Sunday 26 August 2018

Πως να δομήσετε σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί

Τρόποι να δομήσετε σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί
Είναι γνωστό ότι η εμπιστοσύνη κερδίζεται με το χρόνο, ακόμα κι αν μιλάμε για τη σχέση σας με το παιδί. Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνετε για να το καταφέρετε:
  • Όταν το παιδί διαπιστώσει ότι ενδιαφέρεστε επί της ουσίας για τις σκέψεις, τους φόβους, τις ανάγκες και τις ανησυχίες του και δε νιώθει παραμελημένο, είναι δεδομένο ότι με τον καιρό θα αρχίσει να σας εμπιστεύεται και να μοιράζεται μαζί σας όλα τα παραπάνω.
  • Προέκταση αυτού είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αποπαίρνετε ή να χλευάζετε κάτι που λέει ή νιώθει επειδή σας φαίνεται παράλογο. Ο καλός γονιός, αυτός που θέλει δηλαδή να δομήσει σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί του, είναι αυτός που αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα και νηφαλιότητα οτιδήποτε εξωτερικεύει το παιδί του.
  • Αφήστε το παιδί έξω και πέρα από συγκρίσεις με άλλα παιδάκια. Έχει ανάγκη στήριξης για να πιστέψει στις δυνατότητές του και όχι να του κόβετε τα φτερά όταν δεν τα καταφέρνει καλά κάπου.
  • Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ότι είσαστε κάτι σα φωτεινοί παντογνώστες για εκείνο και ότι μέσα από τη σοφία σας θα βοηθηθεί να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του. Με απλά λόγια, ότι έχετε απαντήσεις σε οτιδήποτε σας ρωτήσει.
Πηγή: mother.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki