Friday 4 September 2009

Formula Student ΑRTEMIS - Aristotle Racing Team

Σε μια εποχή που τα φοιτητικά στερεότυπα είναι ασαφή, 20 φοιτητές της Ομάδας Φόρμουλα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιμένουν ως συνεχιστές ενός φιλόδοξου στόχου που έθεσαν οι προκάτοχοί τους στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ιδρύματος. Να φτάσουν στη κορυφή του Διεθνούς Διαγωνισμού Formula Student, σαρώνοντας με το δικό τους μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο ARTEMIS όλα τα βραβεία σχεδιασμού και ταχύτητας. Ήδη στην κλάση 3 (αφορά κοστολόγηση - σχεδιασμό - εμπορική παρακολούθηση) του γύρου, που διεξήχθη στο Σίλβερστον της Αγγλίας, οι φοιτητές του ΑΠΘ που αποτελούν την ομάδα ART (Aristotle Racing Team) ενθουσίασαν τους κριτές, οι οποίοι τους απένειμαν το βραβείο Σχεδιασμού για το νέο μονοθέσιο αγωνιστικό που ετοιμάζουν, ενώ στη γενική κατάταξη κατέκτησαν υη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες από όλο το κόσμο. Στη Formula Student, που διεξάγεται κάθε χρόνο στα βήματα της Formula 1, παίρνουν μέρος αντίστοιχα Τμήματα περίπου 100 πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο. Δείγμα του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει το γεγονός είναι ότι παρακολουθείται ανελλιπώς από δεκάδες τεχνικούς διευθυντές της Φόρμουλα και στελέχη μεγάλων βιομηχανιών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στους μεγάλους αγώνες.
Στην Ευρώπη, εκτός από την Αγγλία, ο διαγωνισμός διεξάγεται σε Γερμανία και Ιταλία. Μια πανεπιστημιακή ομάδα μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο γύρο. Η Ομάδα ART του ΑΠΘ πήρε μέρος τα δύο προηγούμενα χρόνια με μεγαλύτερη διάκριση αυτή της 20ης θέσης στη γενική κατάταξη μεταξύ 80 πανεπιστημιακών ομάδων. Το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο εκείνης της ομάδας αποσύρθηκε πλέον και η νέα ομάδα των φοιτητών του ΑΠΘ μπήκε στα ..pits με το ΑRTEMIS, ονομασία που δεν έχει σχέση με το άρμα μάχης, αλλά με την απόδοση στα λατινικά του ART-EMEIΣ. ' Όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας του ΑΠΘ κ.Β.Φωτσιτζής, "έχουμε πλέον σχεδιάσει και την τελευταία βίδα για την κατασκευή του μονοθέσιου". Σε λίγες εβδομάδες, στα εργαστήρια του Τμήματος, θα αρχίσει με όρεξη η συναρμολόγηση έτσι ώστε το όχημα να είναι έτοιμο για να δοκιμαστεί στις πίστες τον Μάρτιο, κυνηγώντας στον ανοιξιάτικο γύρο τη... σαμπάνια του πρωταθλητή. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αναρτήθηκε από I-DIADROMI Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009 10:42 μμ

Διακοπή συνταξιοδότησης από άτομο με σύνδρομο Down

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση
αλλά αξίζει να τη δείτε


Διαμαρτυρία-Καταγγελία για τη διαδικασία διαπίστωσης ανικανότητας συνταξιούχου (Α.Μ.Ε.Α. με σύνδρομο Down) για την συνέχιση της συνταξιοδότησης μου.
Κωνσταντίνος Σιαπέρας Α.Μ.Ε.Α με Σύνδρομο Down Δήμος Ασκίου Εράτυρα - Κοζάνης Τ.Κ. 500 03 Τηλέφωνο: 24650 31321
Σύμφωνα με την αριθ. 2539/30-5-2003 απόφαση Ο.Α.Ε.Ε. (Τ.Ε.Β.Ε.) Γενική Δ/νση – Δ/νση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα συντάξεων, μου χορηγήθηκε σύνταξη (Α.Μ (Τ.Ε.Β.Ε.) 239848), επειδή πάσχω από σύνδρομο Down, έχουν πεθάνει οι γονείς μου και είμαι ηλικίας 49 χρονών, (Π.Δ. 258/05 - ανίκανο τέκνο), μέχρι 30-4-2006.
Με την αριθ. 4905/6-10-2006 απόφαση Ο.Α.Ε.Ε. (Τ.Ε.Β.Ε.) Γενική Δ/νση – Δ/νση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα συντάξεων συνέχισε η χορήγηση της συνταξιοδότησής μου μέχρι 30-4-2009 καιμε ποσοστό αναπηρίας 67%. Στις 10-2-2009, δυόμιση περίπου μήνες πριν τη λήξη της ημερομηνίας συνταξιοδότησης (30-4-2009), με αίτησή μου (Α 2441/10-2-2009) ζήτησα την παραπομπή για εξέταση μου, στην Υγειονομική Επιτροπή, προκειμένου να συνεχιστεί η συνταξιοδότησή μου.
Στις 30-4-2009 διακόπτεται η συνταξιοδότησή μου. Στις 4-6-2009, με το αριθ. πρωτ. 8789/4-6-2009 Ο.Α.Ε.Ε.- Γενική Δ/νση – Περιφ. Δ/νση Α' Τομέα Θεσσαλονίκης - Τμήμα Συντάξεων – 26ης Οκτωβρίου 8 Α – Τ.Κ. 546 27 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ τηλ. 2310 567829 – FAX 2310 567827 (Αρμόδια κ. Γκαϊτατζή) (δηλ. τέσσερις περίπου μήνες μετά την αίτησή μου) διαβιβάζεται ο φάκελος μου στην Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή – Α' Τομέας Θεσσαλονίκης. Η Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή με καλεί για εξέταση στις 10-7-2009 (αριθ. πρωτ. Α 9416/10-6-2009).
Η επιτροπή ξαναζητά μετά από δύο ήδη αποφάσεις συνταξιοδότησης με 67% αναπηρία (σύνδρομο Down), γνωμάτευση για την πάθησή μου. Προσέρχομαι στις 10-7-2009 στην Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή και είναι άγνωστο το πότε θα μου ξαναχορηγηθεί η σύνταξη των 426,00, με συνέπεια για όλο αυτό το χρονικό διάστημα (από 30-4-2009 και μετά δεν μου διευκρίνισαν ακριβώς μέχρι πότε) να μην μπορώ να ανταποκριθώ στις βασικές οικονομικές καθημερινές ανάγκες, που για τα άτομα με σύνδρομο Down όπως εγώ και μάλιστα σ' αυτή την ηλικία (είμαι 49 χρονών) και χωρίς γονείς, είναι αυξημένες.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ
1. Πώς δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση από την αίτηση μου μέχρι τη διαβίβαση του φακέλου στην επιτροπή και την επανεξέταση (10-2-2009 μέχρι 10-7-2009 πέντε μήνες);
2. Γιατί εγώ, άτομο με σύνδρομο Down και χωρίς γονείς να ξαναπερνώ την ταλαιπωρία της διαδικασίας των επανεξετάσεων από Υγειονομική επιτροπή ;
3. Γιατί να διακόπτεται η συνταξιοδότησή μου (στην προκειμένη περίπτωση από 30-4-2009 μέχρι την επανεξέταση 10-7-2009 και για άγνωστο χρονικό διάστημα) μέχρι την έγκριση της επαναχορήγησης ;
4. Δηλαδή αν δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει (ευτυχώς που έχω δύο αδέρφια) θα πέθαινα κυριολεκτικά στην ψάθα ή στην καλλίτερη περίπτωση θα μπορούσε, ο Τζημόκας το Ζαχαροπλαστείο, να με κρατάει πίστωση για να πληρώσω τουλάχιστον τα ρυζόγαλα και τα παγωτά με τα αναδρομικά που θα πάρω μετά δεν ξέρω από πόσους μήνες, όπως με διαβεβαίωσε με σοβαρότητα η Προϊσταμένη του Τμήματος Συντάξεων του Ο.Α.Ε.Ε. – Α' Τομέα Θεσσαλονίκης και μια Υπάλληλος της ίδιας Υπηρεσίας.
5. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν το Υπουργείο Απασχόλησης δεν ήταν και Κοινωνικής Προστασίας;
6. Δεν ξέρω για πότε προβλέπεται η επανίδρυση του κράτους και αν θα προλάβω τις επερχόμενες ραγδαίες μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλονται καθημερινά.
7. Τουλάχιστον ας γίνει κάτι γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί Κωστάκηδες σαν και μένα, που δεν έχουν κανέναν να τους φροντίσει και τυχαίνει να υπάρχουν και πολλές Υπηρεσίες και υπάλληλοι που θα συνεχίσουν να είναι ανάλγητοι στα προβλήματά μας.

Θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσα αυτά να σας τα γράψω μόνος μου
Με τιμή
Κώστας Σιαπέρας
ΑΜΕΑ με σύνδρομο Down
Συνταξιούχος ΤΕΒΕ (με διακοπή της σύνταξης γιατί μπορεί και να γίνω καλά)
έχω και κινητό 6946 728462

Πληροφορίες για τον Κώστα:
Γεώργιος Σιαπέρας
Οδός: Καθ. Μαρίνου Σιγάλα 20
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Τ.Κ. 542 48
Τηλέφωνα: 2313 309315, 2310 304635,6977 488508 Fax: 2310 - 429533
e-mail: siaperas@rcm.gr

Αναρτήθηκε από Ειδικό σχολείο στη Νικαια ....ΤΩΡΑ Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009 10:37 πμ

ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΑΝΤΚΛΙΦ (Harry Potter):
«Δεν υπήρξα ποτέ παιδί»
Time Out Chicago Kids: Daniel Radcliffe Interview
By Dave Calhoun

ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΑΝΤΚΛΙΦ: 
«Δεν υπήρξα ποτέ παιδί»
Ο πρωταγωνιστής των ταινιών «Χάρι Πότερ» νιώθει έτοιμος για μια νέα φάση καριέρας αλλά δεν παύει να επιθυμεί την παιδική αθωότητα που ποτέ δεν μπόρεσε να τη ζήσει

 του ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ | Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

«Ο Ντάνιελ Ράντκλιφέχει μεγαλύτερη δημοτικότητα από τους Βeatles»έγραψε πριν από μερικά χρόνια το περιοδικό «Εntertainment Weekly» για τον ηθοποιό που επελέγη να υποδυθεί στον κινηματογράφο τον Χάρι Πότερ, τον διοπτροφόρο μάγο των μυθιστορημάτων της Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, τα οποία σε μια εποχή που η παιδική ψυχαγωγία κατακλυζόταν από τη μόδα μεταλλαγμένων τεράτων με γλυκές φατσούλες- θυμάστε τα «Ρokemon»;- έγινε με επιτυχία ο πρεσβευτής της απαραίτητης εναλλακτικής πρότασης.

Σήμερα, εννέα χρόνια μετά την πρώτη ταινία της σειράς «Χάρι Πότερ» («Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος»), ο Ράντκλιφ εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά μας. Η έκτη ταινία του ως Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ», ήδη προβάλλεται στις αίθουσες και η έβδομη, «
Harry Potter and the Deathly Hallows» γυρίζεται (θα προβληθεί του χρόνου σε δύο μέρη).

Αντικρίζοντάς τον από κοντά πριν από έναν μήνα στο Λονδίνο, στην πρώτη δημόσια παρουσίαση των συντελεστών του «Ημίαιμου πρίγκιπα» μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, δεν έβλεπες το παιδάκι των περασμένων χρόνων. Αντιθέτως, έβλεπες έναν καλοστεκούμενο, καλοντυμένο έφηβο (γκρι κοστούμι, «γιάπικο» ζελέ στο μαλλί), δασκαλεμένο στην εντέλεια ώστε να ξέρει απ΄ έξω και ανακατωτά τον δημόσιο ρόλο του. Είχε άνεση, έκανε χιούμορ, αλλά συγχρόνως διατηρούσε έναν επαγγελματικό αέρα αυστηρότητας που σε κρατούσε σε απόσταση.

Προς το παρόν το μυαλό του Ράντκλιφ παραμένει αφοσιωμένο στο σύμπαν του μάγου Πότερ. Ωστόσο τα χρόνια έχουν περάσει και ο Ράντκλιφ το ξέρει. «Εχω γίνει πλέον20 χρόνων»είπε (γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1989 στο Φούλαμ της Αγγλίας),«δεν είμαι πια παιδί, και όλα τα όνειρα κάποια στιγμή τελειώνουν. Ο κόσμος δεν με φωνάζει πια Χάρι στον δρόμο. Θέλω να ελπίζω ότι θα δημιουργηθούν καινούργια όνειρα».
O Ντάνιελ Ράντκλιφ δεν πιστεύει ότι τα στόρια της καριέρας του θα κατεβούν μετά την ολοκλήρωση της έβδομης ταινίας.«Εχω καταλάβει ότι η υποκριτική είναι αυτό που μου ταιριάζει, αυτό που αγαπώ και που θέλω να κάνω. Νιώθω ο εαυτός μου όταν βρίσκομαι μέσα στο σκηνικό μιας ταινίας. Και θα συνεχίσω να το κάνω».

Διόλου απίθανο να τα καταφέρει, αν και ο αγώνας προβλέπεται να είναι αρκετά σκληρός. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι πολλά παιδιά-θαύματα του κινηματογράφου, από τη Σίρλεϊ Τεμπλως τον Μακόλεϊ Κάλκιν, τα βρήκαν σκούρα όταν μεγάλωσαν. Επομένως ο Ράντκλιφ θα πρέπει να δώσει μάχη για να πείσει ότι έχει ξεφύγει από τη σκιά του Χάρι Πότερ. Βέβαια ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ότι ο διοπτροφόρος μάγος θα τον ακολουθεί ακόμη και όταν παίζει εντελώς διαφορετικούς ρόλους.  
Είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με τον Χάρι Πότερ, που θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει σε διαφορετικά πράγματα. Οσο ενάρετες και αν είναι οι προθέσεις του. Οι δυσκολίες φάνηκαν όταν πριν από μερικά χρόνια ο Ράντκλιφ αποπειράθηκε να παίξει κάτι διαφορετικό στην ταινία «December boys» αφήνοντας τους πάντες αδιάφορους.

Το θέατρο όμως είναι μια διαφορετική ιστορία. Οταν πριν από δύο χρόνια ο Ράντκλιφ πήγε από το ένα άκρο στο άλλο παίζοντας το «προβληματικό» αγόρι που τυφλώνει άλογα στο άκρως δραματικό έργο «Εκβους» τουΠίτερ Σάφερ, η υποδοχή που του επιφύλαξαν κοινό και κριτική στο Γουέστ Εντ και στο Μπροντγουέι ήταν θετικότατη. «Για μένα» είπε«οι καλύτεροι ηθοποιοί είναι αυτοί που αποπειρώνται πράγματα ακόμη και όταν ξέρουν ότι θα αποτύχουν. Πρέπει να ρισκάρουν». Το αινιγματικό μέλλον είναι μπροστά, αλλά το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει. Ο Ράντκλιφ δεν μπορεί παρά να είναι τρισευτυχισμένος για την ως τώρα πορεία της ζωής του, ωστόσο την ίδια ώρα δεν κρύβει ότι αυτό που δεν κατάφερε ποτέ ήταν να ζήσει ως παιδί. «Ακούγεται σαν πολυτέλεια, όμως δεν θυμάμαι ποια ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα στον δρόμο ή στο σχολείο χωρίς να με αντιμετωπίζουν σαν Χάρι Πότερ. Στ΄ αλήθεια, δεν υπήρξα ποτέ παιδί και δεν ξέρω αν αυτό κάποια στιγμή μου λείψει πραγματικά».



Time Out Chicago Kids: Daniel Radcliffe Interview 
By Dave Calhoun
No wands. No glasses. No scars. Those were the rules we agreed with Daniel Radcliffe’s camp when we started planning our cover shoot with the 19-year-old star of Harry Potter. Which is why Radcliffe is now in a west London photo studio and giving it the ecstatic-junkie look on a bare mattress. Today is all about Dan – as everyone calls him – not Harry. ‘He’s like a pig in shit,’ says Radcliffe’s publicist Vanessa when I turn up halfway through the shoot. I couldn’t have put it better myself. When I first catch sight of Radcliffe, he’s having an intense moment in front of the lens. It’s his iPod that’s rocking the studio – Interpol, for the record – and he’s mouthing the words like a musician possessed, his body shaking and his eyes staring at the camera and giving it the full-on rock-star attitude.
more

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki