Monday 16 December 2013

Πως θα κάνετε
αυτά τα Χριστούγεννα των παιδιών σας ξεχωριστά!!

Όλοι χρειαζόμαστε τις όμορφες παιδικές αναμνήσεις των γιορτών, γιατί -όταν και όποτε τις ανακαλούμε- αισθανόμαστε ευφορία, με τον ίδιο περίπου τρόπο όπως όταν ακούμε ωραία μουσική ή τρώμε ένα υπέροχο γλυκό...

Γι’ αυτό, κάντε αυτά τα Χριστούγεννα τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.
.
Διηγηθήτε στα παιδάκια σας την ιστορία των Χριστουγέννων
Η Παναγία, η Φάτνη, το Αστέρι, οι Βοσκοί, οι Μάγοι, οι Άγγελοι και πάνω απ' όλα ο μικρός Χριστός, δεν είναι δυνατόν να λείπουν από τα Χριστούγεννα.

Δημιουργήστε τους υπέροχες αναμνήσεις
Οι ψυχολόγοι μάς λένε πως το «κλειδί» των παιδικών αναμνήσεων είναι τα συναισθήματα. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα θυμάται ένα παιδί κάποτε. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι οι αναμνήσεις που έχουμε από την παιδική ηλικία εξαρτώνται από το πόσο έντονη συναισθηματικά ήταν για εμάς μια κατάσταση ή ένα συμβάν. Έτσι, ένα παιδί μπορεί να θυμάται ένα χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι που του έλεγαν κάποτε, μόνο και μόνο επειδή ένιωθε ευτυχισμένο και ασφαλές στην αγκαλιά των γονιών του. Αυτή είναι τελικά και η αξία αυτών των παιδικών αναμνήσεων: Ότι ακόμη κι αν δεν θυμόμαστε συγκεκριμένα γεγονότα, έχουμε μέσα μας μια αίσθηση για το αν, πότε και πώς νιώσαμε σαν παιδιά ασφάλεια, θαλπωρή και αγάπη. Αυτές οι θετικές αλλά και οι αρνητικές καταγραφές συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας, μας κάνουν λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητους και εμπλουτίζουν το συναισθηματικό μας κόσμο κάνοντάς μας ξεχωριστούς και μοναδικούς. Αν και δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε τι θα θυμούνται τα παιδιά μας και τι όχι, μπορούμε όμως λίγο να συμβάλλουμε στο να τους μείνουν μερικές από τις ωραίες αναμνήσεις.

Μιλήστε με τα παιδιά για αυτά που ζήσατε μαζί
Είναι ωραίο κάθε χρόνο να του μιλάμε για όλα αυτά που ζήσαμε τα προηγούμενα Χριστούγεννα, να ξαναθυμόμαστε τα συμβάντα μιας ευτυχισμένης Πρωτοχρονιάς, ενός όμορφου ταξιδιού. Θυμηθείτε πως όλα όσα γίνονται λόγος και έκφραση, παραμένουν στη μνήμη καλύτερα. Μία άλλη ιδέα είναι να αγοράζετε μία όμορφη κορνίζα, και κάθε χρόνο να βάζετε μία φωτογραφία του παιδιού. Έτσι, τα επόμενα Χριστούγεννα θα μπορείτε να πείτε μια ιστορία για τα προηγούμενα.

Φτιάξτε μαζί τα δώρα των Χριστουγέννων
Φουσκώστε μπαλόνια, φτιάξτε μαζί κατασκευές, χειροποίητες κάρτες, γλυκά και χαρίστε τα σε φίλους και συμμαθητές του. Δεν χρειάζεται να «επενδύσετε» υπέρογκα ποσά. Αυτό που θα πρέπει να του δείξετε είναι πως σημασία δεν έχει η υπερκατανάλωση, αλλά η φροντίδα, το μεράκι κα το νοιάξιμο για τους άλλους.

Συζητήστε μαζί τους για την καθημερινότητα
Ξεχάστε για λίγο πως κάθε στιγμή πρέπει να μαθαίνουν κάτι, και μιλήστε μαζί τους χαλαρά για διάφορα θέματα, χωρίς συμβουλές και νουθεσίες. Ρωτήστε τα πώς πέρασαν τη μέρα τους, όπως ακριβώς θα κάνατε και με έναν ενήλικο. Το ότι είναι παιδιά δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι συνεχώς στην πίεση.
Ετοιμάστε τους μια έκπληξη!
Φτιάξτε ένα εύκολο γλυκό με μια πρόφαση, ας πούμε πως σήμερα είναι τα γενέθλια της αγαπημένης της κούκλας. Καλέστε δύο φίλους τους, φτιάξτε ποπ κορν και διακοσμήστε το δωμάτιο με μπαλόνια. Αυτό αρκεί για να νιώσουν πόσο τα νοιάζεστε.

Οργανώστε μια περιπέτεια
Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Ένα οικογενειακό πικ νικ, μια βόλτα σε ένα κοντινό άλσος ή ένας περίπατος στο βουνό αρκούν για να ανακαλύψουν καινούργια πράγματα.

Ακούστε τα
Είναι μια καλή ευκαιρία, τώρα που θα έχετε λίγο περισσότερο χρόνο. Ακόμη κι αν έχουν να σας πουν μια «τεράαααααστια» ιστορία με κομπιάσματα, βρείτε το χρόνο να τα ακούσετε. Το ενδιαφέρον σας για όλα όσα θέλουν να μοιραστούν μαζί σας είναι γι’ αυτά το καλύτερο δώρο.

Απολαύστε την παρέα τους σιωπηλά!
Το να κάθεστε παρέα με τα παιδιά σας σε ένα παγκάκι χαζεύοντας τον ήλιο που δύει ή στον καναπέ απολαμβάνοντας το χιόνι που πέφτει είναι στιγμές μοναδικές. Άλλωστε, οι άνθρωποι που αγαπιούνται δεν χρειάζονται λόγια… για να καταλάβουν πώς νιώθει ο ένας για τον άλλον.

Μιλήστε τους για τα παιδικά σας χρόνια
«Όταν ήμουν στην ηλικία σου…», «όταν ήμουν μικρή...». Οι μικρές αυτές εξομολογήσεις αρέσουν πολύ στα παιδιά. Αποτελούν τη σύνδεσή τους με την οικογένεια και δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης και οικειότητας ανάμεσά σας. Δείξτε τους παιδικές σας φωτογραφίες με τις δικές σας χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.

Συνεχίστε να τα κρατάτε αγκαλιά. Και να τους λέτε πως τα αγαπάτε!
... Όσο κι αν σας φαίνεται πως μεγάλωσε. Ένα παιδί δεν είναι ποτέ αρκετά μεγάλο ώστε να αρνηθεί μια αγκαλιά ή ένα «σ' αγαπώ».


gromg

«Με έναν κόμπο στο λαιμό...»

Αληθινή ιστορία
Γράφει η Ελένη Κεχαγιά


«Δεν έχει αγάπη μου ο κόσμος.
Δεν έχει. Την ευχή μου να έχεις..»
To κρύο πια έχει κάτσει για τα καλά πάνω από την πόλη. Ντύνω τα παιδιά μου όσο καλύτερα μπορώ. Σαν κρεμμύδια. Με πολλές στρώσεις για να έχουν να βγάζουν αν ζεσταθούν.

Στο φανάρι κάθε μέρα σχεδόν ένας μικροκαμωμένος Πακιστανός. Τα ρούχα που φορά, του είναι πάντα τεράστια. Εχει γλυκά μάτια και πάντα είναι ευγενικός. Πάρεις, δεν πάρεις τα χαρτομάντηλα που σου δίνει.

Προχθές το κρύο ήταν τσουχτερό. Είναι σταματημένος στο μπροστινό μου αυτοκίνητο, τρέμει, προσπαθεί να πουλήσει τα χαρτομάντηλά του. Ο μπροστινός μου δεν τα θέλει. «Εχω παιδί στο σπίτι» λέει με την αχνή φωνή του...
Εχει παιδί στο σπίτι σκέφτομαι... Του δίνω όσα ψιλά έχω... Εχει παιδί στο σπίτι. «Είσαι καλή κοπέλα. Σ' ευχαριστώ! Εχω παιδί στο σπίτι...»
Στο επόμενο φανάρι μια γιαγιούλα. Τυλιγμένη με ό,τι μπορεί απλώς περιμένει στο φανάρι. Δε μπορεί να περπατήσει. Σταματώ μπροστά της. Τρέμει. «Γαμώ την καταδίκη μου» σκέφτομαι.. Με το στομάχι κόμπο ψάχνω να βρω αν έχω και άλλα ψιλά. Εχω. Της τα δίνω και της λέω με ενοχή: «Δεν έχω άλλα, λυπάμαι..». Προς έκπληξη μου, μου απαντά. «Δεν έχει αγάπη μου ο κόσμος. Δεν έχει. Την ευχή μου να έχεις..»
Ξεκινώ. Με έναν κόμπο στο λαιμό και στο στομάχι, με μία ευχή από την γιαγιούλα και μία διαπίστωση από τον μικροκαμωμένο πωλητή σκέφτομαι:
Μπορώ πραγματικά να βοηθήσω κάποιον; Τα κέρματα που υπάρχουν περιστασιακά στο πορτοφόλι μου και που ίσως τους εξασφαλίσουν, λίγο ψωμί ή λίγο γάλα είναι βοήθεια;

Πριν λίγες ημέρες πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ, ένας άντρας ήταν καθιστός με δυο παιδάκια, στο κρύο.... «Εχω και άλλα δύο» μου λέει. «Βοήθησέ με». «Τέσσερα παιδιά» σκέφτομαι. «Γιατί διάολε έκανες τέσσερα παιδιά». Βγαίνω από το σούπερ μάρκετ, του δίνω ένα γάλα και ένα ψωμί και του λέω να πάει λίγο πιο μέσα στην πολυκατοικία που κάθεται, να κόβει τουλάχιστον το κρύο. «Σ' ευχαριστώ...» μου λέει. «Δε ξέρεις τι καλό έκανες». «Να΄ σαι καλά» του απαντώ. «Κράτα ζεστά τα παιδιά σου»
Αν με ρωτούσε κάποιος πως νιώθω που έκανα αυτές τις «καλές πράξεις» θα του πω «Σκατά».

Γιατί πάντα με τριβελίζει το μετά.
Πάντα στο μυαλό μου γυρίζει το τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού κουρνιάζουν για να ζεσταθούν. Την πείνα των παιδιών τους πως την ξεγελούν;

Φτάνω στο γραφείο, ανοίγω τον υπολογιστή. Οι λέξεις φεύγουν από μόνες τους. Με έναν κόμπο στο λαιμό....
Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας. Όμως υπάρχουν πάντα άνθρωποι που περνούν ακόμα πιο δύσκολα από εμάς. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Όχι επειδή πλησιάζουν οι γιορτές. Όχι. Μα γιατί οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο.

mothersblog

Εξαπλώνονται οι οίκοι ανοχής
για... κτηνοβάτες στη Γερμανία!

Αγαπημένοι μας φίλοι, προσοχή!!
Αν θέλετε να θεωρείστε «ανοιχτά μυαλά»...
αν δε θέλετε να σας κατηγορήσουν για πουριτανισμό...
θα πρέπει να γίνετε, επιτέλους, ευρωπαίοι και να διακηρύξετε ότι δέχεστε και την κτηνοβασία (όπως και κάθε ανωμαλία και διαστροφή) 
ως «επιλογή τρόπου ζωής» (!!!)
 

(χωρίς φωτό... τι να βάζαμε;;;)

.
Οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες «εξαπλώνονται στη Γερμανία», προειδοποιεί μια ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων, καθώς οι κτηνοβάτες θεωρούν το σεξ με ζώα ως «επιλογή τρόπου ζωής».

Οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες εξαπλώνονται στη Γερμανία πιο γρήγορα από ποτέ, χάρη σε ένα νόμο που κάνει το σεξ με ζώα νόμιμο.

Η Madeleine Martin δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν προστατεύει τα ζώα από τους επιθετικούς «ζωόφιλους» (κτηνοβάτες) που επιχειρούν όλο και περισσότερο να παρουσιάσουν την κτηνοβασία ως «επιλογή τρόπου ζωής».

περισσότερα αηδιαστικά εδώ: redskywarning

118 Άγιοι προσφέρουν φαγητό σε Αττική και Πειραιά!!

ΠΡΟΣOΧΗ! για ολόκληρη την Αττική ! και Πειραιά !!!!!
Διαδώστε το παντού, με κάθε μέσο: email, fax) και εκτυπώστε το και κολλήστε το στις κολόνες της γειτονιάς σας... υπάρχουν άνθρωποι που ΠEΙΝΑΝΕ... ελάτε στη θέση τους!!!
Όλα οι διευθύνσεις για Δωρεάν Φαγητό,
Κοινωνικά Παντοπωλεία,
Κοινωνικά Ιατρεία,
Φαρμακεία, Φροντιστήρια
στα Σπίτια Αγάπης
Αττική
Αγία Αικατερίνη, Κειριαδών - Αιγηιδών,118 53 Πετράλωνα, τηλ. 210-3458133.
Άγιος Αιμιλιανός, Αθαμανίας 17, 104 44, Σκουζέ, τηλ. 210-5129091.

Άγιοι  Ανάργυροι, Πλ. Αγ. Αναργύρων, 135 61 Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210-2611689.
Άγιοι Ανάργυροι, Κεφαλληνίας και Δαμασκηνού, 163 42 Ηλιούπολη, τηλ. 2109930817
Άγιος Ανδρέας, Ωρωπού και Τεω, 111 42 Άνω Πατήσια, τηλ. 210-2914686.
Άγιος Ανδρέας, Γιάνναρη 24, 104 45 Κ. Πατήσια, τηλ. 210- 8323193.
Άγιοι Απόστολοι Τζιτζιφιών, Αγ. Αποστόλων 4, 17675 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9422021.
Άγιος Αρτέμιος, Φιλολάου 165, 11632 Παγκράτι, τηλ. 210-7514125.
Άγιοι Ασώματοι, Θερμοπυλών 5, 104 35 Θησείο,τηλ. 210-5240675.

Έφηβοι γονείς και ο παππούς ανάγκασαν
το 2χρονο παιδί τους να καπνίσει μαριχουάνα!

Δύο έφηβοι γονείς συνελήφθησαν στην Αμερική, στην προσπάθεια τους να βάλουν το δίχρονο παιδί τους να καπνίσει μαριχουάνα!    
 
Ο «παππούς» και οι «γονείς»
Οι δύο έφηβοι γονείς, 17 και 18 ετών αντίστοιχα, μαζί με τον πατέρα της κοπέλας, άρχισαν να καπνίζουν μαριχουάνα μέσα στο διαμέρισμα τους.
Όταν το μωρό άρχισε να τριγυρίζει στα πόδια τους τον πήραν αγκαλιά και άρχισαν αν τον πιέσουν να καπνίσει κι αυτό!
Οι γείτονες όμως είδαν από το παράθυρο τι συνέβη και φρόντισαν να ενημερώσουν το σερίφη της περιοχής.
Η υπόθεση διερευνήθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Chautauqua ο οποίος αποφάσισε να συλληφθούν οι γονείς και ο παππούς του μωρού και το παιδί να το πάρει υπό την προστασία της η Πρόνοια.
 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki