Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Το υπουργείο Υγείας δίνει στον μικρό Πάνο
τη χαριστική βολή για την ζωή του.

Άσχημα είναι τα νέα για τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία του μικρού Πάνου Γεωργοτά από την Κέρκυρα, ο οποίος εδώ και 20 μήνες δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
 Ο μικρός Πάνος, ο οποίος είναι μόλις 4,5 ετών παλεύει με ξεχωριστό θάρρος με το νευροβλάστωμα, μια σπάνια και άκρως επιθετική μορφή καρκίνου.
Με την βοήθεια των απλών ανθρώπων, οι γονείς του κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να μεταφερθεί το παιδί στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, όμως εκεί οι γιατροί δεν ήταν και τόσο αισιόδοξοι.
Όπως έγραψε ο πατέρας του μικρούλη στην σελίδα του στο Facebook, η κατάσταση του παιδιού του ήταν χειρότερη από ότι πίστευαν στην Αθήνα και σαν να μην έφτανε αυτό το υπουργείο τους ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να καλύψει την θεραπεία του μικρού γιατί είναι πειραματική.

Σε ένα πολύ φορτισμένο κείμενο ο πατέρας του μικρού λέει ότι με την απόφαση αυτή το υπουργείο δίνει τη χαριστική βολή στο παιδί του και ευχαριστεί όλους όσοι έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν.

Στο κείμενό του ο κ. Γεωργοτάς γράφει:
«Με λύπη θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι το υπουργείο Υγείας μετά από δυο μήνες υποσχέσεων και κοροϊδίας, ότι θα καλύψει μέρος τον χρημάτων της νοσηλείας του Παναγιώτη στη Νέα Υόρκη, λάβαμε αρνητική απάντηση διότι η θεραπεία αυτή είναι πειραματική.Δίνοντας εμείς στοιχεία ότι η θεραπεία αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να έχει κάποια αποτελέσματα έστω και αν είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο για τη ζωή του Παναγιώτη (0% πιθανότητες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά 70% στην Αμερική) η απάντηση ήταν πάλι αρνητική.
Δυστυχώς τα πράγματα για τον Παναγιώτη δεν είναι όπως τα θέλαμε (στην Αθήνα δεν μπόρεσαν ούτε να καταστείλουν τη νόσο αλλά το αντίθετο) όταν ήρθαμε στη Νέα Υόρκη διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγαλύτερο και ότι ο Παναγιώτης πρέπει να κάνει θεραπείες ξεχωριστά από αυτές για τις οποίες ήρθαμε ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος (125.000 δολάρια μέχρι τώρα επιπλέον από τα 265.000 δολάρια που ήταν στην αρχή).
Θέλω με αυτό να πω ότι το υπουργείο Υγείας δίνει στον Παναγιώτη τη χαριστική βολή για την ζωή του.
Ο Παναγιώτης όμως δίνει τη μεγαλύτερη μάχη με συμπαραστάτες όλους εσάς και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν βγαίνει από τα χείλη αλλά μέσα από την ΚΑΡΔΙΑ μας.
Όσο για τους παραπάνω του υπουργείου, τους αφήνω στην κρίση σας.
Τελικά ποια πατρίδα και ποια Ελλάδα θέλουμε για τα παιδιά μας...
Ευχαριστώ»
 

Σπίτι με φωνές είναι σπίτι με προβλήματα

Το να υψώνει κανείς τον τόνο της φωνής του είναι πολλές φορές απαραίτητο.
Το να το κάνει συνέχεια όμως στο περιβάλλον ενός σπιτιού και μάλιστα απευθυνόμενος ή έχοντας μάρτυρες τα παιδιά είναι επαρκής λόγος για να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Αυτά τα προβλήματα δεν είναι μόνο οικογενειακά και ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά προβλήματα που μπορεί να σημαδέψουν τη ψυχή του παιδιού και να του δημιουργήσουν διαταραχές στην προσωπικότητά του.
Ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα σε ένα σπίτι όπου η μαμά του φωνάζει συνεχώς, ο μπαμπάς του απαντάει με αντίστοιχο τρόπο και εκείνο δέχεται παρατηρήσεις που θυμίζουν υστερικές αντιδράσεις τότε ξεκινάει να καλλιεργεί εντυπώσεις και συμπεριφορές που δε θα του κάνουν καθόλου καλό.

Αρχικά, πλήττεται η ψυχοσύνθεσή του και του δημιουργείται νευρικότητα που έπειτα από κάποιο καιρό δε θα μπορεί να ελέγξει. Νιώθει άγχος και στενοχώρια, η οποία εύκολα εναλλάσσεται με υπερκινητικότητα και θυμό, συναισθήματα που δε θα έπρεπε να είναι κομμάτια της ζωής του σε αυτή την ηλικία. Επίσης, εξοικειώνεται με τους υψηλούς τόνους και αρχίζει και αναπτύσσει μια προσωπικότητα της οποία η φυσική αντίδραση στα πάντα είναι η φωνή.
Μαθαίνει να απαντάει και να συνεννοείται με φωνές, ενώ οι τσακωμοί μπαίνουν βαθιά στο DNA του για να γίνουν η νούμερο ένα απάντησή του σε κάθε πρόβλημα. Οι διαπληκτισμοί γίνονται εικόνα της καθημερινότητας και κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να διδαχθεί μέσα στο σπίτι η έννοια της πολιτισμένης και ανθρώπινης συζήτησης. Οι φωνές και οι καβγάδες είναι με λίγα λόγια κάτι που διαταράσσει τη ψυχική υγεία του παιδιού και επηρεάζει το χαρακτήρα του, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε γονιός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται απέναντι στο παιδί ή μπροστά σε αυτό.
Η λύση για να υπάρχει πολύτιμη γαλήνη μέσα στο σπίτι, είναι να μπορούμε εμείς οι ίδιοι να τη συντηρούμε. Ακόμα και αν έχουμε διαφωνίες και προβλήματα που μας βασανίζουν, δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να ξεφεύγει, ειδικά αν είναι μπροστά τα παιδιά.

Οι εκρήξεις είναι σαφώς μέσα στη ζωή μας, όμως το να επικρατεί πολιτισμένη ατμόσφαιρα και ηρεμία είναι κάτι ανεκτίμητο και για την οικογένεια και για τη σχέση, αλλά και κυρίως για το παιδί μας που πρέπει να μεγαλώσει μαθαίνοντας πως όταν λέμε κάτι ήρεμα, όμορφα και πολιτισμένα τότε είμαστε καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.

dearmom

Γιγαντιαίο πόστερ με το πρόσωπο ενός παιδιού
απλώθηκε σε περιοχή του Πακιστάν,

που δέχτηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 
Πρόκειται για την πρωτοβουλία μίας ομάδας καλλιτεχνών με τον τίτλο Not a Bug Splat, που αναφέρεται σε περιγραφές των ίδιων των πιλότων για το πώς φαίνεται από ψηλά η επιχείρηση κατά των τρομοκρατών.
Οι χειριστές βλέπουν την περιοχή μέσα από μία κάμερα σε χρώματα πράσινα και μαύρα και όταν βομβαρδίζουν τον στόχο (συνήθως ένα σπίτι ύποπτου για τρομοκρατία) σκοτώνουν μαζί και τα μέλη της οικογένειας του ή όποιον άλλον βρίσκεται μέσα.

Έχουν περιγράψει την εικόνα των σκοτωμένων μέσα από την οθόνη τους ως «bug splat» δηλαδή, ως μία κηλίδα ή αλλιώς αυτό που μένει όταν σκοτώνουμε ένα έντομο.

Στόχος της καμπάνιας είναι οι κουκκίδες στο έδαφος να πάρουν ανθρώπινη μορφή για τους χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν.
Το παιδί που εικονίζεται στο πόστερ έχασε και τους δύο γονείς του σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
 
pamepreveza

Αφανής ήρωας: Μάθημα ζωής

Μια συγκινητική 3λεπτη ταινία

Αφανής ήρωας

Οι μικρές καθημερινές καλές πράξεις ενός νεαρού άνδρα δεν τον κάνουν πλουσιότερο ή διάσημο, όμως του προσφέρουν
το πολυτιμότερο αντάλλαγμα…
 

Πηγή

Μια κινέζα μαθήτρια μιλάει για την Ελλάδα!!

Από την πρώτη μέρα που πάτησα στο έδαφος σου, εγώ μια ονειροπόλα Κινέζα, Ελλάδα αισθάνθηκα να βυθίζομαι στην κληρονομιά σου.

Όταν σήκωσα το κεφάλι ένας λαμπερός κεραυνός χτύπησε τα μάτια μου. Ήταν η Ακρόπολη !!!
Στον ουρανό της Αθήνας, το μεγαλοπρεπές σώμα της στέκεται ορθό σαν ένας ουράνιος βασιλιάς.
Μήπως αυτός ο βασιλιάς μεταφέρει το πνεύμα από τον ουρανό στους ανθρώπους;
Μήπως αυτό το πνεύμα καλλιεργεί την ψυχή του λαού σου δημιουργώντας αδιάκοπα το μεγάλο πολιτισμό σου από την δύση στην ανατολή, από την Ελλάδα στην Κίνα;
Όταν χαμήλωσα το βλέμμα μου ένας άλλος λαμπρός κεραυνός χτύπησε τα μάτια μου.
Ήταν οι τάφοι της Βεργίνας με τους απίστευτους θησαυρούς σου, τα αφάνταστα αριστουργήματά σου !!!
Θα ήθελα να σηκώσω το βλέμμα ξανά και ξανά, να χαμηλώσω το βλέμμα ξανά και ξανά, να ψάξω κάθε γωνιά σου, θα ήθελα να θαυμάσω κάθε κομμάτι του πολιτισμού σου.
Σε παρακαλώ Ελλάδα, εγώ μια Ελληνολάτρισσα Κινέζα, πές μου πόσους ακόμη θησαυρούς κρύβεις;
Ελλάδα δε θέλω να σου πω αντίο. Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στην βαθιά θάλασσά σου, είναι η θάλασσα της αγάπης, η θάλασσα της φιλίας, είναι η θάλασσα της καρδιάς με τα συναρπαστικά της κύματα, ποτέ πια δεν θα μπορέσω να την αποχωριστώ, χωρίς αυτήν το σώμα μου θα χαθεί για πάντα !!!
Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στην απέραντη ομορφιά σου, στην ομορφιά της Ιστορίας σου, στην ομορφιά της ψυχής, ποτέ πια δεν θα μπορέσω να ζήσω μακριά από την ομορφιά σου.
Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στο μεγάλο σου πνεύμα, είναι το πνεύμα του πολιτισμού, το πνεύμα της Ελευθερίας, είναι το πνεύμα της δημιουργίας, δίχως αυτό η ψυχή μου θα μαραθεί.
Ελλάδα δεν θέλω να σου πω ποτέ αντίο, θα ζούμε μαζί για πάντα, με την αγάπη μας, με τις αναζητήσεις μας, με τα όνειρά μας.