότερο θα… ζητιανεύεις», είχα διαβάσει κάπου.
Σε μια δύσκολη εποχή που ζούμε που χρειάζεται να στερηθούμε πολλά από όλα τα αγαθά, που απολαύσαμε στο παρελθόν, ας φανούμε… σπάταλοι στην αγάπη!
Και ας μην περιμένουμε ανταπόκριση, ας μην τη συγκρίνουμε, ας μην της βάζουμε όρια.

Τα δύο παιδικά χεράκια του γιου μου, περιέχουν ολόκληρο το Σύμπαν και όχι απλά έναν ουρανό!

www.briefingnews.gr
enallaktikidrasi

«Και κοίταξαν τον θάνατο κατάματα...»

«Και κοίταξαν τον θάνατο κατάματα...
Κι ο Χάρος εφοβήθηκε από τέτοιο θάρρος!»


Το βλέμμα της εξοικείωσης με τον θάνατο.... Δεν έχει διαφορά αν είσαι έτοιμος να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς.... Απλά κοιτάς τον θάνατο με παγερό βλέμμα, χωρίς συναίσθημα, με κόρη διασταλμένη....
Έτοιμος/η για ΟΛΑ!
Η σφαίρα που θα σκότωνε μετά από λίγο την Ελληνίδα γερόντισσα δεν ήταν τίποτε μπροστά σε αυτό που έζησε εκείνη την στιγμή ο γερμανός στρατιώτης!


sophia-siglitiki

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki