Saturday 4 July 2009

Τοξικός εφιάλτης στο δήμο Μεσσαπίων

Αμέτρητοι τόνοι τοξικά απόβλητα είναι κατά σωρούς πεταμένα -και συνεχίζουν να πετιούνται- σε πευκόφυτους λόφους και υψώματα γύρω από τον κάμπο της Μεσσαπίας, απειλώντας άμεσα ή έμμεσα την υγεία και τη ζωή των ανυποψίαστων κατοίκων.
.

 
Πρόκειται για στερεά απόβλητα από την επεξεργασία αλουμινίου, τα οποία προέρχονται από τις ένοχες "βιομηχανίες του Ασωπού". Σε πρώτο στάδιο, μεταφέρονται και αποθηκεύονται σε κάποιες "εγκαταστάσεις" βορειοανατολικά της Ν. Αρτάκης. Σε δεύτερο στάδιο, το άκρως επικίνδυνο και δη καρκινογόνο υλικό παραλαμβάνεται από ορισμένα -προφανώς μισθωμένα- φορτηγά και διασκορπίζεται περιφερειακά στην πεδιάδα της Μεσσαπίας, με ιδιαίτερη προτίμηση στις περιοχές της Τριάδας και του Σταυρού και σε επιλεγμένες θέσεις, δίπλα και μέσα σε ρέματα, κατά μήκος δρόμων που έχουν διανοιχτεί για την εξυπηρέτηση των οχημάτων της ΛΑΡΚΟ. 

Τα συγκεκριμένα τοξικά υλικά, που είναι πεταμένα άλλοτε χύμα και άλλοτε μέσα σε τεράστια πλαστικά τσουβάλια, έχουν χρώμα γκρίζο ως επί το πλείστον και από απόσταση μοιάζουν με συνηθισμένα μπάζα. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν σκοπίμως επικαλυφτεί και από διάφορα απορρίμματα, κοπριές, ροκανίδια και ποικίλα άλλα άχρηστα υλικά, ώστε να μην κινούν υποψίες στους περαστικούς, που ούτως ή άλλως είναι, δυστυχώς, κατά μεγάλο ποσοστό συμφιλιωμένοι με την εικόνα των σκουπιδιών στο δάσος.
.
Η ύψιστη επικινδυνότητα των αποβλήτων αυτών επιβεβαιώθηκε ήδη και από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από εξέταση δείγματος, στο οποίο το Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισε βαρέα μέταλλα και συγκεκριμένα κάδμιο, νικέλιο, αργίλιο και εξασθενές χρώμιο.


από το πράσινο χαμομηλάκι
πηγή της πηγής

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το «Μαζί για το Παιδί»

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έκδοση του Λευκώματος αφιερωμένου στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ευγενική προσφορά της εταιρείας ΤΙΤΑΝ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», στην Ελευσίνα, οδός Δραγούμη (πλησίον Ι.Κ.Α.), τηλ. 210-55 37 302.
Σε αυτό το link θα βρείτε χάρτη και οδηγίες για το πως θα πάτε:
Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Καννελόπουλος, Ελευσίνα

Χρειάζεται να τιμήσουμε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία δίνοντας το παρόν στην εκδήλωση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Αγίου Θωμά 14, Αθήνα 11527
τηλ. 210 77 82 281 fax 2107482664
Web: www.mazigiatopaidi.gr

Αγαπημένο μου χαμομηλάκι,
Αγαπητοί φίλοι,

σ.σ. Και η δική μας η χαρά είναι μεγάλη που πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση, καθώς 14 παιδιά, μέλη και φίλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη, έχουν προσφέρει τις ζωγραφιές τους για την έκθεση και θα είμαστε όλοι εκεί για να καμαρώσουμε τις δημιουργίες τους! Σας περιμένουμε!

Μαριαλένα, 4/7/2009

Michael Jackson's memorial to be preceded by elephant parade

Michael Jackson’s memorial service in Los Angeles
is likely to be preceded by a circus parade featuring elephants. 
.

 
Jackson will be buried in a Promethean casket
featuring a blue velvet interior and a hand-polished, mirror finish.

It is expected to take place at the 19,000-seater Staples Centre on Tuesday – just after the annual Parade of the Elephants by a circus troupe who perform at the arena every year.
Jackson's love of animals was well known and he kept a small private zoo at his Neverland ranch near Santa Barbara in California.
Whether family members have timed his memorial especially to follow the parade, by the Ringling Bros. Barnum and Bailey Circus, or whether it was simply coincidence remains unclear.
The circus has long been booked in to perform at the Staples Centre from Wednesday 8 to Sunday 12 July this year.
Every year, it also carries out its Parade of the Elephants the day before its performances start. Circus staff will walk performing elephants, lions and tigers from central Los Angeles to the centre itself.
Despite the circus, Jackson’s former pet chimp Bubbles is one animal that will not be attending. Now 26, the primate lives at the Centre for Great Apes in Wauchula, Florida. Jackson gave him up after fearing Bubbles was becoming too big and too violent.
Michael Jackson’s family had wanted a memorial to be held at his Neverland ranch.
But it is thought they had to cancel the plans after being told a permit for a burial there could not be issued in time.
It is also understood that they were put off by the difficulties of dealing with tens of thousands of mourners at the country estate.
His family still want him to be buried there, however.
They subsequently switched their plans to the Staples Centre, which is owned by AEG, the company that was organising Jackson’s comeback concerts at the O2 in London. The centre is the last place Jackson rehearsed before his death last week.
Jackson's coffin has been transferred to a mortuary in Los Angeles, believed to be Forest Lawn Memorial Park.
The solid bronze and gold-plated casket, called a Promethean, will feature a blue velvet interior and a hand-polished, mirror finish, according to TMZ.com.
It is the same type of coffin which soul singer James Brown was buried in

Την Τρίτη η κηδεία του Michael Jackson

Την ερχόμενη Τρίτη (7/7) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Michael Jackson στο Staples Center του Los Angeles μέρος όπου έκανε τις πρόβες του για τις προγραμματισμένες συναυλίες του στο Λονδίνο. 
 
Έντεκα χιλιάδες εισιτήρια θα διανεμηθούν στους θαυμαστές του Michael Jackson για να παρακολουθήσουν από κοντά την κηδεία του αγαπημένου τους καλλιτέχνη. Η τελετή θα γίνει στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) ενώ αρκετά νωρίτερα έχει οριστεί να έρθουν όσοι πρόκειται να παραβρεθούν στην κηδεία του Jackson. Επιπλέον, πολλές γιγαντοοθόνες θα στηθούν σε πολλά σημεία του Λος Άντζελες ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να δουν για τελευταία φορά τον Michael Jackson να οδεύει στην «τελευταία του κατοικία».
Παράλληλα, ήδη οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες έχουν προετοιμαστεί για να διεξαχθεί με ηρεμία και χωρίς επεισόδια η νεκρώσιμος ακολουθία του τραγουδιστή καθώς πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να μπουν στο στάδιο Staples Center.
Εκτός από αυτά, στη Ζυρίχη έχει στηθεί ένα γιγαντιαίο άγαλμα του Michael Jackson και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (4-5/7) θα πραγματοποιηθεί τελετή προς τιμήν του καλλιτέχνη. Το άγαλμα, το οποίο βρίσκεται στη μέση του χωριού Ρέγκενσντορφ, έχει ύψος 12 μέτρων, βάρος 4 τόνων και τη μέση του στολίζει μια χρυσή λαμπερή ζώνη.
"Υπάρχουν μόνο 19 αντίγραφα σε ολόκληρο τον κόσμο, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Ευρώπη. Θα διοργανώσουμε κατά την διάρκεια όλου του σαββατοκύριακου μία μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσουμε τον τραγουδιστή. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και φυσικά θα ακούγεται η μουσική του Μάικλ Τζάκσον", δήλωσε ο υπεύθυνος διοργάνωσης της τελετής Αντρέας Γκράσμαν.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην εκδήλωση θα πωλούνται τριαντάφυλλα και κεριά και θα υπάρχει βιβλίο συλλυπητηρίων.
Ιωάννα Μαμάη - Δημοσίευση : 03/07/2009 18:52  Cosmo.gr
 

Michael Jackson: Το Χρυσό Φέρετρο Promethean

Κοστίζει $ 25.000, είναι απο χρυσό 14 καρατίων και χαλκό και είναι το φέρερτρο με το οποίο θα ενταφιαστει ο Michael Jackson. Το φέρετρο - κατασκευασμένο απο την εταιρία Batesville - ονομάζεται Promethean και έχει μπλε βελούδινο εσωτερικό και καθρέφτη. Είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του James Brown ... και είναι εξαιρετικά σπάνια.
.
Την ίδια ώρα τα διεθνή sites " μοιράζουν" ( σύμφωνα με τις πηγές τους) την περιουσία του Michael Jackson. Η Katherine Jackson θα πάρει το 40%,τα τρία του παιδιά το 40%. Και το υπόλοιπο 20% πηγαίνει σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά.

Παρασκευή, 3 Ιούλιος 2009 Ρόμπα TV


Η υπερβολή της Ματαιότητας ... .

... και η απλότητα της Ουσίας
.
ΤΑΦΟΣ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ 2005

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki