Monday 24 June 2019

Η δασκάλα της χρονιάς στο Μεξικό: Χόρεψε δεμένη με παιδί με κινητικά προβλήματα

Η δασκάλα από το Μεξικό εμφανίζεται στο οπτικό υλικό να έχει δέσει με ιμάντες τα πόδια του μικρού μαθητή στα δικά της πόδια και να χορεύει μαζί του, εν μέσω χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία μίας νεαρής δασκάλας δημοτικού σχολείο στο Μεξικό, να δέσει πάνω στο σώμα της έναν από τους μαθητές της, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ώστε να συμμετάσχει κι αυτός με τη σειρά του στις χορευτικές εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Μια κίνηση που έγινε viral σε όλο τον κόσμο και δείχνει πως η ανθρωπιά μπορεί να τα νικήσει όλα.
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε δημοτικό σχολείο της πολιτείας της Σιναλόα, στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού, ενώ η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε κύμα επιδοκιμαστικών σχολίων για την ανθρωπιά και την ευαισθησία της νεαρής εκπαιδευτικού.
Η δασκάλα, η οποία την περασμένη σχολική χρονιά είχε αναλάβει την πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου Gabriela Mistral στην πόλη Tlaxcala εμφανίζεται στο οπτικό υλικό να έχει δέσει με ιμάντες τα πόδια του μικρού μαθητή στα δικά της πόδια και να χορεύει μαζί του, εν μέσω χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Ο μικρός μαθητής δείχνει να το διασκεδάζει κι εκείνος με τη σειρά του, χορεύοντας με τους συμμαθητές του και λαμβάνοντας μέρος στη γιορτή του σχολείου του για «καλό καλοκαίρι». 
Οι δυο τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, είχαν κάνει πολλές πρόβες κατά τη διάρκεια της χρονιάς για να μπορέσει ο μικρός μαθητής να λάβει μέρος στη γιορτή. 
Να χορέψει με τα υπόλοιπα παιδάκια και να μην κάτσει στην άκρη απλά για να παρακολουθεί.

Οι γονείς του παιδιού παρακολουθούσαν συγκινημένοι τον γιο τους στα πόδια της δασκάλας του να χορεύει μαζί της και δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους. 
Φυσικά ευχαρίστησαν τη δασκάλα του μικρού και έδωσαν… ραντεβού για την επόμενη σχολική σεζόν και την επόμενη γιορτή του σχολείου.
  
Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε πως η Gabriela Mistral παίρνει το βραβείο της καλύτερης δασκάλας στον κόσμο μετά απ’ αυτή την κίνηση που σκέφτηκε και υλοποίησε για να κάνει χαρούμενο τον μικρό της μαθητή και φίλο. 
Τέτοιες υπέροχες πράξεις αποδεικνύουν πως η ανθρωπιά υπάρχει στις μέρες μας και μπορεί να υπερνικήσει οποιοδήποτε εμπόδιο.

Δείτε το βίντεο εδώ.
pagenews.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«ΑΝ» δεν συναντούσαμε τον ανεύθυνο-μεθυσμένο οδηγό

Σαν σήμερα (23 Ιουνίου 1984) 35 χρόνια «ΑΝ» ......

«ΑΝ» μπορούσα να γύριζα το χρόνο πίσω ......

«ΑΝ» κάτι μας εμπόδιζε και δεν συναντούσαμε τον ανεύθυνο-μεθυσμένο οδηγό .......

«ΑΝ» την ακριβή μου Δ... δεν την άγγιζε ο πόνος ....
«ΑΝ» δε χρειαζόταν να δώσει μάχες, ένα πλασματάκι 3 ετών......

«ΑΝ» μπορούσε η αγάπη της μάνας να γίνει ασπίδα προστασίας για τα παιδιά της ......

«ΑΝ» βγήκε νικήτρια με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη μας .....

«ΑΝ» μας έκανε καλύτερους ανθρώπους και δε χάσαμε τον εαυτό μας ....

«ΑΝ» όλα μπορούσα να τα πάρω πάνω μου ....

«ΑΝ» ο πόνος επιστρεφόταν σε χαρά ........

«ΑΝ» η ευχή «καλότυχος» έπιανε για όλους .........

Αχ, αυτό το «ΑΝ» να μπορούσε να φύγει από τη ζωή μας .......

Σαν σήμερα (23 Ιουνίου 1984) 35 χρόνια «ΑΝ» ......

Λούλα Βλάχου
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki