Monday 4 November 2019

Αυτό το δημοτικό σχολείο κοσμείται με πίνακες του Πικάσο και στα διαλείμματα παίζει Χατζιδάκι

Μας αρέσει να αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες και όμορφες δράσεις που αναλαμβάνουν σχολεία από κάθε γωνιά της χώρας σε μια προσπάθεια να κάνουν τη καθημερινότητα των μαθητών μια όμορφη εμπειρία και να αναβαθμίσουν το σχολικό περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι κάθε μαθητής αξίζει την καλύτερη μόρφωση και πρέπει να έχει την ευκαιρία να αγαπήσει τη γνώση.
Με χαρά μάθαμε χθες ότι σε δημόσιο δημοτικό σχολείο της Αττικής χάρη στην πολύτιμη συμβολή του διευθυντή το τελευταίο διάστημα επιτελείται ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που αξίζει να διαδοθεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία της επικράτειας.

Διαλείμματα μετά μουσικής
Ο λόγος για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης που στα διαλείμματα, την ώρα που οι μαθητές προαυλίζονται από τα μεγάφωνα ακούγονται υπέροχες μελωδίες των Χατζιδάκι, Burger Project και Μπετόβεν. Η εν λόγω πρακτική που είναι άκρως διαδεδομένη στα σχολεία του εξωτερικού «ξυπνά» ευχάριστα συναισθήματα στους μαθητές , μειώνει το άγχος που δημιουργείται πολλές φορές μέσα στην τάξη, ελαχιστοποιεί την επιθετικότητα των μαθητών αλλά και τα ατυχήματα που γίνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων.


Και επιδαπέδιο σκάκι εσωτερικού χώρου

Μάλιστα, όπως μάθαμε και από την Chryssa Xakopoulou που ανέδειξε αυτές τις όμορφες δράσεις του σχολείου, πριν λίγο καιρό το σχολείο απέκτησε ένα επιδαπέδιο σκάκι εσωτερικού χώρου και μεγάλων διαστάσεων ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και το πρώτο ενδοσχολικό τουρνουά σκακιού.

Γνωστά έργα ζωγραφικής στολίζουν την πόρτα κάθε σχολικής τάξης

Η κα Xakopoulou αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα πρωτότυπο project που έλαβε χώρα στο σχολείο. Κάθε πόρτα τάξης έχει φιλοτεχνηθεί με εμβληματικά έργα σπουδαίων ζωγράφων που έχουν αφήσει το προσωπικό τους στίγμα στο χώρο της Τέχνης. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τους ζωγράφους και τα μοναδικής αισθητικής έργα τους με τρόπο βιωματικό.
Γαΐτης, Πικάσο, Ακριθάκης, Σταθόπουλος, Φασιανός, Ιακωβίδης, Μονέ, Ρενουάρ, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Βαν Γκογκ, Ντα Βίντσι, Μόραλης και Κλιμτ είναι πλέον σε κάθε τάξη, δίνοντας μια καλλιτεχνική ματιά στην γκρίζα σχολική καθημερινότητα!
Όπως σημείωσε και η κα Xakopoulou η επιλογή των έργων που θα στολίσουν κάθε πόρτα τάξης έγινε ως εξής: » Επιλέξαμε σπουδαίους ζωγράφους που εκπροσωπούν ξεχωριστά ρεύματα και εποχές, έτσι ώστε οι μαθητές να μάθουν και να αισθανθούν, να εμπνευστούν και να ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο, μέσα από χρώματα, καμβάδες και πινέλα…».


Δείτε τις φωτογραφίες από τα έργα ζωγραφικής που κοσμούν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης








«Κανε χαρούμενο ένα παιδί από κάτι που δεν χρειάζεσαι»

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η δράση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Φερών «Κανε χαρούμενο ένα παιδί από κάτι που δεν χρειάζεσαι».
Με μεγάλη έβλεπαν κάθε μέρα να καταφτάνουν στο σχολείο γεμάτες σακούλες με πράγματα όλων των ειδών!

Κατόπιν έγινε η διαλογή και κατέληξαν πως μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες δυο φορέων. Μέτα από συνεννόηση μαζί τους πραγματοποιήθηκε η παράδοση όλων των ειδών στο Πολυκοινωνικό Φερών και στο “χαμόγελο του παιδιού” παράρτημα Καβάλας.

«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά του σχολείου μας που προσέφεραν απλόχερα τόσα πράγματα.
Ακόμη και το πιο μικρό πράγμα που προσφέρουμε μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά σε κάποιον που το έχει ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε!» αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου.

evros24.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki