Sunday 1 November 2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στο φυσικό τους χώρο αποφασίσαμε να δράσουμε όλοι μαζί ενωμένοι ανεβάζοντας την ίδια ημέρα 1 Νοεμβρίου το παρακάτω κείμενο:

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επισκεφτεί ή θα επισκεφτούμε το νέο μουσείο Ακρόπολης.
Κάποιοι έχουμε επισκεφτεί και τα κομμάτια που είναι στο Βρετανικό Μουσείο.

Επειδή τα έργα τέχνης αξίζουν περισσότερο όταν είναι ολοκληρωμένα.
Επειδή τα κενά στις μετόπες του Παρθενώνα αποτελούν παραφωνία στο υπέροχο αυτό δημιούργημα.
Επειδή πλέον υπάρχει ζεστός και φιλόξενος χώρος που μπορεί να τα φιλοξενήσει.
Επειδή αυτός ο χώρος βρίσκεται σε αρμονία και άμεση οπτική επαφή με την ίδια την Ακρόπολη.
Επειδή ο αγώνας της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη και η προσδοκία όλων των Ελλήνων είναι καιρός να ευοδωθούν. 

Για όλα αυτά λέμε ΝΑΙ στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.


In an attempt to support the return of the Parthenon Marbles to their natural space, have decided to act together by posting on the same day, Sunday November 1st, the text below:
Most of us have already or will visit the New Acropolis Museum.
Some of us have also visited the pieces held at the British Museum.

Since works of art are more valuable when they are complete.
Since there now exists a warm and hospitable place to host the marbles.
Since it's high time that Melina Mercouri's battle and the expectations of all Greeks were realized.
We say YES to the return of the Parthenon Marbles to Greece.

ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ, 1 - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ο μητρικός θηλασμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή.

Ζωτικής σημασίας ο μητρικός θηλασμός για την υγεία 
και την προστασία του βρέφους και της μητέρας
Με την ευκαιρία της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2009, η UNICEF μαζί με την Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (WABA) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, επισημαίνουν το ζωτικό ρόλο που παίζει ο μητρικός θηλασμός στην υγεία και προστασία του βρέφους και της μητέρας.

Σχεδόν 9 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο, κυρίως από αιτίες που μπορούν να προληφθούν και ο υποσιτισμός αποτελεί την κρυφή αιτία πίσω από τον ένα στους τρεις θανάτους αυτών των παιδιών.
Η υγεία και η διατροφή της μητέρας είναι αλληλένδετη με τη διατροφική κατάσταση και την υγεία των παιδιών της, γι' αυτό παρέχοντας σωστή διατροφή στις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες είναι κλειδί για την προαγωγή της σωστής διατροφής των παιδιών.
Ο μητρικός θηλασμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή. Ειδικότερα, για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής, το μητρικό γάλα καλύπτει εξ ολοκλήρου τις διατροφικές ανάγκες του βρέφους.
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά συχνά ζουν χωρίς καθαρό νερό και συνθήκες υγιεινής. Αυτό τα κάνει ευπρόσβλητα από μολύνσεις ενώ η χρήση γάλατος σε σκόνη αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης διαρροϊκών ασθενειών. Το μητρικό γάλα προσφέρει προστασία από αρκετές μολύνσεις και είναι γι' αυτό αναντικατάστατο για τα μικρά παιδιά που ζουν κάτω απ' αυτές τις συνθήκες.
Η φετινή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού προσφέρει μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση όλων των φορέων προώθησης του μητρικού θηλασμού και την καλύτερη ενημέρωση του κοινού για την κορυφαία σημασία που έχει η προστασία και η υποστήριξη των μητέρων που θηλάζουν, ιδιαίτερα όταν υφίστανται τις συνέπειες κάποιας έκτακτης κατάστασης.
Ο βέλτιστος μητρικός θηλασμός τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του παιδιού και ειδικότερα ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, μπορεί να έχει τη μοναδική μέγιστη δυνατή επίδραση στην παιδική επιβίωση από οποιαδήποτε άλλη προληπτική παρέμβαση, έχοντας τη δυνατότητα να προλάβει 12% - 15% όλων των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Τα προηγούμενα 10 χρόνια, 14 χώρες παρουσίασαν πάνω από 20% αύξηση στα ποσοστά του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού. Ανάμεσά τους είναι και χώρες όπως η Μαδαγασκάρη, το Πακιστάν και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία που βίωσαν σημαντικές ανθρωπιστικές κρίσεις την περίοδο αυτή. Όταν οι χώρες αναγνωρίζουν την αξία του μητρικού θηλασμού και κάνουν συντονισμένες προσπάθειες για να προωθήσουν και να προστατεύσουν την πρακτική, είναι δυνατή η πρόοδος, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Όμως παγκόσμια τα ποσοστά του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού είναι μόνο 38% και έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, στα πλαίσια του εορτασμού της φετινής Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού πραγματοποιεί ενημερωτική εκστρατεία και αποστέλλει το σχετικό ενημερωτικό υλικό σε εκατοντάδες μαιευτήρια, κλινικές και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα.
Για πληρέστερη ενημέρωση, μπορείτε να βρείτε τον πλήρη φάκελο στο www.unicef.gr τόσο για τη φετινή όσο και για προηγούμενες εκστρατείες προώθησης του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας.
Αθήνα, Οκτώβριος 2009

Εικόνες Ομορφιάς... και σκηνές Φρίκης...

«Η βία εις βάρος των ζώων αποτελεί ίσως την πρώτη ένδειξη, ένα σήμα προειδοποίησης για μελλοντική επιθετική συμπεριφορά, που μπορεί να καταλήξει ακόμη και στο έγκλημα»



Λυκόσκυλο τραγουδάει για να σταματήσει το μωράκι να κλαίει!!

Σκυλάκος κλαίει μαζί με το μωράκι για να το ησυχάσει!!


ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ο/οι άρωστος/οι, ψυχοπαθής δολοφόνος  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

"του αθώου κι ανυπεράσπιστου σκυλάκου που συντρόφευε καθημερινά τα νεαρά παιδιά που πήγαιναν στο γυμνάσιο-λύκειο της Βάρης από την περιοχή κοντά στο Μακ Ντολναντ, όπου κι έμενε τους 2 τελευταίους μήνες που είχε βρει καταφύγιο μαζι με άλλη μια σκυλίτσα πίσω απο ένα καταστημα της λεωφ. Βάρης. Εκεί κοντά βρέθηκε κρεμασμένο με σύρμα στη μάντρα του εγκαταλελειμένου πλέον κτηρίου των Γκούντις που συνορεύει με το βουνό. Είχε στειρωθεί πρόσφατα απο το Δήμο μας και ήταν αγαπητός σε όλους καθώς ήταν πολύ ήμερος και καλόβολος. 
 
Μια κυρία τηλεφώνησε στο Δημαρχείο το πρωί (30-10-09) και μεταβήκαμε στο σημείο με την υπεύθυνη δημοτική υπάλληλο για το προγραμμα προστασίας των αδεσπότων παίρνοντας μαζί μας πρώτες βοήθειες νομίζοντας οτι πρόκειται για τραυματισμένο σκυλί κι εκεί διαπιστώσαμε ότι ήταν νεκρό αφού είχε κρεμαστεί από το προηγούμενο βράδυ με σύρμα έχοντας κάνει γερή θηλιά που μόνο με τανάλια μπορέσαμε να κόψουμε!
Παρακαλούμε πολύ όποιος γνωρίζει ή είδε ύποπτες κινήσεις το βράδυ στις 29-10-09 στον προαύλειο χώρο του πρώην Γκούντις να ενημερώσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα ή το Δήμο μας ή το τηλ.6937145280. Θα δοθεί γερή αμοιβή για αποτελεσματιές πληροφορίες
Μαζί στην επικήρυξη και η σελίδα μας στο face book
 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS ΕΠΙΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ 

Η Αποτρόπαιη και πρωτοφανής αυτή πράξη μας συνθλίβει και μας ντροπιάζει όλους, θέλουμε τη σύλληψη και τιμωρία τους!  Δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τόσο επικίνδυνα άτομα."

ήδη η κυρία ΛΙΖΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΕΔΩ:  ΛΙΖΑ ΒΑΡΚΙΖΑ
Όχι δεν θα παραιτηθώ από το να ουρλιάζω και να απαιτώ τιμωρία!!
Όσο γραφική κι αν με πουν, όσο κι αν πλέον, φαίνομαι να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου, θα φωνάζω ασταμάτητα για αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα, σε βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων!!

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki