Monday 21 January 2019

Lance Breeding: Έσπασε το πόδι της 5χρονης κόρης του,
γιατί δεν μάζεψε το δωμάτιό της

Στη φυλακή για κακοποίηση ανηλίκου οδηγήθηκε ένας πατέρας από το Τζόπλιν του Μιζούρι ο οποίος έσπασε το πόδι της 5χρονης κόρης του για να την τιμωρήσει.
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 12/1 με την μητέρα της μικρής Mystic Forsee να καταγγέλλει τον σύζυγό της, Lance Breeding, στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Joplin Globe ο 27χρονος είπε στην μικρή να συγυρίσει το δωμάτιό της. Όμως εκείνη δεν τον άκουσε 
με αποτέλεσμα να την αρπάξει και να την πετάξει πάνω σε μια συρταριέρα. Το κοριτσάκι σφάδαζε στους πόνους και η μητέρα έντρομη έτρεξε στο δωμάτιο να δει τι συμβαίνει.
«Η μικρή βρισκόταν πεσμένη στο πάτωμα έχοντας το δεξί της πόδι στον αέρα», ανέφερε η εφημερίδα Joplin Globe.
Ο Breeding είπε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε την κόρη του για να την τιμωρήσει γιατί δεν καθάρισε το δωμάτιό της.
«Την σήκωσε γιατί έλεγε πως πονούσε στο πόδι και έλεγξε το πόδι της χωρίς να διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα. Μετά την άφησε και πάλι στο πάτωμα και την κλώτσησε στο πόδι λέγοντάς της να σηκωθεί πάνω», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Το αποτέλεσμα ήταν η 5χρονη να υποστεί κάταγμα δεξιού μηριαίου οστού καθώς και εκτεταμένους μώλωπες στην πλάτη και στα πόδια.
Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Σπρίνγκφιλντ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο πατέρας της συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή της Κομητείας Τζάσπερ με την εγγύηση να έχει οριστεί στα 50.000 δολάρια.


Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Κέρινο ελληνικό «tablet» 1800 ετών, γραμμένο από παιδί
The 1,800-year-old Greek handwriting homework

Ένα κέρινο τάμπλετ που δείχνει την ελληνική σχολική εργασία ενός παιδιού πριν από 1800 χρόνια θα παρουσιαστεί σε έκθεση στη βρετανική βιβλιοθήκη.
Το αρχαίο αυτό τάμπλετ το οποίο περιέχει εξαιρετικά παραδείγματα γραφικού χαρακτήρα, ασκήσεις ορθογραφίας, και ωρολόγια προγράμματα, βρισκόταν αποθηκευμένο για 40 χρόνια.

Το αρχαίο που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο δείχνει δύο σειρές που είναι γραμμένες στα ελληνικά, σκαλισμένες στο κερί, με μια «γραφίδα» από ένα παιδί που πιστεύεται ότι είναι οκτώ ή εννέα ετών, σύμφωνα με τη Telegraph.

Ο Roly Keating, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Βιβλιοθήκης, δήλωσε:
«Αυτό είναι ένα αντικείμενο που νομίζω ότι το είχαμε ξεχάσει και σίγουρα είναι κάτι που έχει να δει το κοινό από τη δεκαετία του '70».
Ουσιαστικά πρόκειται για μία εργασία ενός παιδιού δημοτικού σχολείου τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην Αίγυπτο και το αρχαίο αυτό τάμπλετ έχει το μέγεθος ενός iPad mini.
«Αυτό που μας κόβει την ανάσα είναι ότι μπορούμε να δούμε την προσπάθεια ενός παιδιού στα ελληνικά πριν από 1.800 χρόνια».
Το αρχαίο αυτό τάμπλετ θα παρουσιαστεί στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Writing: Making Your Mark exhibition between » μεταξύ 26 Απριλίου και 27 Αυγούστου.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Η Μάνα των ορφανών
(Mama wa Yatima - Mother of Orphans)

Μια υπέροχη εικόνα από την Αφρική. 
«Mama wa Yatima» σημαίνει «Μητέρα Ορφανών» στα Σουαχίλι. 
(Ευχαριστώ τον Ρουμάνο Πατριαρχικό σύμβουλο Αντρέι Βλαντρεάνου για την εικόνα που προσέφερε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κένυας.) 
A lovely icon from Africa. 
"Mama wa Yatima" means "Mother of Orphans" in Swahili. 
(My thanks to the Romanian Patriarchal advocate Andrei Vladareanu for the image of this icon he commissioned for the Kenyan Orthodox Church.) 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki