Sunday 25 May 2014

O AΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ * FREE FOOD FOR ALL

«Να προσφέρεις κάτι από το υστέρημα,
όχι από το περίσσευμά σου.»

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Ο άνεργος Έλληνας
που κάθε μήνα ταΐζει 3.000 συνανθρώπους μας 
Κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»  

Ανακοίνωση
Ξέροντας ότι μπορεί να γίνω κουραστικός αλλά χρειάζεται να αναφέρω ότι εδώ και λίγο καιρό (3 μήνες σχεδόν) και γνωρίζοντας την δυσκολία των καιρών θα ήθελα να κοινοποιήσετε και να βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί με τρόφιμα, αναλώσιμα είδη (μπολάκια, πιρουνάκια, πελτέδες, χλωρίνες, φραπέδες, γαλλικό καφέ, ζάχαρη και ότι άλλο μπορεί ο καθένας).
Αν κάποιος δεν μπορεί είναι Μεγάλη Βοήθεια Η Παρουσία ΤΟΥ Στις Δράσεις Της Κουζίνας ΜΕ Εθελοντική Εργασία. Όσο για το σπίτι έχουμε κολλήσει στον υδραυλικό τον Αλληλέγγυο, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΠΤΗΡΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΝΤΖΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ  ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΜΠΡΑΒΟ?? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΕΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΙΔΗ ΜΠΗΚΕ Ο ΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

   ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
Η΄ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
Η΄ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Aνάγκες

  • ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΛΑΤΑΙΩΝ 55 ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΟΦΩΡΟΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ και  ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ (1η ΣΤΑΣΗ Αρτοποιείο) ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 0026.0294.88.0200608548 Κωνσταντινος  Πολυχρονοπουλος τραπεζα EUROBANK  και iban GR 60026 0294 0000 88020 0608548 EUROBANK 
  • Τρόφιμα, μπαχαρικά, μέλι, καφεδες (ελληνικος, φραπες, γαλλικος), γάλατα εβαπορε, πανες.
  • Χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, μπολ μίας χρήσεως για τη συσκευασία του φαγητού, γάντια μιας χρήσεως, αλουμινόχαρτο, λαστιχάκια. 
  • Απορρυπαντικά, σφουγγαράκια.
  • Γκάζι και γκαζιέρα.
  • Μαρμίτα.
  • Τάπερ μεγάλα.
  • Αν είστε εστιάτορας και έχετε περίσσευμα φαγητού, επικοινωνήστε με τον "Άλλο άνθρωπο" στο 6940882355 (Κωνσταντίνος) για να κανονιστεί η παραλαβή.
  • Μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα για μαγείρεμα. 
  • Μπορείτε να συμμετέχετε στην πρωτοβουλία πιο ενεργά, βοηθώντας στο επί τόπου μαγείρεμα και τη διανομή.

Άλλες ανάγκες γιά το σπίτι του άλλου ανθρώπου
  •  ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ
  •  Χρειαζόμαστε να φτιαξουμε παιδοτοπο, καποιον που να γνωριζει πως φτιαχνεται και τι χρειαζεται.
Ακτιβισμός 

  • Ακτιβιστές με αυτοκίνητα για τη μεταφορά. 
  • Ακτιβιστές για το μαγείρεμα και το σερβίρισμα.
  • Ακτιβιστές για την συγκέντρωση υλικού/προμηθειών.
HOW YOU CAN HELP   
WITH FOOD OR MONEY OR VOLUNTARY WORK   
The need 
STORAGE AND PLATAION PARAMYTHIAS SILK (BROWN TYFLOMYIGA) ATHENS and LEOFOROS Aianteio and Peloponnese (1st STOP Bakery) SALAMINA ACCOUNT NUMBER 0026.0294.88.0200608548 Constantinos Polychronopoulos bank EUROBANK and iban GR 60026 0294 0000 88020 0608548 EUROBANK
  • Food, spices, honey .
  • Paper towels, napkins, plastic forks and spoons, disposable bowls for food packaging, disposable gloves, foil, rubber bands.
  • Detergents, sponges.
  • Van for transportation.
  • Gazi and primus.
  • Stew pot.
  • Tupperware large.
 

Παιδιά στη Ζάμπια βλέπουν για πρώτη φορά καθαρό νερό...

Φανταστείτε να είστε παιδί και κάθε μέρα πριν το σχολείο να πρέπει  να διανύετε μια απόσταση δύο μιλίων για να προμηθεύετε με πόσιμο νερό την οικογένειά σας! Όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό, τα περισσότερα παιδιά στη Ζάμπια το κάνουν μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.

Παρακολουθήστε τώρα στο βίντεο τις αντιδράσεις αυτών των παιδιών, όταν στο χωριό τους για πρώτη φορά  φτάνει καθαρό, πόσιμο νερό!
Μετά το βίντεο θα πρέπει να νιώσετε ευτυχισμένοι που (αν) έχετε τουλάχιστον στέγη, τρεχούμενο νερό και τρόφιμα στο ψυγείο σας.
Για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους της Ζάμπια να αποκτήσουν καθαρό νερό, επισκεφθείτε το World Vision.



Πηγή: dinfo.gr

Γιατροί του Κόσμου: Η λιτότητα στην Ελλάδα χτυπά ανελέητα έγκυες και παιδιά

Η άρνηση ακόμη και βασικών ιατρικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστες έγκυες και παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης, αναδεικνύεται και φωτίζεται για ακόμη μία φορά από τους Γιατρούς του Κόσμου.
Σε ένα ρεπορτάζ το οποίο εστιάζει στην θεραπεία εγκύων γυναικών και παιδιών σε όλη την Ευρώπη, η συγκεκριμένη ιατρική ΜΚΟ αναφέρει ότι η λιτότητα έχει χτυπήσει τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα ιδιαίτερα σκληρά, τοποθετώντας την ιατρική φροντίδα μακριά από τις έγκυες.
Η έκθεση, Access to Healthcare for the Most Vulnerable in a Europe in Social Crisis, παρουσιάζει μια πληθώρα στατιστικών στοιχείων σχετικά με το έργο της φιλανθρωπίας με τις ευπαθείς ομάδες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ενώ οι επιδράσεις της λιτότητας επηρέασαν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους πιο ευάλωτους σε αρκετές χώρες, είναι σαφές ότι καμία χώρα δεν έχει βιώσει μια τόσο γρήγορη και διεξοδική διάλυση του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, όπως η Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή σχεδόν 3.000.000 Έλληνες είναι χωρίς καμία ασφάλιση υγείας σε έναν πληθυσμό 10.815.197 - δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού- είναι ανασφάλιστο. Επιπλέον, πολλοί αδυνατούν όλο και περισσότερο να καλύψουν το κόστος από την τσέπη για να επισκεφθούν νοσοκομεία και ιατρικές εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Μνημόνιο συστάθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα, ένα σύστημα voucher, για τους ανασφάλιστους. Όπως αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου, το voucher αυτό, δηλαδή το εισιτήριο, αφορά στην κάλυψη 230.000 ανασφάλιστων, ωστόσο ο στόχος για να καλυφθεί υπολείπεται πολύ ακόμη, καθώς μέχρι τον Μάρτιο του 2014 είχαν εκδοθεί μόνο 21.000 δελτία. Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, στην Ελλάδα να καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό επισκέψεων στις κλινικές του, από οποιαδήποτε άλλη χώρα.
 
Περίπου το 25% των ασθενών που εξετάζονται από την ΜΚΟ στην Ελλάδα ήταν Έλληνες.
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν πολύ χαμηλότερο - συνήθως μονοψήφιο νούμερο.
Για τις έγκυες γυναίκες αυτό οδηγεί σε ένα επίπεδο (μη) φροντίδας, ότι καμία χώρα δεν μπορεί να είναι υπερήφανη, πόσο μάλλον μία χώρα, η οποία υποτίθεται ότι ανέπτυξε σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Η πρόσβαση στις δημόσιες μαιευτικές κλινικές έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη ή αδύνατη για ανασφάλιστους έγκυες γυναίκες οι οποίες πρέπει να πληρώσουν το πλήρες κόστος της προγεννητικής φροντίδας και τον τοκετό.
 
Να σημειωθεί ότι μία απλή γέννα κοστίζει 650 ευρώ, ενώ μία καισαρική ανέρχεται σε περίπου 1200 ευρώ. Μία επιλογή επίσης είναι η διακοπή της κύησης η οποία στην Ελλάδα για τις ανασφάλιστες ανέρχεται σε 350 ευρώ.
Όπως σημειώνει η ΜΚΟ, η κατάσταση αυτή, οδηγεί πολλές ανασφάλιστες μητέρες να μην έχουν προγεννητική φροντίδα πριν από τον τοκετό, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία της μητέρας και του παιδιού και ταυτόχρονα να αυξάνεται το στρες και στην ιατρική ομάδα κατά την διάρκεια του τοκετού.
Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη ανησυχητικές αναφορές από δημόσιες γυναικολογικές πτέρυγες που αρνούνται να εκδώσουν πιστοποιητικά γεννήσεως για τα παιδιά των μητέρων που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το κόστος του τοκετού, ή απειλώντας ακόμα και αρνούμενοι να παραδώσουν το παιδί στους γονείς, μέχρι το κόστος του τοκετού να καλυφθεί.
Με όλα τα παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη ίσως, ότι υπήρξε μια τεράστια μείωση του αριθμού των γεννήσεων στην Ελλάδα (που ήδη πάσχει από ένα χαμηλό ποσοστό γεννήσεων), ενώ και η θνησιγένεια έχει αυξηθεί περισσότερο από 20% κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Επίσης, ο αριθμός των ανεμβολίαστων παιδιών αυξάνεται δεδομένου ότι οι υπηρεσίες για τέτοιους εμβολιασμούς είναι κλειστές.
Ο αριθμός των παιδιών που παραμένουν χωρίς εμβολιασμούς αυξάνεται επίσης, δεδομένου ότι οι πρώην δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για τέτοιου είδους εμβόλια είναι κλειστές.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2013 το 60 -70% των εμβολιασμών των παιδιών στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε ιδιωτικές κλινικές. Εν τούτοις, ένα πλήρες πακέτο αυτών των εμβολιασμών κοστίζει περίπου 1.200 ευρώ, τα οποία είναι έξω από τις οικονομικές δυνατότητες πολλών οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
 
Οι γιατροί της ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, σημειώνουν ότι αν η τάση αυτή δεν αντιστραφεί, είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν και πάλι θανατηφόρες επιδημικές ασθένειες, οι οποίες μπορούσαν να ελεγχθούν από τα εμβόλια.
 
Πηγή: onMed

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ
Athens Law School triumphs at WTO's World Moot Court

Η ελληνική τετράδα που έκλεψε τις εντυπώσεις σε παγκόσμιο διαγωνισμό!!
 
Είχαν απέναντί τους εκπροσώπους από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο.
Παρόλα αυτά, ήταν η ελληνική τετράδα εκείνη που έκλεψε τις εντυπώσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης: τα παιδιά της Νομικής Αθηνών, που κατάφεραν να νικήσουν και τους φοιτητές του Χάρβαρντ.
 

Η Περσεφόνη Βερνάδου, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Παναγιώτης Κυριακού και η Άννα Βεντουράτου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Moot Court Competition, που έγινε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη. 

Ο διαγωνισμός, που διεξάχθηκε φέτος για 12η χρονιά, αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών. Φέτος το θέμα αφορούσε τη διαφορά μεταξύ δύο κρατών μελών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, που προέκυψε λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης- αποχέτευσης μετά από μία περίοδο ιδιωτικοποίησης χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».
Στο διαγωνισμό μετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η ομάδα της νομικής Αθηνών, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα πανεπιστήμια και στο τέλος κόντρα στο Χάρβαρντ.
Το εννεαμελές δικαστήριο- υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΟΕ και εγνωσμένης φήμης καθηγητές διεθνούς οικονομικού δικαίου, έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα.
Για την επιτυχία τους οι φοιτητές πήραν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου, ενώ είχαν και προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες.
 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki