Sunday 6 October 2013

Η παιδική αθωότητα όπως την συνέλαβε ο φακός

Μακάρι ο κόσμος αυτός να ξεφύγει από τις φωτογραφίες και να γίνει ο δικός μας, καθημερινός κόσμος… Το σύμπαν όπου όλα τα παιδιά θα μεγαλώνουν ευτυχισμένα και χαρούμενα, όπως τους πρέπει! 
.
Η ομαδική έκθεση αναζητά το παιχνίδι και την ανεμελιά,
την αγάπη και την τρυφερότητα.
Δέκα φωτογράφοι φιλτράρουν μέσα από τους φακούς των μηχανών τους τη σκληρή καθημερινότητα και απαθανατίζουν τα πάντα αναζητώντας τη χαμένη αθωότητα πίσω από τις δραματικές στιγμές που ζούμε.  
Εν προκειμένω την αθωότητα των παιδιών, καθώς αυτό είναι το θέμα της ομαδικής έκθεσης που οργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 
Οι Νίκος Βαρδακαστάνης, Μάρα Δεσύπρη, Ναταλία Δοκουμετζίδη, Γιώργος Καπλανίδης, Κοσμάς Κουμιανός, Ολυμπία Κρασαγάκη, Στέφανος Σάμιος, Χρήστος Σαρρής, Τάκης Σπυρόπουλος και Χρήστος Τζήμας φωτογραφίζουν το παιχνίδι και την ανεμελιά, την αγάπη και την τρυφερότητα, και αναζητούν έναν κόσμο ηθικό και δίκαιο, γεμάτο ηρεμία και αγάπη.  
Μακάρι ο κόσμος αυτός να ξεφύγει από τις φωτογραφίες και να γίνει ο δικός μας, καθημερινός κόσμος… Το σύμπαν όπου όλα τα παιδιά θα μεγαλώνουν ευτυχισμένα και χαρούμενα, όπως τους πρέπει!

Info
06 Οκτωβρίου 2013
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, 

Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ.: 210-3418550
Έως 27 Οκτωβρίου.

tospirto

Πολύ δυσάρεστη είδηση:
Εδώ σταματάει το μυαλό του ανθρώπου ...

Επειδή το κακό και το άσχημο κουράζει την ψυχή μας, 
επιλέγουμε να μην αναφερόμαστε αναλυτικά στις πολύ δυσάρεστες ειδήσεις. 
Για όποιον θέλει να ενημερωθεί, παραθέτουμε τ0 link:

madata

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γράψει

1. Επικεντρωθείτε στα θετικά και όχι στα λάθη. Αν  δεν κάνεις λάθος δεν θα μάθεις, οπότε καλό είναι να αυξήσετε την... αυτοπεποίθηση του παιδιού σας με το να αναδεικνύετε αυτά που κάνουν σωστά.
2. Είστε το πρότυπο τους οπότε βάλτε το γράψιμο στην καθημερινότητα σας. Εάν τα παιδιά σας βλέπουν καθημερινώς να γράφετε από λίστες για ψώνια, κάρτες, γράμματα, e-mail θα είναι πιο πρόθυμα να σας μιμηθούν.
3. Αφιερώστε χρόνο στην ανάγνωση αυτών που έχουν γράψει. Συγκεντρωθείτε όταν σας διαβάζουν κάτι που έγραψαν και δείξτε ενδιαφέρον.
4. Φτιάξτε τους μια γωνιά για να μπορούν να γράφουν. Και αυτή θα είναι η δική τους γωνιά. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη αρκεί ένα μικρό τραπέζι και μια καρέκλα και λίγες διακοσμητικές πινελιές δικές σας και του παιδιού σας όπως ένα ωραίο κάδρο από μαυροπίνακα, ένα ωραίο φωτιστικό, μια θήκη για τα μολύβια, ένα κουτί για τα χαρτιά.
5. Κάντε το παιχνίδι. Ένα ωραίο παιχνίδι που ενθαρρύνει το γράψιμο είναι να μαζεύετε κάρτες, φωτογραφίες από περιοδικά και να φτιάξετε ένα λεύκωμα στο οποίο θα γράφετε μαζί. Επίσης το καλοκαίρι γράψτε μαζί στην άμμο μηνύματα, ονόματα, λέξεις.
6. Όταν τα παιδιά σας γράφουν κάτι βάλτε το σε περίοπτη θέση, ακριβώς όπως κάνατε με τις ζωγραφιές τους.
7. Ενθαρρύνετε το να κρατάει ημερολόγιο. Δεν χρειάζεται να γράφει καθημερινώς αλλά τουλάχιστον να γράφει λίγες λέξεις ή προτάσεις για πράγματα που έχετε κάνει ή που έκανε στο σχολείο. Μπορεί να είναι ένα γεγονός, ένα ταξίδι, μια έξοδος, ένα συναίσθημα. Διαβάστε το μαζί σε τακτά χρονικά διαστήματα.
8. Κάντε τους δώρα που ενθαρρύνουν το γράψιμο.
9. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία. Ούτως ή άλλως είναι μέρος της ζωής μας πια. Υπάρχουν ωραία applications στα i-phone για να βοηθήσουν τα παιδιά στο γράψιμο αλλά ακόμη και να μην έχετε υπάρχει πάντα ο υπολογιστής και το Word….
10. Ενθαρρύνετε τα να γράφουν καθημερινώς… το γράψιμο μαθαίνετε στην πράξη και απαιτείται καθημερινή τριβή για να τα καταφέρεις!

newsnow.gr

«Μήπως το παρακάνω
στο θέμα της αγάπης προς το παιδί μου»;

Μην ανησυχείτε η αγάπη δεν είναι ποτέ,
αυτή που «χαλάει» ένα παιδί 
.

Είναι απλούστατα αδύνατο να «χαλάσετε» ένα παιδί με την αγάπη, υποστηρίζουν κατηγορηματικά οι ειδικοί. 

Αυτό που τις περισσότερες φορές  έχουμε στο μυαλό μας όταν μιλάμε για πράγματα που «χαλάνε» το παιδί, δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα έκφρασης υπερβολικής αγάπης προς το παιδί.

Συνήθως πρόκειται για τις συνέπειες τακτικών που ακολουθούμε ή πραγμάτων που δίνουμε στο παιδί αντί για την αγάπη που θα έπρεπε να του δίνουμε. 
Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, κάποιες φορές δείχνουμε υπερβολική ανεκτικότητα στις ανεπιθύμητες συμπεριφορές του παιδιού, έχουμε χαμηλές προσδοκίες από αυτά (το να χαμηλώνουμε τον πήχη για τα παιδιά), και τα πλημμυρίζουμε κυριολεκτικά με υλικά πράγματα, προκειμένου ίσως να τους καλύψουμε άλλα κενά.
Μόνο με τέτοια μπορούμε να «χαλάσουμε» και να κακομάθουμε το παιδί μας και ποτέ με τις αγκαλιές, τα φιλιά, τα γλυκά λογάκια, την κατανόηση, τη συμπαράσταση και κάθε άλλη τέτοιας μορφής έκφραση αγάπης και στοργής, που ποτέ δεν είναι αρκετά.
Μην διστάζετε και μην έχετε ενδοιασμούς στο να δώσετε όση αγάπη θέλετε και να είστε σίγουροι, ότι αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.
eimai-mama

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki