Monday 3 August 2009

«Λευκοί ζητιάνοι» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Τα Νέα, νεαροί βουλγαρικής και ρουμανικής καταγωγής αλλά και Ρομά αναγκάζονται από τα αδίστακτα κυκλώματα επαιτείας να φορούν λευκά ρούχα και να βάφουν το πρόσωπό τους, όπως οι διάσημοι διασκεδαστές δρόμου (street entertainer) και οι μίμοι βενετσιάνικου καρναβαλιού.
Μόνο που οι ζητιάνοι δεν κάνουν ούτε μιμήσεις ούτε κάποιο ακροβατικό νούμερο. Αντίθετα, εξαναγκάζονται να περιφέρονται αμίλητοι από το πρωί μέχρι το βράδυ στα καφέ και τις πλατείες, κρατώντας καλαθάκια και ζητώντας ελεημοσύνη από τους περαστικούς. Πρόκειται για το τελευταίο τέχνασμα των κυκλωμάτων επαιτείας, ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στο σύνολό τους οι επαίτες είναι θύματα βουλγαρικών και ρουμανικών συμμοριών, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας με την υπόσχεση να βρουν αξιοπρεπή εργασία. Τα «αφεντικά» κρατούν τα χαρτιά τους και τους ξεκαθαρίζουν ότι μόνο εφόσον ζητιανεύουν θα έχουν στέγη και τροφή, αρπάζοντας μάλιστα τα χρήματα που κερδίζουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεροκάματο ενός επαίτη αρχίζει από μερικές δεκάδες ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 300 ευρώ.


τα Νέα

Το κλάμμα τους ακούγεται μέχρι έξω ...

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, κρατούνται μαζί με τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες, που περιμένουν απάντηση για πολιτικό άσυλο και 2 οικογένειες Ιρακινών με πέντε παιδάκια, ηλικίας από 8 μηνών έως 5 χρονών !!!
Οι συνθήκες είναι ανυπόφορες και η ίδια η γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Άρτας, η Χάιδω Γκοργκόλη λέει:  

«Οι συνάδελφοι οι ίδιοι αγοράσανε λεκάνες για να μπορούμε να τα πλένουμε, τους αγοράσανε γάλατα. Τώρα ευαισθητοποιήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός, μετά από παρέμβαση δική μας σαν Σωματείο και ήρθανε και πρόσφεραν σήμερα τη βοήθειά τους... Tα κρατητήρια της Α.Δ. είναι για ποινικούς κρατούμενους και για βραχυχρόνια παραμονή και όχι για λαθρομετανάστες, πόσο μάλλον για την παραμονή παιδιών, για τα οποία οι συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες...»

Το Σάββατο που δεν υπήρχαν χρήματα στο Ταμείο της Υπηρεσίας, ένας Αστυνομικός που είχε μαζί του χρήματα για να πάει στο Super Market, για να ψωνίσει για την δική του οικογένεια, έβαλε τα λεφτά και πήρε γάλατα, παιδικές τροφές και Pampers για τους πέντε μικρούς "φυλακισμένους" και αργότερα οι συνάδελφοί του βάλανε ρεφενέ για να ξαναμαζέψει το ποσό για τα δικά του ψώνια...
Μια πολιτική υπάλληλος που δουλεύει στο ισόγειο κοντά στα κρατητήρια που φυλάνε τους λαθρομετανάστες, με δάκρυα στα μάτια έλεγε ότι δεν αντέχει να δουλεύει και να ακούει τα κλάματα των βρεφών...

Οι απλοί Αστυνομικοί κάνουνε αυτό που πρέπει, ο Ερυθρός Σταυρός κάνει κι αυτός το καθήκον του, απλοί πολίτες ευαισθητοποιούνται και δίνουν είδη ρουχισμού και παιχνίδια για τα μικρά, το Υπουργείο τι κάνει;

Το μόνο που σκέπτονται Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης είναι πώς θα αποσυμφορήσουν την Αθήνα από το πρόβλημα που ΑΥΤΟΙ άφησαν και διογκώθηκε και σαν τη γάτα κρύβουν στην άμμο τα «ανθρώπινα σκουπίδια», μοιράζοντάς τους σε κρατητήρια και Αστυνομικές Διευθύνσεις σε όλη την χώρα, χωρίς να τους νοιάζει τίποτε από κει και πέρα...
 

Αυτοί παιδιά δεν έχουνε;

49χρονη καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία

Μία γυναίκα στη Μ. Βρετανία, με την κατηγορία ότι βοηθούσε το σύζυγό της να βιντεοσκοπεί επί 8 χρόνια κορίτσια, την ώρα που έκαναν μπάνιο στο σπίτι του ζευγαριού, καταδικάστηκε την Παρασκευή (41/07) σε ποινή φυλάκισης δυόμιση χρόνων.

Η Rosemary Foxall και ο σύζυγός της, ο οποίος σημειωτέον αυτοκτόνησε, δελέαζαν τα θύματά τους, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων για ευνόητους λόγους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, με παιχνίδια και τους πρότειναν να κάνουν μπάνιο στην πισίνα τους, όπου θα μπορούσαν να παίξουν σε νεροτσουλήθρα, προκειμένου αυτά να πάνε στο σπίτι τους.

Αμέσως μετά, το ζευγάρι βιντεοσκοπούσε τα κορίτσια τη στιγμή που έκαναν μπάνιο, με τη χρήση μίας κάμερας, που ήταν κρυμμένη κάτω από μία στίβα ρούχων σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και μίας άλλης, που είχαν τοποθετήσει σε μία τρύπα στο μπάνιο.

Η Foxall συνελήφθη όταν οι κασέτες που είχε στην κατοχή του ο σύζυγός της, έπεσαν στα χέρια αστυνομικού, με αφορμή την κατάσβεση φωτιάς, που ξέσπασε στο σπίτι τους τον Ιούλιο του 2008.

Η 49χρονη Foxall κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για παιδική πορνογραφία καθώς και για το γεγονός ότι είχε στην κατοχή της 147 φωτογραφίες παιδιών, απρεπούς περιεχομένου.

Η δίκη διήρκεσε περίπου δύο εβδομάδες και ο δικαστής, παρότι δέχθηκε ότι η κατηγορουμένη προέβη στις καθόλα κατακριτέες αυτές πράξεις, ενεργώντας καθ’ υπόδειξη του συζύγου της, τόνισε πως «διέπραξε τερατώδη καταστρατήγηση της εμπιστοσύνης».

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki