Friday 14 September 2018

Λείψανα και Ξύλα

Πήγαν να δουν τον γέροντα στη σκήτη του, στο Άγιο Όρος
Κάθισαν, συζήτησαν μαζί του.
Είπαν πολλά πράγματα, κι ανάμεσα στα άλλα, 
είπαν για άγια λείψανα και τίμιο ξύλο.
Να είστε επιφυλακτικοί, είπε ο γέροντας.
Κυκλοφορούν πολλά.
Ναι, αλλά ευωδιάζουν...
Κολόνια είναι πολλές φορές, να προσέχετε.

Και τί να κάνουμε γέροντα;
Είναι απλό, είπε, λες και μίλαγε για τον καιρό.
Πάρτε λίγο αλεύρι και νεράκι.
Ανακατέψτε τα και βάλτε τα στο λείψανο ή στο ξύλο.
Άμα γίνει προζύμι, τότε είναι Άγιο το λείψανο και Τίμιο το Ξύλο.

Επειδή, είναι ζωή εκ Ζωής!

Το Χαμομηλάκι

Άλλαξε σχολείο και στο νέο του περιβάλλον δεν νιώθει άνετα

Το 6 ετών παιδί μου άλλαξε σχολείο και στο νέο του περιβάλλον δεν νιώθει άνετα, ούτε έκανε σήμερα φίλους. Πώς να το βοηθήσω;
Custody-Battle1 (2)

Αρχικά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ένα παιδάκι 6 ετών, δηλαδή πρωτάκι, έχει έτσι κι αλλιώς άγχος προσαρμογής, τόσο στο ότι πρέπει να “σοβαρευτεί”, όσο και στο να κάνει νέους φίλους λόγω και της αλλαγής που σημαίνει ότι δεν θα έχει μαζί του πια τους παλιούς του συμμαθητές.

Μεγάλο το βάρος για τον μικρό μας. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σε κάθε παράπονό του ή στην χειρότερη περίπτωση αν δεν λέει τίποτα αλλά εσείς μαθαίνετε ότι δεν έχει φίλους, να τον ενισχύσετε με λόγια και αγκαλιές, ώστε να δώσει λίγο χρόνο στον εαυτό του αλλά και στα άλλα παιδάκια να τον γνωρίσουν. Επίσης να τα πλησιάζει και αυτός και να τους μιλάει ή να μοιράζεται παιχνίδια του μαζί τους – π.χ. να παίζουν με κάποιο δικό του παιχνίδι.

kids_backpack_for_school_with_chest_clip_hiking_lunch_bag-10_1024x1024
Μια άλλη κίνηση που φέρνει σχεδόν πάντα θετικά αποτελέσματα είναι να καλείτε κάποιο παιδάκι για παιχνίδι στο σπίτι σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Έτσι θα εξοικειωθεί και θα έχει τους φίλιους του σχολείου του και στο σπίτι όπου μπορούν να κτιστούν σχέσεις και φιλίες όχι μόνο των παιδιών, αλλά πολλές φορές και των γονιών.
Και να θυμάστε ότι κάθε παιδί έχει τους χρόνους του για να εγκλιματιστεί και να ενταχθεί στην ομάδα. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή, γιατί πολλές φορές οι γονείς θεωρούν ότι τα παιδιά τους δεν έχουν φίλους, συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πολλούς.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

inewsgr.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki