Thursday 1 January 2015

Οι στόχοι των μαμάδων για τη νέα χρονιά!!

Καλή και δημιουργική χρονιά να έχουμε!
Πέρασε το 2014 και μπήκαμε δυναμικά στο 2015.

Έχετε ακούσει που λένε “new year’s resolutions”, δηλαδή σε απλά ελληνικά τους στόχους που θέτουμε για την νέα χρονιά; Ε, είπαμε να σας βοηθήσουμε και να συγκεντρώσουμε τους στόχους για τη νέα χρονιά που λίγο πολύ έχουν όλες οι μαμάδες! 
  1. Θα σταματήσω να συγκρίνω τον εαυτό μου με εκείνη την μαμά που είδα στο πάρκο, τη μαμά στο κατάστημα, τη μαμά στην τηλεόραση, την μαμά στη δουλειά και πάει λέγοντας…
  2. Δεν θα περιμένω να έρθει η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς για να  πάρω στολή για το παιδί μου.
  3. Θα περιορίσω τις μάχες για το φαγητό με το παιδί μου σε τουλάχιστον 3 την εβδομάδα.  Αν θέλει να τρώει τοστ ή μόνο μακαρόνια τις υπόλοιπες 4 ημέρες, ας το κάνει. Θα είμαι ευγνώμων που τουλάχιστον κάτι τρώει.
  4. Θα προσπαθήσω να κάνω τα στραβά μάτια κάθε φορά που χάνουν χάλια το σπίτι με τα παιχνίδια. Παιδιά είναι και παίζουν, αυτό σημαίνει εξάλλου ότι διασκεδάζουν.
  5. Θα σταματήσω να φρικάρω για τα πιάτα στον νεροχύτη, για τα άπλυτα στο πλυντήριο, για την στοίβα με τα ασιδέρωτα. Οι δουλειές δεν σταματούν ποτέ.
  6. Θα αντικαταστήσω τις μπαταρίες σε εκείνο το παιχνίδι που αναβοσβήνει και βγάζει ενοχλητικούς ήχους γιατί το χαμόγελο που έχει το παιδί μου στο πρόσωπό του όταν παίζει με αυτό, αξίζει τον κόπο.
  7. Θα σταματήσω να φοβάμαι ότι όταν μεγαλώσει το παιδί μου θα με μισεί μόνο και μόνο επειδή δεν τον/την αφήνω να βλέπει για ώρες τηλεόραση.
  8. Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο μόνο για τον εαυτό μου γιατί το αξίζω. Τα παιδιά μου θα καταλάβουν ότι το χρειάζομαι για την ψυχική, σωματική και συναισθηματική μου υγεία.
  9. Θα βρω ένα καλύτερο μέρος να κρύβω τις σοκολάτες γιατί τα παιδιά μου είναι πολύ έξυπνα.
  10. Θα μάθω γιατί ο ουρανός είναι μπλε, γιατί το φεγγάρι είναι τόσο μακριά, πώς ονομάζουμε ένα μωρό ιγκουάνα και δεν θα με ξαναπιάσουν ποτέ απροετοίμαστη τα παιδιά μου!
  11. Θα διαβάσω τουλάχιστον 10 λογοτεχνικά βιβλία φέτος. Χμμ τώρα που το ξανασκέφτομαι παραείμαι αισιόδοξη… θα διαβάσω τουλάχιστον 5.
  12. Δεν θα επιτρέψω ξανά οι τύψεις να ελέγχουν τα συναισθήματά μου…
  13. Θα θυμίζω στον εαυτό μου ότι δεν είμαι η μόνη μαμά που έχει παιδιά που σπρώχνουν ο ένας τον άλλον ή τα πιάνει υστερία στα εμπορικά καταστήματα ή αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το γιο γιο.
  14. Θα σταματήσω να γκρινιάζω στην κόρη μου ότι δεν με βοηθάει με το μαγείρεμα και αντ’ αυτού θα εύχομαι όταν μεγαλώσει να ξέρει …ο άντρας της να μαγειρεύει!
  15. Θα συνοδέψω τα παιδιά μου σε όλα τα παιδικά πάρτι!
  16. Θα βοηθάω και θα δέχομαι κι εγώ βοήθεια από άλλες μαμάδες.
  17. Θα υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είμαι μια πολύ καλή μαμά και ότι προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία!
Πείτε μας με ένα σχόλιο παρακάτω ποιες αποφάσεις έχετε πάρει εσείς για τη νέα χρονιά;

baby

Ευτυχισμένη η Νέα Χρονιά γιά όλα τα παιδάκια,
όλου του κόσμου!!


Μακάρι, σαν βραδυάζει
και σαν ξημερώνει
πάντα καλύτερες νά 'ναι οι νύχτες,
καλύτερες οι μέρες
για τα χαμομηλάκια όλου του κόσμου,
και νύχτα με τη νύχτα,
και μέρα με τη μέρα...

οι εφιάλτες να απομακρύνονται,
οι άνθρωποι - τέρατα να λιγοστεύουν...
να λιγοστεύουν...
μέχρι που...

μόνο ευχάριστα να έχουμε για τα παιδιά

να γράψουμε,
μόνο τραγούδια και ποιήματα,
μόνο ζωγραφιές γι αυτά

να δείχνουμε,
μόνο παιγνίδια να περιγράφουμε,
μόνο με λουλούδια τις κούκλες

να στολίζουμε,
και μουσική...
γλυκειά μουσική
να τους αφιερώνουμε.


Καλή Χρονιά χαμομηλάκια!!

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki