Wednesday 11 March 2015

Δίστομο ... Butchering in Distomo: «Να πληρώσει η Γερμανία»

Ο σφαγέας του Διστόμου ζει ελεύθερος!
Αδιανόητο θεωρούν οι Γερμανοί πολίτες της «Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο», το Βερολίνο να μην θέλει να καταβάλει τις αποζημιώσεις για εγκλήματα όπως αυτό του Διστόμου.
Σφαγμένα παιδιά στο Δίστομο.
Αυτό, δεν θεωρήθηκε έγκλημα πολέμου
Μια επίσκεψη στο μαρτυρικό Δίστομο, ακόμη και σήμερα, 70 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα, συνοδεύεται από έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Εδώ πονά η σιωπή, πονάει κι η πέτρα κάθε δρόμου. Κι απ’ τη θυσία κι απ’ τη σκληρότητα του ανθρώπου» έγραψε γι’ αυτόν τον τόπο ο Γιάννης Ρίτσος.
Η οργή και η αγανάκτηση για τις φρικαλεότητες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής διαδέχονται τη θλίψη και τη στενοχώρια για τη συμφορά και τανάπαλιν.
Θαρρείς ότι οι αδικαίωτες ψυχές των 218 σφαγιασθέντων σε παρακολουθούν από την κορυφή του λόφου, όπου βρίσκεται το Μαυσωλείο.


περισσότερα εδώ

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την απαγωγή βρέφους
CCTV Man attempts to kidnap toddler in broad daylight ...


Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την απαγωγή ενός βρέφους στην Ουάσιγκτον. Οι φωνές των αδελφών του ανάγκασαν το δράστη να το βάλει στα πόδια, αφήνοντας πίσω το παιδί.

Ένα αγοράκι, την απαγωγή του οποίου κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε ένα πάρκο της πολιτείας της Ουάσιγκτον, σώθηκε χάρη στα δύο αδέλφια του τα οποία έβαλαν τις φωνές και άρχισαν να κυνηγούν τον απαγωγέα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου ανέφεραν ότι ο απαγωγέας καταγράφηκε σε βίντεο ενώ είχε προσεγγίσει το αγοράκι, ηλικίας 22 μηνών, και τα 2 του αδέλφια την Κυριακή, καθώς εκείνα έπαιζαν χωρίς την επιτήρηση κάποιου ενήλικου στο πάρκο μιας μικρής πόλης στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λίνκολν.
Ο άνδρας έπιασε κουβέντα με τον 10χρονο αδελφό του παιδιού και την 8χρονη αδελφή του και έπειτα άρπαξε το μωρό από το καροτσάκι του και άρχισε να τρέχει.
Ο σερίφης της κομητείας του Λίνκολν Γουέιντ Μέιτζερς περιέγραψε την υπόθεση ως μια «τυχαία απόπειρα απαγωγής».
Στο υλικό από την κάμερα ασφαλείας ενός τοπικού παντοπωλείου στο Σπραγκ, μια μικρή πόλη με πληθυσμό περίπου 500 κατοίκους, εικονίζεται ο άνδρας να τρέχει με το μωρό, ενώ η αδελφή του βρέφους τον κυνηγάει.
«Τα μεγαλύτερα παιδιά άρχισαν να ουρλιάζουν και να καταδιώκουν τον ύποπτο. Εκείνος έτρεξε για λίγα τετράγωνα ενώ η αναστάτωση που προκλήθηκε μαγνήτισε την προσοχή κάποιων εφήβων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση» επισήμανε το γραφείο του σερίφη σε μια ανακοίνωση.
«Καθώς τον πλησίαζαν, ο ύποπτος άφησε το παιδί στο έδαφος και το έσκασε πεζή. Αν και τον κυνήγησαν περαστικοί, εκείνος κατάφερε να διαφύγει» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή και τα σχολεία έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.
Το μωρό δεν υπέστη κανέναν τραυματισμό και βρίσκεται με την οικογένειά του, ανέφεραν οι αρχές.
Οι γονείς των παιδιών τα είχαν αφήσει στο σπίτι της νταντάς τους η οποία τους επέτρεψε να βγουν έξω και να παίξουν μόνα τους στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το σπίτι του, σημείωσαν οι αρχές.
Οι αρχές εξήραν τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν τα παιδιά, τα οποία απέτρεψαν την απαγωγή του αδελφού τους.
«Μίλησα στο κοριτσάκι, του είπα: "γλυκιά μου, έκανες ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνεις, να φωνάξεις όσο δυνατότερα μπορούσες". Αυτό έσωσε το παιδί. Τα ουρλιαχτά της και εμείς που τρέξαμε από πίσω του» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Ντόροθι Γκίντινγκς, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KLXY μετά το περιστατικό.

thetoc

Πώς θα κάνετε το βλαστάρι σας να φάει μέχρι
και σπανακόρυζο με μουρουνέλαιο!!

Είναι το παιδάκι σας λιγόφαγο;;
Σας παιδεύει μέχρι να μασήσει και να καταπιεί δυο τρεις μπουκιές;
Δείξτε του τις παρακάτω φωτογραφίες!!
Μην το αφήσετε όμως να τις δει για πολύ, επειδή μπορεί να αποκτήσει ψυχικά τραύματα!!

rompuy_1662256c
Ποιο παιδάκι δεν τρώει τη φασολάδα του;;;;
Επειδή μπορεί να έχει χιούμορ και να βάλει τα γέλια,
ας δει και αυτή:

schaeuble_12
Απαγορεύεται να μην τρως. Κατάλαβες;;;;;
Αν είναι ατρόμητο και δεν τρώει με τίποτα,
δείξτε του και άλλες, που θα τις βρείτε εδώ


Γονείς ευχαριστούν το προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων
του ΠΓΝ Πατρών που έσωσε το αγγελούδι τους

Είμαστε κι εμείς γονείς ενός παιδιού που βρέθηκε στα χέρια των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.
Και μόνο όσοι έχουν βρεθεί στη δική μας θέση γνωρίζουν ότι οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ αυτοί κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά υπερβάλλουν εαυτούς, κάνουν τα ανθρωπίνως δυνατά και δίνουν ψυχή και σώμα για να σωθεί κάθε παιδί σαν να είναι το δικό τους.
Το Μάρτιο του 2014 το 4,5 χρονών μωρό μας, ύστερα από λάθος αξιολόγηση συμπτωμάτων, έλλειψη συνδυαστικής σκέψης, επιπολαιότητας και χρονοτριβής παιδιάτρων (ιδιώτη και μη), έφτασε - ευτυχώς - στα έμπειρα χέρια των ειδικών - επιστημόνων - ιατρών - ανθρώπων, κ. Ανδρέα Ηλιάδη και κ. Νικήτα Χατζηγιάννη και όλης της ομάδας της ΜΕΘ Παίδων που λειτουργεί με τις καλύτερες προδιαγραφές και άριστο ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό.
Και στη δική μας περίπτωση ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, κ. Ανδρέας Ηλιάδης και ο επιμελητής ιατρός της Μονάδας, κ. Νικήτας Χατζηγιάννης, έμειναν πάνω από το προσκέφαλο του παιδιού μας συνεχόμενα εικοσιτετράωρα και δεν έπαψαν στιγμή να μας ενημερώνουν τόσο για την κατάστασή του όσο και για τα επόμενα βήματα τους. Μας καθοδήγησαν και μας βοήθησαν ανιδιοτελώς, με χαμόγελο και καλοσύνη. Ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά, το ενδιαφέρον τους για την υγεία του παιδιού μας παραμένει αμείωτο.
.........................
Για εμάς το θαύμα έγινε! Και τώρα είμαστε στο σπίτι μας και με τα δυο μας αγγελούδια. Και γελάμε και παίζουμε και χορεύουμε και κοιμόμαστε αγκαλιά και ανασαίνουμε την ανάσα τους! Και ζούμε ξανά!!
Αυτό το οφείλουμε σε εσάς!
Ανδρέα, Νικήτα, Γιώργο, Χάρη, Γεωργία, Μανώλη, Ιωάννα, Ντίνα, Πηνελόπη, Βάσω, Σπύρο, Βάσω, Ιφιγένεια, Γρηγόρη, Βάσω, Μαρία ένα ευχαριστώ δεν φτάνει! Να ξέρετε όμως ότι το ευχαριστώ αυτό είναι από την ψυχή μας. Κάθε μέρα στο σπίτι μας μιλάμε για εσάς και σας σκεφτόμαστε. Κάποιες νύχτες σας βλέπουμε στα όμορφα πια όνειρά μας. Είστε πλέον μέλη και της δικής μας οικογένειας.
...............................
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάρρωση του παιδιού μας, τους ιατρούς του ΠΓΝΠ, κ. Μάρκο Μαραγκό, κ Στυλιανό Ασημακόπουλο, κα Αικατερίνη Σολωμού και κα Άρτεμις Εξάρχου, καθώς και τους ιατρούς του Νοσ. Παίδων Αγία Σοφία, κα  Ελένη Περγάντου και κ. Ιωάννη Αθανασόπουλο. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον μπαμπά Πέτρο, που μας έδωσε κουράγιο εκείνες τις πρώτες κρίσιμες ώρες καθώς και τις οικογένειές μας, τους φίλους και τους συγγενείς, τους γνωστούς και τους αγνώστους που προσευχήθηκαν για το παιδί μας και ένωσαν τη σκέψη τους με τη δική μας. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση σε όλα τα παιδάκια της ΜΕΘ Παίδων.
Οι γονείς της Όλγας,
Γιώργος Γιαννακόπουλος
Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου
 
ολόκληρη η επιστολή των γονιών εδώ

ΠΟΤΕ μην αφήνετε το παιδί να παίζει με σχοινιά
από στόρια και κουρτίνες! - In An Instant
(Child Safety Film - Dangers of Corded Blinds)

Το χαμομηλάκι, μόλις είδε το παρακάτω video, εξαφάνισε όλα τα σκοινιά που κρέμονταν από τις κουρτίνες
------------------
Τα μικρά παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου –ειδικά όταν βρίσκονται στο σπίτι. Κάθε έπιπλο ή αντικείμενο μπορεί να αποτελέσει για εκείνα παιχνίδι –ακόμα και τα σχοινιά της κουρτίνας ή αυτά που κρέμονται από τα στόρια.
Το παρακάτω βίντεο, όμως, δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο επικίνδυνα μπορεί να αποδειχτούν τα συγκεκριμένα σχοινιά για την ζωή ενός μικρού παιδιού, το οποίο παίζει με αυτά χωρίς επίβλεψη.

Το video είναι πολύ σκληρό, αλλά αξίζει να το δείτε

Το βίντεο δημιουργήθηκε από ομάδα γονέων που έχασαν τα παιδιά τους με τρόπο που δύσκολα κανείς μπορεί να φανταστεί: Κρεμάστηκαν στα σχοινιά που ανεβοκατεβάζουν τις κουρτίνες ρόμαν ή τα στόρια του σπιτιού!
Δείτε το και θυμηθείτε το την επόμενη φορά που θα αφήσετε το παιδί σας να παίζει μόνο του σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού με τέτοια σχοινιά!

mama365

«Μυστηριώδης» φωνή καλεί σε βοήθεια για να σωθεί μωρό
από μισοβυθισμένο αυτοκίνητο!

Η 18 μηνών Λίλυ έμεινε επί 14 ώρες μέσα στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου, στα παγωμένα νερά του ποταμού της πόλης Spanish Fork Μόνο σε θαύμα θα μπορούσαν να αποδώσουν οι τέσσερις αστυνομικοί που βρήκαν την 18 μηνών Λίλυ, το ότι εκείνη επέζησε, ενώ βρισκόταν επί 14 ώρες στα παγωμένα νερά του ποταμού της πόλης Spanish Fork, στην Γιούτα των ΗΠΑ.

Η περιγραφή των τριών ανδρών που έσπευσαν σε βοήθεια είναι σαφής.
Έβαλαν λένε σε κίνδυνο τη δική τους ζωή μπαίνοντας στα παγωμένα νερά του ποταμού καθώς άκουγαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια.

Τη φωνή που περιγράφουν ως “απαλή” ισχυρίζονται ότι την άκουσαν και οι τρεις διασώστες.
Το ότι υπήρχε πιθανότητα να υπάρχει κάποιος ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο τους παρακίνησε να δώσουν τα πάντα.

Εάν δεν άκουγαν τη φωνή, πιθανότατα δεν θα είχαν μπει στο νερό άμεσα, και πιθανότατα το μωρό δεν θα είχε ανασυρθεί ζωντανό.
Τώρα λένε πως έζησαν μια μεταφυσική εμπειρία, σαν η μητέρα, από τον άλλο κόσμο να τους καλούσε να μπουν στο ποτάμι και να προλάβουν να βγάλουν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου το παιδί της ζωντανό.

Κανείς από τους διασώστες δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση. Πλάι στο ποτάμι επίσης είναι δύσκολο, έως αδύνατο, να ακούσει κανείς μια “απαλή” γυναικεία φωνή...
Είτε πρόκειται για ομαδική παραίσθηση είτε απλά για κάτι διαφορετικό που δεν μπορεί να εξηγήσει η ανθρώπινη λογική...

eviagreen

8χρονο κοριτσάκι βγήκε από το νοσοκομείο
και είχε να φάει μόνο πατάτες

Σοκάρει η περίπτωση ενός οκτάχρονου κοριτσιού από την Πάτρα, το οποίο πήρε χθες εξιτήριο από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων, όπου είχε νοσηλευτεί, με τους γιατρούς να συστήνουν στη μητέρα πλούσια σε κρέας διατροφή.
Ωστόσο η μητέρα αδυνατούσε να αγοράσει οτιδήποτε καθώς για την διατροφή της οκτάχρονης υπήρχαν μόνο πατάτες!
Για την αγορά των τροφίμων ενεργοποιήθηκε ο Σύλλογος «Φωτεινό Αστέρι» του οποίου ο υπεύθυνος κ. Σπηλιόπουλος τόνισε πως καθημερινά καταγράφονται τέτοια περιστατικά στην πόλη της Πάτρας. 
Ο κ. Σπηλιόπουλος καλεί όσους πολίτες μπορούν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο, καθώς οι ανάγκες για τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου…

Πηγή: patrastimes.gr

23 Οκτ 2014
Πάτρα: Τα Σχολεία καλούνται να διαχειριστούν την Απόλυτη Φτώχεια. Μαθητές στερούνται φαγητού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
03 Απρ 2011
Διπλάσιος είναι ο αριθμός των επίσημων απόρων της Πάτρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, πρόσφατη έρευνα έκανε λόγο για χιλιάδες παιδιά που ζουν στην πόλη στα όρια της φτώχειας.
29 Δεκ 2011
Συγκλονίζει το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Πάτρα. η οποία αναγκάστηκε να δώσει σε ίδρυμα ...
10 Σεπ 2009
Αρκετά παιδιά ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, ώστε η ζωή τους να θυμίζει εκείνη των παιδιών "της εποχής του Ντίκενς", δήλωσε η Λέσλι Γουόρντ, η επικεφαλής του σωματείου δασκάλων και υπογραμμίζοντας ότι ορισμένα παιδιά προέρχονται από τόσο φτωχές κοινότητες ώστε είναι υπερβολικά δύσκολο για τα σχολεία να ......
09 Απρ 2012
18 Ιαν 2015
Η γυναίκα μη μπορώντας πλέον να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες κάλεσε για βοήθεια την μη κερδοσκοπική οργάνωση Φωτεινό Αστέρι στην Πάτρα μέλη της οποίας την επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν από κοντά τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki