Sunday 2 December 2007

2 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σκλαβιάς

Παιδιά - σκλάβοι της κάνναβης.
Το πιο αποτρόπαιο άρωμα, εκείνο της παιδικής εκμετάλλευσης, έχει το σκλαβοπάζαρο που οργιάζει στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς στη Βρετανία και φέρνει στην ευρωπαϊκή χώρα εκατοντάδες παιδιά από τη νοτιοανατολική Ασία για να δουλέψουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες στα εργαστήρια επεξεργασίας κάνναβης.
Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Independent», τουλάχιστον ένα παιδί την εβδομάδα εντοπίζεται κατά τις εφόδους των Αρχών σε τέτοιου είδους εργαστήρια, ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι παιδιά ακόμη και 13 ετών «εισάγονται λαθραία» από χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας για να εργαστούν ως «σκλάβοι» για τη «μαφία» που ελέγχει τα εργαστήρια και κρατούνται όμηροι σε πόλεις και προάστια.
Υπολογίζεται ότι έχει πενταπλασιαστεί η κίνηση στον τομέα αυτό του παράνομου εμπορίου μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.
Οι Αρχές θεωρούν ότι συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος, προερχόμενες κυρίως από το Βιετνάμ, έχουν κινηθεί γρήγορα κι έχουν κατακτήσει την αγορά κάνναβης στη Βρετανία, μετά την ποινική υποβάθμιση το 2004, που άφησε περιθώρια για την καλλιέργεια και πώληση του ναρκωτικού, περιορίζοντας ταυτόχρονα την προοπτική επιβολής ποινών.

«Τριάρια» - εργαστήρια
Οι συμμορίες μπορεί να έχουν κέρδη γύρω στα 450 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, από ένα «τριάρι» που έχει μετατραπεί σε εργαστήριο επεξεργασίας κάνναβης. Παιδιά «εισάγονται» από τις συμμορίες για να φροντίζουν τα κερδοφόρα «φυτά». Πολλά εντοπίστηκαν σε άθλιες συνθήκες χωρίς να μπορούν να δραπετεύσουν από σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες, ακόμη και «καλωδιωμένα» για να υποβάλλονται σε επικίνδυνα ηλεκτροσόκ. Άλλα φοβούνταν αντίποινα σε βάρος συγγενών τους, στην περίπτωση που επιχειρούσαν να αποδράσουν.
Τελευταία η βρετανική αστυνομία κάνει έφοδο σε τουλάχιστον τρία σπίτια την ημέρα, όπου και ανακαλύπτει παιδιά. «Το τελευταίο 12μηνο έχει παρατηρηθεί 500% αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων για τις οποίες γίνεται αναφορά σε μας. Έχουμε φτάσει να έχουμε περίπου ένα νεαρό άτομο κάθε εβδομάδα το οποίο "ανασύρεται" από ένα εργαστήριο κάνναβης. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος», είπε ο Σίμον Μπιρν, εκπρόσωπος του τμήματος της αστυνομίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και της ένωσης αξιωματικών της Αστυνομίας.

Παιδιά «κηπουροί»
Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως «κηπουροί» για να φροντίζουν τα φυτά της κάνναβης και κοιμούνται σε αποθήκες ή... ντουλάπια. Οι γείτονες αγνοούν σχεδόν πάντα την ύπαρξή τους, ενώ και μετά τον εντοπισμό τους από την αστυνομία τα βάσανά τους δεν τελειώνουν. Ειδικοί έχουν ενστάσεις και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη, γιατί ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται ως θύματα, σε άλλες παραπέμπονται και φυλακίζονται.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ!!!

Το προφίλ του παιδόφιλου

Η μεγαλύτερη κατάρα ενός παιδεραστή, είναι να μην πιάσει το «μην το πεις στη μαμά σου, είναι δικό μας μυστικό» Μάθετε στα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τα «μυστικά»
Υπεράνω υποψίας οι περισσότεροι παιδόφιλοι που εμπλέκονται στα σκοτεινά κυκλώματα
Όσοι κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά σπάνια είναι άγνωστοι ή έχουν περίεργη όψη ή είναι απεριποίητοι συνήθως αυτή είναι η εικόνα που έχουν πολλοί άνθρωποι για τους παιδόφιλους .
Οι θύτες προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, Ζούνε στην κοινωνία μας, στην οικογένεια μας και μπορεί να είναι κάποιος που τον γνωρίζουμε καλά και τον αγαπάμε.
«Όσοι κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά είναι ιδιαίτερα χειριστικοί. Θα πρέπει να ανησυχήσετε αν κάποιος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο παιδί σας από ότι σε εσάς ή αν επιδιώκει να βρίσκεται πάντα μόνος του με το παιδί».
Ο παράγοντας που μπορούμε να πούμε ότι συνήθως αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση είναι το ανδρικό φύλο, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κακοποιήσουν σε σχέση με τις γυναίκες.
Τα άτομα που κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά έχουν τις περισσότερες φορές χαμηλή αυτοπεποίθηση, ενώ το 60% αυτών έχουν σημαντική πτώση στην αυτοεκτίμηση το χρονικό διάστημα πριν την διάπραξη (Pithers et al, 1989)
Το 20-50% των δραστών ανέφεραν ύπαρξη φαντασιώσεων πριν τη διάπραξη (Abel et al, 1987).
Πολλές φορές ανάμεσα στους προδιαθεσικούς παράγοντες περιλαμβάνονται οι σχέσεις γονέα-παιδιού. ανιχνεύθηκαν διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ δράστη και γονέων στη παιδική ηλικία του. Ο τύπος μάλιστα των σχέσεων αυτών θεωρήθηκε αιτιολογικός για την μετέπειτα πορεία του δράστη (Marshall et al, 1993)
Ένα  ποσοστό των δραστών για παιδεραστία μπορεί είναι άτομα συγγενικά στο παιδί ή άλλα που έχουν άμεση σχέση μαζί του όπως  καθηγητές, ( γενικά όποιος μπορεί να έχει σχέση μαζί του λόγω εκπαίδευσης του,  δάσκαλοι, φροντιστές, άνθρωποι που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες ενός παιδιού (αθλητικές, χόμπι, χορός, ξένες γλώσσες) ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου».
  • Οι παιδόφιλοι επιλέγουν επαγγέλματα και δραστηριότητες που θα τους φέρουν κοντά στα παιδιά, θύματά τους.
  • Ο παιδόφιλος ανήκει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες
  • Τις περισσότερες φορές έχουν δικά τους παιδιά. Αναζητούν τα θύματά τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον και μερικές φορές σεξουαλικά παρενοχλούν ή κακοποιούν τα δικά τους παιδιά!
  • Η μεγαλύτερη κατάρα ενός παιδεραστή, είναι να μην πιάσει το "μην το πεις στη μαμά σου, είναι δικό μας μυστικό" Μάθετε στα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τα "μυστικά"
Οι περισσότεροι από όσους κακοποιούν παιδιά προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για το παιδί και πώς μπορούν να δημιουργήσουν μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο παιδί και στο γονιό. Όσο πιο πολύ τους δυσκολεύουμε να μπουν ανάμεσα στα παιδιά και στους προστατευτικούς γονείς, τόσο πιο ασφαλή θα είναι τα παιδιά.
Οι παιδόφιλοι είναι συνήθως χαμογελαστοί ευγενικοί και διακριτικοί: συμπεριφέρονται σαν παιδιά, “μπεμπεκίζουν”, το ντύσιμό τους έχει μπορεί να θυμίζει έφηβο , ενώ αρκετοί βγαίνουν βόλτα με τις παρέες των παιδιών τους.

Συνήθως ο παιδόφιλος λεει στο θύμα του:
  • Είσαι ξεχωριστό και ταλαντούχο παιδί
  • Σε αγαπάω.
  • Θέλεις να παίξουμε;
  • Αν η μητέρα σου ήξερε αυτό που συμβαίνει θα σε σκότωνε.
  • Είσαι τυχερό γιατί μαθαίνω τι κάνουν οι ενήλικοι - είσαι αρκετά μεγάλος/η άλλα παιδιά δεν έχουν αυτή την δυνατότητα
  • Είσαι τόσο όμορφος/η που δεν μπορώ να σου αντισταθώ.
  • Θέλεις να παίξουμε αυτό το παιχνίδι.
  • Πάρε κάποια λεφτά/ γλυκά/ δώρα.
  • Θα έχεις μπλεξίματα αν μιλήσεις - θα απομακρυνθείς από το σπίτι σου.
Παρά την αυστηρότητα του νόμου, οι παιδόφιλοι δεν φαίνεται να πτοούνται. «είναι σαν τους τοξικομανείς που είναι έρμαια των παθών τους. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν τους ενδιαφέρει ο νόμος, όταν βρεθούν με ένα μικρό παιδί, σε μια δεδομένη στιγμή δεν θα διστάσουν

Γράφει ο Dr. Κίμογλου Δημήτριος


Του Dr. Κίμογλου Δημήτρη από το http://www.counseling.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki