Friday 19 June 2015

Ο Φαταούλας και ο Νηστικός

Μια φορά κι έναν καιρό, κάποτε και τώρα, ζούσαν στο ίδιο χωριό δίπλα - δίπλα δυο άνθρωποι ίδιοι αλλά και... διαφορετικοί. 
Ήταν ίδιοι γιατί όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται τα ίδια για να ζήσουν και ήταν διαφορετικοί γιατί ο ένας έτρωγε πολύ και ήταν χοντρός ενώ ο άλλος δεν είχε να φάει και ήταν αδύνατος.
Τον χοντρό άνθρωπο τον έλεγαν Φαταούλα και τον αδύνατο Νηστικό.
Ο Φαταούλας κάθε πρωί που ξυπνούσε, έστρωνε τραπέζι και έτρωγε μέχρι που του κοβόταν η ανάσα.
Μόλις απότρωγε, πήγαινε για ψώνια γυρνούσε στο σπίτι, ξαναέστρωνε τραπέζι και το έριχνε πάλι στο φαγοπότι. Με λίγα λόγια ο Φαταούλας όλη μέρα έκανε δυο δουλειές, έτρωγε και γέμιζε τ' αμπάρια του.


Ο Νηστικός κάθε πρωί που ξυπνούσε δεν εύρισκε τίποτε να φάει, πήγαινε στα σκουπίδια του Φαταούλα μήπως και βρει τίποτε αποφάγια. Αν ήταν τυχερός, γυρνούσε σπίτι του και λάδωνε τ’ άντερό του προσωρινά. Αν η τύχη δεν τον βοηθούσε έπεφτε στο κρεβάτι και περίμενε να περάσει η μέρα γιατί τα πόδια του δεν τον κρατούσαν.
Ο καιρός περνούσε, ο Φαταούλας όλο χόντραινε και ο Νηστικός όλο και αδυνάτιζε, γιατί τελευταία τα σκουπίδια του Φαταούλα ήταν αδειανά από φαγώσιμα. 
Ο Νηστικός δεν μπορούσε να καταλάβει τι έκανε όλα εκείνα τα αποφάγια, αφού έβλεπε πως τα περισσεύματα έφταναν να χορτάσουν πλήθος σαν εκείνον.
Και μια φορά που ο Νηστικός είχε μέρες να βάλει μπουκιά στο στόμα του, πήγε απελπισμένος στο σπίτι του Φαταούλα να ζητιανέψει ένα πιάτο φαγητό από τα αποφάγια του.

- Γείτονα, του είπε, όπως βλέπεις εμένα ο θεός δεν με βοήθησε να έχω τα δικά σου καλούδια. Εσύ πήρες το καλύτερο κομμάτι της γειτονιάς και μένα μου έλαχε το ξεροβούνι. Δεν φυτρώνει ούτε τσουκνίδα και η μόνη μου ελπίδα για να μην πεθάνω της πείνας είσαι εσύ. Βλέπω ότι κάθε μέρα σου περισσεύουν τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ, θα μπορούσες να με αφήνεις να τρώω από τα περισσεύματα».
Ο Φαταούλας τον κοίταξε από πάνω ως κάτω, γέλασε κοροϊδευτικά και είπε με ψεύτικη συμπόνοια.
- Αχ άνθρωπέ μου, πού τα είδες τα περισσεύματα, να ήξερες πόσο δύσκολα περνάω κι εγώ. Τι νομίζεις πως δεν θέλω να σε βοηθήσω; Ορίστε, σου επιτρέπω να έρχεσαι όποτε θες να ψάχνεις τα σκουπίδια μου και ότι βρίσκεις να το παίρνεις. Άντε στο καλό και ο Θεός να σε βοηθήσει.

Σαν πήγε σπίτι του ο Νηστικός έπεσε σε βαθιά σκέψη. 
Βρε καλός άνθρωπος φαίνεται. Λες να είναι τα πράματα όπως τα λέει; Αλλά πάλι, τι το χρειάζεται τόσο φαί και τα σκουπίδια του, πώς και δεν βρίσκω τίποτε εκεί μέσα αυτό τον καιρό; Μπα, κάτι δεν μου φαίνεται σωστό αλλά ας περιμένω λίγο να δω τι γίνεται.

Την άλλη μέρα εκεί που έψαχνε γύρω μήπως και φύτρωσε καμιά ρίζα στην αυλή του, βλέπει τον Φαταούλα να κάθεται στο τραπέζι και να τρώει τον περίδρομο.
- Αχά, λέει, σήμερα κάτι θα ξετρυπώσω δεν μπορεί, τόσο ψητό έχει περιδρομιάσει, τι θα τα κάνει τα κόκαλα; Ας περιμένω να αποσώσει και θα πάω να ψάξω.
Κάθεται στο χώμα και περιμένει τον γείτονα να σηκωθεί από το φαγοπότι....
Μετά από ώρα τον βλέπε να μαζεύει τ’ αποφάγια σε μια γαβάθα και να καθαρίζει το τραπέζι. Υπομονή, σκέφτεται, σε λίγο θα χορτάσω κι εγώ. 
Κι εκεί που καθόταν κάνονταας υπομονή, τον βλέπει αντί να περπατά προς τα σκουπίδια, τι κάνει λέτε; Πάει στην άκρη της αυλής του, ανοίγει έναν βαθύ λάκκο και πετά εκεί μέσα τα φαγητά του! Του Νηστικού του ήρθε μιά ζάλη από την κατάπληξη. Με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει σηκώνεται και φωνάζει.
- Τι κάνεις εκεί βρε άθλιε Φαταούλα; Δεν σου είπα πως αν δεν φάω κάτι είναι τα τελευταία μου; 
- Τι να σου κάνω κι εγώ άνθρωπέ μου, τα σκουπίδια μου έχουν γεμίσει, θα με φαν οι μύγες αν δεν τα θάψω.

- Βρε πεθαίνω σου λέω, κρίμα να τα θάψεις, καλύτερα είναι να τα φάει το χώμα; Σβήνω από ώρα σε ώρα 
-Στ’ αλήθεια πεθαίνεις; ρωτάει ο Φαταούλας με ενδιαφέρον. Κοίτα, πριν πεθάνεις άσε μου το σπίτι. Τι στο καλό γείτονες είμαστε, γιατί να το πάρει ξένος άνθρωπος!

Ο Νηστικός σαν είδε πως δεν γινόταν τίποτε, έπεσε ανάσκελα, έκλεισε τα μάτια μη δει τουλάχιστον το Χάρο που γυρόφερνε.
Πέρασε το μεσημέρι, πέρασε το απόγευμα και λίγο πριν σβήσει, μια φασαρία τον έκανε να αργοανοίξει τα μάτια.
Μέσα στη θολούρα του είδε στο διπλανό σπίτι τέσσερις να βγάζουν τον Φαταούλα σηκωτό, να τον φορτώνουν στο κάρο του νεκροθάφτη, και πρόλαβε ν’ ακούσει κάποιον να λέει «Θεός σχωρέστον κι αυτόν. Έσκασε από το πολύ φαΐ».
Κι ο Νηστικός ξεψύχησε!
_________
antikleidi

Anna Padchenko: Οι «άλλες» πλευρές της μητρότητας ...
Εκπληκτικές φωτογραφίες για τη νοσηρή μητρική αγάπη ...

H μητρική αγάπη δεν είναι πάντα δεδομένη και ανιδιοτελής. Δεν είναι πάντα τρυφερή, γλυκιά και αφοσιωμένη, δεν περιλαμβάνει πάντα αυτοθυσία. Το συγκλονιστικό project της Ρωσίδας φωτογράφου Anna Padchenko προβάλλει για πρώτη φορά, την «άλλη» πλευρά της μητρότητας.


Αυτήν που αφορά μητέρες χειριστικές, εξουσιαστικές, τρομερά καταπιεστικές, οι οποίες παραμελούν τα παιδιά τους, προκαλώντας τους σοβαρά ψυχολογικά τραύματα που, δυστυχώς, τα στοιχειώνουν για πάντα.

Με σκοπό να προκαλέσει τις μαμάδες να αντικρύσουν κατάματα τα τεράστια σφάλματα που μπορεί να κάνουν με τα παιδιά τους, η Padchenko μας καλεί να δούμε (και να σκεφτούμε σοβαρά), την άλλη, άκρως ρεαλιστική πλευρά της μητρότητας.
Η μάνα που νομίζει ότι έτσι προστατεύει το παιδί της
από τον "κακό κόσμο που θέλει να το βλάψει"
h-allh-pleura-ths-mhtrikhs-agaphs5
Η μάνα που είναι ικανή να πνίξει το παιδί της,
για να το κρατήσει ασφαλές
121337nmv8hky87k3s2ceh
Η μάνα που χειραγωγεί το παιδί της,
σαν να είναι μαριονέτα
The reverse side of a mother's love_02
Η μάνα που θέλει την κόρη της οσία-παρθένα
(για να μην έχει να λέει ο κόσμος)
00015b1a_medium
Η μάνα που επιβάλλει στο παιδί να την υπηρετεί...
580174
...για πάντα
580175
580176
Η μάνα που θα κρατήσει το παιδί δίπλα της,
με κάθε κόστος
580167
Η μάνα που δεν επιτρέπει στο παιδί καμία ιδιωτικότητα
158122
Η μάνα που θα επιβάλλει στο παιδί να κάνει
όσα δεν κατάφερε εκείνη
580165
Οι μάνες που χειρίζονται τα παιδιά τους
σα να είναι τηλεκατευθυνόμενα
580168
Η μάνα που απαιτεί να της φέρονται
σαν να είναι βασίλισσα
580178
Η κλασική Ελληνίδα μάνα!
(κι ας είναι Ρώσοι οι εικονιζόμενοι...)
580177
Η μάνα που νομίζει ότι αρκεί το παιχνίδι στην φύση...
00015b21_medium
Και η μάνα που ψάχνει τρόπο
για να ξεφορτωθεί το παιδί
Reverse-Side-of-Mothers-Love-22
___________________
  Πηγή: mama365.gr,  artnaz.com
http://antikleidi.com

Δίνουν ορμόνες σε 11χρονο αγοράκι για να αλλάξει φύλο...

Αν αυτό δεν είναι κακοποίηση ανηλίκου τότε τι είναι;
Δύο λεσβίες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ «γονείς» ενός 11χρονου αγοριού του χορηγούν ορμόνες και μάλιστα αμφιλεγόμενες για να σταματήσουν την ανάπτυξή του ως αγόρι, επειδή ήθελαν πάντα ένα κοριτσάκι για παιδί.
Therapy: Thomas Lobel, who now calls himself Tammy,
is undergoing controversial hormone blocking treatment
 Το σημαντικό είναι ότι το παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας και σε ηλικία τριών, έμαθε την νοηματική και σύμφωνα με τους τις «μητέρες» του το πρώτο πράγμα που τους είπε είναι «ότι είναι κορίτσι». 

Η Debra και η Pauline, που «παντρεύτηκαν» το 1990, υπερασπίστηκαν την απόφασή τους λέγοντας ότι τα παιδιά που πάσχουν από διαταραχή ταυτότητας φύλου εάν σταματήσουν αυτήν την αλλαγή έχουν πολλές πιθανότητες να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν σε μεγαλύτερη ηλικία.
Δεν είμαστε ειδικοί επί του θέματος αλλά βλέπουμε αρκετούς με αντρική καθόλα εμφάνιση να είναι «χαριτωμένοι» και μάλιστα να μην έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.
Από την άλλη ποιος μας λέει ότι το συγκεκριμένο αγόρι είχε θέμα διαταραχής ταυτότητας φύλου. 
Και αν υφίσταται κάτι τέτοιο και δεν είναι μία καλή δικαιολογία, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να αποφασίσει μόνο του όταν θα ενηλικιωθεί, γιατί σήμερα καλώς κακώς ο νόμος το επιτρέπει.
Οι οργανώσεις οι οποίες κόπτονται για τα δικαιώματα των κακοποιημένων παιδιών και γενικά όλων των αδικημένων τι κάνουν; Θα αντιδράσουν ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι υπεράνω όλων των άλλων;
Αυτοί σε λίγο θα ζητήσουν να αναγκαστεί και κάποιος αριθμός ανθρώπων με νόμο να αλλάξει φύλο μόνον και μόνον για να έχουν παρέα και να μην αισθάνονται περιθωριακοί.... 

logia-tou-aera

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki