Saturday 28 September 2019

Για όλες τις δασκάλες που πηγαίνουν και με πυρετό στο σχολείο!

Δεν είσαι μια απλή δασκάλα, είσαι ηρωίδα. Μην το ξεχάσεις αυτό ποτέ, οτιδήποτε αρνητικό και να ακούσεις. Είσαι ηρωίδα, γιατί όταν αρρωστήσεις θα πρέπει να πας κανονικά στο σχολείο, γιατί εκεί σε περιμένουν οι μαθητές σου που είναι σαν παιδιά σου.

Έχεις εξαντλήσει τις άδειες σου, δεν υπάρχει άλλη δασκάλα να σε αντικαταστήσει, εσύ τι θα κάνεις;

Θα πας στο σχολείο και με πυρετό και με γαστρεντερίτιδα και με ρίγος. Είσαι δυνατή, αλλά είσαι και άνθρωπος. Έχεις και εσύ έναν οργανισμό που δεν μπορεί κάποιες φορές να αμυνθεί.

Σε κόλλησαν ίωση οι μικροί σου μαθητές, αλλά δεν μπορείς να λείψεις!

Αγαπημένες μου, πόσες φορές έχετε κολλήσει μια ίωση; Νομίζω πως χάσατε το μέτρημα. Αλλά αυτή είναι είναι η δουλειά μας. Αυτήν αγαπάμε, αυτή διαλέξαμε.
Τα παιδιά είναι μικρά, θέλοντας και μη θα αρρωστήσουν από κάποια ίωση. Πολλές μανούλες δεν μπορούν να τα κρατήσουν στο σπίτι πολλές μέρες, διότι εργάζονται. Με αυτόν τον τρόπο, έρχονται σχολείο και το ένα παιδάκι θα κολλήσει το άλλο.
Η κυρία νομίζετε δεν θα κολλήσει;
Μπορεί να έχει συνηθίσει ο οργανισμός της τόσα χρόνια και πλέον να μην κολλάει τόσο συχνά κάποια ίωση, αλλά σίγουρα θα τύχει που θα αρρωστήσει. Τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για εκείνη.

Είναι και η δασκάλα άνθρωπος!

Έχει και αυτή ψυχή και μάλιστα πολλές φορές υπερβαίνει τον ίδιο της τον εαυτό. Θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα έχει πυρετό, πονοκέφαλο και θα νιώθει εξαντλημένη. Αλλά τι να κάνει, όταν δεν υπάρχει άλλη δασκάλα να την αντικαταστήσει; Τι θα κάνει όταν έχουν εξαντληθεί οι άδειες της; Θα πάει κανονικά στην δουλειά της, εκεί που θα είναι πολλά παιδάκια ακόμα κρυωμένα και θα γίνει χειρότερα.

Θα έχει πυρετό, αλλά θα χαμογελάει…

Θα πάρει παυσίπονα και αντιπυρετικά, αλλά θα συμπεριφέρεται σαν να είναι υγιέστατη. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Τα μικρά της αστεράκια, οι μαθητές της δηλαδή την περιμένουν κάθε μέρα για να ξεκινήσουν την ρουτίνα της μέρας τους. Περιμένουν να δουν την χαμογελαστή κυρία τους, αυτήν την γυναίκα που παίρνει τον ρόλο της μαμάς τους για μερικές ώρες.

Είναι και η δασκάλα μαμά.

Κάποιες από τις δασκάλες των παιδιών σας, έχουν και αυτές δικά τους παιδάκια. Αρρωσταίνουν και αυτά, αλλά δυστυχώς εκείνες δεν μπορούν να μείνουν σπίτι για να τα φροντίσουν. Πηγαίνουν στην δουλειά τους και η σκέψη τους είναι στο παιδί τους που έχει κάποια ίωση.
Θέλουν και αυτές να μείνουν στο σπίτι αγκαλιά με το παιδάκι τους και να περιμένουν να του πέσει ο πυρετός,. Την ώρα που φροντίζουν το δικό σας παιδάκι, σκέφτονται και το δικό τους.
Η αγάπη για την δουλειά τους τις κρατάει δυνατές. Αγαπούν πολύ τα παιδιά και αψηφούν κάθε δυσκολία. Επέλεξαν να είναι δυνατές, αλλά κάποιες φορές σπάνε μέσα τους και έμαθαν να μην το δείχνουν. Έμαθαν να φοράνε μόνο το χαμόγελό τους και την θετική τους σκέψη. Έτσι κι αλλιώς, έχουν να κάνουν με παιδάκια. Με μικρές αθώες ψυχούλες, που μόνο αγάπη μπορούν να τους δώσουν.

Από τους γονείς ζητάει μόνο κατανόηση!

Ναι μόνο μια δόση κατανόησης θέλει η δασκάλα του παιδιού σας. Εκείνες τις μέρες που την βλέπετε να υποφέρει από κάποιο κρυολόγημα, ελάτε λίγο στην θέση της.

Πείτε της μια «καλημέρα» με την καρδιά σας.

Αν είναι σε παιδικό σταθμό και μπορείτε, πάρτε λίγο νωρίτερα το παιδί σας. Μην της κάνετε δώρα αξίας. Μεγαλύτερη αξία θα έχει για εκείνη μια καλή κουβέντα και ένα ζεστό τσάι. Αυτά είναι τα ακριβότερα δώρα.
Όταν το παιδάκι σας είναι άρρωστο, μην το φέρνετε στο σχολείο. Αν μπορείτε κρατήστε το στο σπίτι λίγες μέρες. Είναι κρίμα να μεταδοθεί η ίωση στην δασκάλα, στην οικογένεια της δασκάλας, αλλά και στα υπόλοιπα παιδάκια!

Κατανόηση, αγάπη και μια καλή κουβέντα, αυτά να τις χαρίζετε. Αλλά να είναι από τις ψυχή σας και όχι γιατί έτσι «πρέπει»!

Οι δασκάλες πάνω από όλα είναι γυναίκες.
Κάθε γυναίκα έχει μέσα της την μητρότητα, αυτό την κάνει δυνατή!

Πηγή: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
infokids.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki