Monday 27 April 2015

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία - Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία»:
  • 2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.
  • Σε 270.000.000 υπολογίζονται τα εργατικά ατυχήματα και 160.000.000 τα περιστατικά επαγγελματικών ασθενειών.
  • 440.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από επικίνδυνες ουσίες (100.000 από άσβεστο).
  • Ένας εργαζόμενος πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα, 6.000 κάθε ημέρα.
  • Το συνολικό κόστος των ατυχημάτων και ασθενειών ανέρχεται ετησίως στο 4% του ακαθάριστου παγκόσμιου προϊόντος.
Η Εργασία σκοτώνει πιο πολλούς ανθρώπους απ' ότι οι Πόλεμοι.

ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Αυτά κατάφερε ο άνθρωπος μέχρι σήμερα;
Από τότε που κατέβηκε από τα δέντρα;
Από τότε που ήρθε η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός;
Από τότε που ο Πολιτισμός έγινε ύψιστο αγαθό;
Από τότε που έπαψε η δουλεία;
Αυτά κατάφερε;

Κουβαλάει τον ανάπηρο φίλο του κάθε μέρα στις πλάτες του, για να τον πάει στο σχολείο!!


Chinese student carries disabled friend to school every day for three years so he doesn't miss class

Στις πλάτες του κουβαλάει εδώ και τρία χρόνια ο 18χρονος Xie Xu τον ανάπηρο φίλο του, τον 19 ετών Zhang Chi, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα χάσει την παρακολούθηση κανενός μαθήματος εξαιτίας της σωματικής αδυναμίας του.
Οι δύο φίλοι γνωρίστηκαν όταν ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα στο γυμνάσιο της περιοχής Γιανγκσού, στην Κίνα.

Ο Zhang πάσχει από μυϊκή δυστροφία, μία ασθένεια που
αποδυναμώνει τους σκελετικούς μύες και αδυνατεί να περπατήσει. Ο Xie έχει ύψος 1,73 και αποφάσισε να μεταφέρει τον φίλο του στις πλάτες του για να μην χάσει κανένα μάθημα.

Ο Xie κάνει περίπου 12 δρομολόγια την ημέρα, μεταφέροντας τοφίλο του στις τάξεις όπου γίνονται τα μαθήματα, στην καφετέρια του σχολείου όπου τρώνε το πρωινό τους και στους κοιτώνες τους.

«Και οι δύο νεαροί εργάζονται πολύ σκληρά και είναι κορυφαίοι στην απόδοσή τους» δήλωσε ο υποδιευθυντής του σχολείου, Guo Chunxi.

topontiki.gr

Θεέ μου, πώς μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι,
όταν 19.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από αιτίες
που μπορούν να προληφθούν;

Λιμός:
2e1ax_omniatv_entry_09_RCB_20100622_Dharamsala-SLUM-009
Στην παραγκούπολη  Charan της βόρειας Ινδίας, η Kalpana, ετών 20, έχει δίπλα της ένα από τα παιδιά της τη Sangeeta, ετών  2, που λιμοκτονεί, ενώ η αδελφή της Sarita, 5 μηνών, κοιμάται στην αγκαλιά της μητέρας της. Η Sangeeta ζυγίζει μόλις 9 κιλά.
Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν την συμπάθεια όσων θέλουν να δώσουν κάτι στους ζητιάνους, με αποτέλεσμα πολλοί που ζητιανεύουν, να  χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για το σκοπό αυτό.
Ακόμη χειρότερα, μερικές φορές, όπως σε αυτή την περίπτωση ένα παιδί ενώ είναι πεινασμένο οδηγείται από το γονέα στους δρόμους ενώ εκλιπαρεί για φαγητό, ή εκμισθώνεται σε άλλο ζητιάνο, για να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο που θα προκαλέσει συμπάθεια,  με την ελπίδα να κερδίσουν λίγα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μερικές φορές αυτά τα επιπλέον χρήματα,  χρησιμοποιούνται για να ταΐσουν  άλλα παιδιά, έτσι στην πράξη, ένα παιδί θυσιάζεται για χάρη άλλων.
Η Sangeeta έκτοτε έχει βοηθηθεί από το Φιλανθρωπικό Ταμείο της κινητής ιατρικής κλινικής του Tong-Len, στον καταυλισμό Charan, στη Νταραμσάλα, της  Ινδίας.
Όμως, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα 19.000 παιδιά πεθαίνουν την ημέρα από αιτίες που μπορούν να προληφθούν.

περισσότερα εδώ: netakias

Αντώνης Ντεληγιώργης: Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά,
εγκύους γυναίκες και άνδρες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τίμησε με το βραβείο τον ΕΠΟΠ λοχία Αντώνη Ντεληγιώργη, για το θάρρος που επέδειξε, όταν σημειώθηκε το ναυάγιο στη Ρόδο
      
Το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απένειμε στον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο σκάφους την περασμένη Δευτέρα, ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου.

"Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος
"Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων υπαξιωματικών, αξιωματικών, ανθυπασπιστών, εθνοφυλάκων και στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων", κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκυος μετανάστρια από την Ερυθραία που διέσωσε ο Αντώνης Ντεληγιώργης, και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο του νησιού, θα δώσει το όνομα του στο παιδί της ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον άνθρωπο που τους χάρισε τη ζωή.
news247

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki