Sunday 28 January 2007

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο...

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο
δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση
παίρνω φως από τον ήλιο
και φτιάχνω την αγάπη
και μου λες πως σ’ αρέσει.

Τα παιδιά τραγουδάνε στους δρόμους
κι η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει
τα σκοτάδια σκορπάνε
κι η μέρα λουλουδίζει
σαν άνθος στο περβάζι.

Ένα σύννεφο είναι η καρδιά μου
κι η ζωή μου σε πλατεία
σ’ αγαπώ κι ο απέραντος κόσμος
πόσο μοιάζει με μικρή πολιτεία

Σταματείστε την κακοποίηση των παιδιών

Η παιδική κακοποίηση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που πρέπει να μας πονέσει για να λυθεί. Στην περίοδο της κρίσης, οι αριθμοί της βίας και της παιδικής κακοποίησης αυξήθηκαν δραματικά. Στην περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας οι ίδιοι αριθμοί, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Όμως όλα αυτά τα παιδιά δεν είναι απλώς αριθμοί , είναι η ψυχή του κόσμου, η ζεστασιά της γης και το φως της οικουμένης. Και πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Ένα παιδί, δίπλα σου μπορεί να χρειάζεται τη βοήθειά σου χωρίς να μιλά. Ένα παιδί δίπλα σου, μπορεί να κακοποιείται και να υποφέρει. Κάνε κάτι να το βοηθήσεις . Ένα παιδί έχει δικαίωμα να ζήσει όμορφα παιδικά χρόνια. Να κληρονομήσει ένα καλύτερο κόσμο. Κι αυτό του το χρωστάμε. 

Σταματήστε την παιδική κακοποίηση. 

Γιατί… “αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα.”

fonien.gr

Θερίζει την Αφρική ο HIV

Τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά από το AIDS στη δυτική και τη κεντρική Αφρική, όπως ανακοίνωσε η UNICEF την Τετάρτη, στο Ντακάρ, στη διάρκεια του συμποσίου για την καλύτερη μέριμνα των παιδιών που έχουν πληγεί άμεσα και έμμεσα από τον ιό HIV. Η οργάνωση αναφέρει πως η αρνητική επίδραση του AIDS και του ιού HIV, διαφαίνεται κατά τρόπο τρομακτικό από τον αυξανόμενο αριθμό των παιδιών που μένουν ορφανά εξαιτίας της νόσου. Στη δυτική και κεντρική Αφρική, στα 4,2 εκατομμύρια ανέρχονται τα ορφανά. Στις 24 χώρες της δυτικής και κεντρικής Αφρικής, σχεδόν 680.000 παιδιά ζουν με τον ιό HIV και τη νόσο του AIDS, ενώ από τις 600.000 οροθετικές εγκύους, μόλις το 1,3% έλαβε τα απαραίτητα αντιρετροϊκά φάρμακα για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού στα μωρά τους. Σύμφωνα με την UNICEF: «Τα παιδιά είναι η συγκαλυμμένη πλευρά της πανδημίας, ακόμη και στις χώρες όπου το ποσοστό της νόσου είναι μικρό. Αυτό το μέρος του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες πρόληψης και περίθαλψης». Το παράδοξο είναι δε, ότι ενώ υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να καλυφθεί η διάδοση της νόσου στα παιδιά, η ηλικιακή αυτή ομάδα δεν αποτελούσε «προτεραιότητα» έως τώρα.

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki