Saturday 3 July 2010

Ψιλικατζήδες της δεκάρας....

Ντρέπομαι για λογαριασμό σας.
Εσείς δεν έχετε τσίπα πάνω σας παν ηλίθιοι;
Βρε αγύρτες πόσοι είναι οι  Ανάπηροι που τελικά μπορούν να  μπουν στο λεωφορείο  και  να κάνουν χρήση  αυτού του «ψιχίου»  της δωρεάς μετακίνησης που τους παραχωρεί η πολιτεία;  
Μέρος  και σεις  του  «γαϊτανάκι» που με τον έναν ή άλλο τρόπο
λυμαίνεται τα ΑμεΑ !

Αντί ως ένας δημόσιος φορέας να διευκολύνετε εντελώς δωρεάν τις μετακινήσεις  τους, εσείς διεκδικείτε, από ένα κράτος που αιμορραγεί
το... κάτι τι σας.

Άντε να μου χαθείτε.!
Πηγαίνετε και σεις να πνιγείτε μαζί με τους άλλους  όσους  με τον έναν  ή  άλλο εγκληματικό τρόπο έβαλαν θηλιά στο λαιμό  του λαού και σήμερα δεν μπορεί να πάρει ανάσα  όχι μόνο από την οικονομική κρίση
αλλά και από την δυσοσμία
 
``````````````````````````````````````````````````````````````````
Κόβουν τις ελαφρύνσεις για άτομα με αναπηρία

Έπειτα από κοινή απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας αυτοκινητιστών υπεραστικών συγκοινωνιών και της πανελλαδικής ομοσπονδίας αστικών συγκοινωνιών, το δικαίωμα δωρεάν ή μειωμένου κατά 50% εισιτηρίου για τους επιβάτες των ΚΤΕΛ με αναπηρία, από σήμερα 1η Ιουλίου παύει να ισχύει.

Οι δύο ομοσπονδίες ισχυρίζονται ότι το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει εξοφλήσει τα οφειλόμενα του 2009 έως τις 30 Ιουνίου 2010.

 Η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ καλεί όλους τους πολίτες με αναπηρία «να επιδείξουν ανυπακοή εάν και όταν τους ζητηθεί από τα ΚΤΕΛ να καταβάλουν πλήρες αντίτιμο εισιτηρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 02 Ιου 2010

Δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες από το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων

Δωρεάν μαθήματα ελληνικών ξεκίνησε προχτές και η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ για τους μετανάστες της περιοχής, δυναμώνοντας την πρωτοβουλία που έχουν ξεκινήσει κεντρικά οι ταξικές δυνάμεις. 

Έτσι, μετανάστες εργαζόμενοι και άνεργοι, από την Ινδία, το Πακιστάν κτλ., που βιώνουν στο πετσί τους με τον πλέον τραγικό τρόπο την ένταση της εκμετάλλευσης, παλεύουν μέρα νύχτα για μεροκάματα της πείνας, έπιασαν στυλό και τετράδια με περίσσια όρεξη και ενθουσιασμό προκειμένου να μάθουν να μιλούν, να γράφουν, να συνεννοούνται μεταξύ τους και με τους Ελληνες εργαζόμενους. 
Μια πρωτοβουλία που έχει τεράστια πρακτική σημασία για την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς, σημαντική για την ενίσχυση της οργάνωσης, την κοινή πάλη ξένων και ντόπιων εργαζομένων. Προχτές, πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων που θα γίνονται κάθε Κυριακή, συγκεντρώθηκαν 40 περίπου μετανάστες χωρισμένοι σε δυο γκρουπ. 
Δάσκαλοι ανέλαβαν εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να διδάξουν την ελληνική γλώσσα ενώ τα μαθήματα δεν ασχολούνται μόνο με τη γραμματική και το λεξιλόγιο, αλλά ειδική σημασία έχει και η διαπαιδαγώγηση με τις αξίες και τα ιδανικά της ταξικής πάλης. Αλλωστε οι ταξικές δυνάμεις δίνουν ειδική προτεραιότητα στη δράση για την ταξική συσπείρωση και οργάνωση μεταναστών κι Ελλήνων εργατών. Σε αυτή την κατεύθυνση και με «μαγιά» μετανάστες από χώρους όπου το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν σημαντικές μάχες (π.χ. εργοστάσιο «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ», οικοδομή) έγιναν το προηγούμενο διάστημα περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους και στέκια μεταναστών με ανακοίνωση μεταφρασμένη στα ινδικά, πακιστανικά, αλβανικά. Πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με συμμετοχή εκατοντάδων μεταναστών από την Ινδία, το Πακιστάν, τη Νιγηρία. Εκεί αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματά τους (απλήρωτη και μαύρη εργασία, ανεργία, άδεια παραμονής, χορήγηση ασύλου, συνθήκες διαβίωσης, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, προβλήματα επικοινωνίας εξαιτίας της γλώσσας κ.ά.) αλλά και η διέξοδος σ' αυτά που απαιτεί την ενίσχυση των ταξικών αγώνων. Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα. Μάλιστα, ήδη καταγράφονται νέες εγγραφές σε σωματεία όπως αυτά των Οικοδόμων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Επιπλέον, οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό τους και με δωρεάν νομικές υπηρεσίες. 

Ο τρίχρονος που "ταξίδεψε" στον παράδεισο

Ένα τρίχρονο αγόρι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στις όχθες μιας λίμνης, στην περιοχή Lychen, στο Brandenburg, έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από τον παππού του χωρίς καθόλου σφυγμό!
Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου 4 γιατροί προσπαθούσαν για ώρες να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά (!!) κι ενώ κάθε ελπίδα έμοιαζε να έχει χαθεί για τον μικρό Πολ (στη φωτογραφία), ο καρδιογράφος άρχισε δειλά-δειλά να καταγράφει καρδιακούς παλμούς.
Ο καθηγητής LotharSchweigerer, θεράπων ιατρός του μικρού από το νοσοκομείο Helios, ανάφερε πως ποτέ στην καριέρα του δεν είχε παρουσιαστεί ανάλογο φαινόμενο σε ένα παιδί τόσο μικρής ηλικίας : " Τα μικρά παιδιά που μένουν τόση ώρα κάτω από το νερό, συνήθως δεν τα καταφέρνουν!",  είπε.

Οι γιατροί πιθανολογούν ότι η επιβίωση του τρίχρονου Πολ οφείλεται στην χαμηλή θερμοκρασία του νερού η οποία επιβράδυνε τον μεταβολισμό του παιδιού, επιτρέποντάς του να ζει με ελάχιστο οξυγόνο. Το περίεργο γεγονός όμως δεν είναι μόνο η επιβίωση του, αλλά αυτά που διηγήθηκε στους γονείς του όταν επανήλθε στην ζωή.
"Πήγα στον παράδεισο και συνάντησα τη γιαγιά. Μου είπε ότι θα ξαναπάω πολύ γρήγορα πίσω "  εξομολογήθηκε, δημιουργώντας αναστάτωση σε συγγενείς αλλά και γιατρούς!
Άραγε ο ισχυρισμός του Πόλ ήταν αποτέλεσμα της παιδικής φαντασίας του και έντονης νοσταλγίας για τη γιαγιά του ή αποτέλεσμα επιθανάτιας εμπειρίας, αναρωτιούνται όλοι!
Οι γονείς του πάντως, προτιμούν να δώσουν στη φράση "η γιαγιά μου είπε ότι θα ξαναπάω γρήγορα πίσω", την ερμηνεία ότι η γιαγιά προανήγγειλε στον εγγονό της την επιστροφή του στη ζωή και όχι στον άλλο κόσμο!
Περιπτώσεις επιθανάτιων εμπειριών παρουσιάζονται συχνά σε ετοιμοθάνατους ιδιαίτερα σε χώρους εντατικής περιποίησης. 

Το φαινόμενο σχετίζεται με την καρδιά και τον εγκέφαλο. 
Ο δεύτερος θεωρείται ως ο κύριος υπεύθυνος για τις επιθανάτιες εμπειρίες, ωστόσο η επιστήμη ακόμη αδυνατεί να πει με σαφήνεια αν πρόκειται για χημική μεταβολή στον εγκέφαλο ή για έναν εξωγενή παράγοντα, όπως η θεία βούληση.

Αγιορείτικο  Βήμα

«Η ζωή μου είναι καλύτερη χωρίς ΤV»
Living Without Television

Έβγαλαν από τα σπίτια τους τούς τηλεοπτικούς δέκτες και δηλώνουν πως δεν το έχουν μετανιώσει
«Εξασφάλισα μεγαλύτερη ηρεμία στη ζωή μου! Όταν δεν έχεις τηλεόραση, βλέπεις πιο νηφάλια τα πράγματα. Στα δελτία ειδήσεων δεν υπάρχει πια ψύχραιμη ενημέρωση.»  

Living Without Television - Our problems with television would be familiar for many. Watching the tube was time consuming, taking us away from other activities. We knew we’d receive much more long-term benefit, in terms of living a fuller life, from reading books, being engaged with others socially, and bonding with our kids. Also, we found it... 
«Μέχρι πριν από τρία χρόνια είχα τηλεόραση στο σπίτι μου. Έκτοτε, αποφάσισα να την απομακρύνω. Φίλοι μου που ήδη την είχαν κλείσει οριστικά με έπεισαν πως στην ουσία δεν επιλέγεις εσύ τι θα δεις στη μικρή οθόνη, αλλά ό,τι οι άλλοι θέλουν να σου σερβίρουν. Είπα, λοιπόν, να δω και εγώ στην πράξη πώς θα είναι η ζωή μου από τη στιγμή που θα αποχωριστώ τελείως το κουτί…».
Δεν το πολυσκέφτηκε πριν επιχειρήσει να ενταχθεί οικειοθελώς στο μόλις 0,5% του ελληνικού πληθυσμού που δεν θέλει- ή και δεν μπορεί- να έχει τηλεόραση κατ΄ οίκον. Στη Θεσσαλονίκη, ο 30χρονος αρχιτέκτονας κ. Κυριάκος Φαλελάκης είναι πια ιδεολογικά αντίθετος με το να βλέπει κάποιος τηλεόραση. «Διαπίστωσα πως δεν ήταν και η πιο δύσκολη απόφαση να κάνω πιο… ευρύχωρο το δωμάτιό μου, να το αδειάσω από ένα περιττό έπιπλο. Μου έφτανε να συνειδητοποιήσω κάποια στιγμή πως μπροστά στο γυαλί έχανα την ευκαιρία για άλλα πράγματα, τα οποία ήθελα αλλά δεν προλάβαινα να κάνω. Με το που σταμάτησα όμως να παρακολουθώ, ένιωσα τον χρόνο μου να αυξάνεται: είχα πλέον περισσότερες ελεύθερες ώρες για επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, αλλά και για να σκεφτώ. Άρχισα να διαβάζω περισσότερα βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, να ακούω ραδιόφωνο, να πηγαίνω βόλτες ή και επισκέψεις. Αν θελήσω να δω ένα DVD, χρησιμοποιώ το laptop μου…», λέει στα «ΝΕΑ».
Το κερδισμένο καθημερινό δίωρο που παλαιότερα ξόδευε ως τηλεθεατής είναι το λιγότερο. Το κυριότερο όφελος είναι ψυχικό, όπως εξηγεί. «Εξασφάλισα μεγαλύτερη ηρεμία στη ζωή μου! Όταν δεν έχεις τηλεόραση, βλέπεις πιο νηφάλια τα πράγματα. Στα δελτία ειδήσεων δεν υπάρχει πια ψύχραιμη ενημέρωση. Με τη γρίπη, για παράδειγμα, έβλεπα κόσμο να πανικοβάλλεται και δεν καταλάβαινα γιατί, ενώ εγώ είχα ενημερωθεί σωστά από άλλες πηγές. Κατάλαβα πως τα κανάλια δεν σου μεταδίδουν απλώς ειδήσεις, αλλά τις κατασκευάζουν για να στις πουλήσουν ως εμπορικό είδος. Βλέπεις ένα δελτίο με 250 εικόνες, μουσικές και ένα σωρό παραστάσεις που περισσότερο σε μπερδεύουν…», υποστηρίζει. «Προφανώς και υπάρχουν αξιόλογα προγράμματα. Αλλά, όταν αποφάσισα να σταματήσω να βλέπω, η ελληνική τηλεόραση ήταν ήδη γεμάτη ξενόφερτα ριάλιτι που μάλλον αποβλακώνουν παρά προσφέρουν κάτι. Καταλαβαίνω, βέβαια, πως για μοναχικούς ανθρώπους ή ηλικιωμένους ένα σίριαλ είναι ίσως και λύση ανάγκης. Για τους υπόλοιπους, ωστόσο, που βλέπουν πολλές ώρες καθημερινά, μπορεί να γίνει και εθισμός, ψυχολογική εξάρτηση…», επισημαίνει.

tveople
Κακή γλώσσα
«Με την τηλεόραση έχουμε τσακωθεί. Δεν έχουμε καθόλου καλή σχέση!», λέει η 53χρονη καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας κ. Μαρία Μανέτα, κάτοικος Πατρών. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας της τηλεόρασης δεν πείστηκε πως άξιζε τον κόπο να τη βάλει στο σπίτι της. «Όσες φορές έτυχε να δω, ήταν σε σπίτια συγγενικών προσώπων. Στην αρχή πειραματίστηκα. Ήθελα και εγώ να δω τι είναι αυτό το νέο προϊόν- τότε μόνο κρατική τηλεόραση υπήρχε. Στα μάτια, ωστόσο, και στα αυτιά μου το αποτέλεσμα με έκανε να μην τη βάλω ποτέ στο σαλόνι μου. Αντιλήφθηκα πως δεν χρησιμοποιείται σωστά η ελληνική γλώσσα. Κι αυτή η κακή έκφραση σε ένα πρόγραμμα που το παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση…», λέει. «Και στην ιδιωτική τηλεόραση με ενοχλεί που δεν αφήνουν ο ένας τον άλλον να διατυπώσει ολοκληρωμένα την άποψή του. Ο τρόπος διαχείρισης μιας συζήτησης είναι τέτοιος, που τελικά μόνο νόημα δεν βγάζεις. Δεν μπορώ να καταλάβω, πάλι, γιατί τα πολύ καλά σίριαλ- μεταφορές μυθιστορημάτων- τα προβάλλουν πολύ αργά. Προφανώς γιατί δεν είναι εμπορικά. Με άλλα λόγια, βάζουμε όλο τον κόσμο σε ένα σακί, στον βωμό της τηλεθέασης…», τονίζει.
«Από την πρώτη κιόλας ημέρα που έκλεισα οριστικά την τηλεόραση φρόντισα να δαπανήσω τον χρόνο μου σε άλλα ενδιαφέροντα…», λέει ο 30χρονος Θεσσαλονικιός αρχιτέκτονας Κυριάκος Φαλελάκης γώ είχα ενημερωθεί σωστά από άλλες πηγές. Κατάλαβα πως τα κανάλια δεν σου μεταδίδουν απλώς ειδήσεις, αλλά τις κατασκευάζουν για να στις πουλήσουν ως εμπορικό είδος. Βλέπεις ένα δελτίο με 250 εικόνες, μουσικές και ένα σωρό παραστάσεις που περισσότερο σε μπερδεύουν…», υποστηρίζει. «Προφανώς και υπάρχουν αξιόλογα προγράμματα. Αλλά, όταν αποφάσισα να σταματήσω να βλέπω, η ελληνική τηλεόραση ήταν ήδη γεμάτη ξενόφερτα ριάλιτι που μάλλον αποβλακώνουν παρά προσφέρουν κάτι. Καταλαβαίνω, βέβαια, πως για μοναχικούς ανθρώπους ή ηλικιωμένους ένα σίριαλ είναι ίσως και λύση ανάγκης. Για τους υπόλοιπους, ωστόσο, που βλέπουν πολλές ώρες καθημερινά, μπορεί να γίνει και εθισμός, ψυχολογική εξάρτηση…», επισημαίνει.

tv-trash
«Δεν έχω ανάγκη την τηλεόραση. Μαθαίνω τα νέα από τις εφημερίδες, το Ίντερνετ ή τους γύρω μου», λέει η 53χρονη καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Μαρία Μανέτα έχουμε καθόλου καλή σχέση!», λέει η 53χρονη καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας κ. Μαρία Μανέτα, κάτοικος Πατρών. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας της τηλεόρασης δεν πείστηκε πως άξιζε τον κόπο να τη βάλει στο σπίτι της. «Όσες φορές έτυχε να δω, ήταν σε σπίτια συγγενικών προσώπων. Στην αρχή πειραματίστηκα. Ήθελα και εγώ να δω τι είναι αυτό το νέο προϊόν- τότε μόνο κρατική τηλεόραση υπήρχε. Στα μάτια, ωστόσο, και στα αυτιά μου το αποτέλεσμα με έκανε να μην τη βάλω ποτέ στο σαλόνι μου. Αντιλήφθηκα πως δεν χρησιμοποιείται σωστά η ελληνική γλώσσα. Κι αυτή η κακή έκφραση σε ένα πρόγραμμα που το παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση…», λέει. «Και στην ιδιωτική τηλεόραση με ενοχλεί που δεν αφήνουν ο ένας τον άλλον να διατυπώσει ολοκληρωμένα την άποψή του. Ο τρόπος διαχείρισης μιας συζήτησης είναι τέτοιος, που τελικά μόνο νόημα δεν βγάζεις. Δεν μπορώ να καταλάβω, πάλι, γιατί τα πολύ καλά σίριαλ- μεταφορές μυθιστορημάτων- τα προβάλλουν πολύ αργά. Προφανώς γιατί δεν είναι εμπορικά. Με άλλα λόγια, βάζουμε όλο τον κόσμο σε ένα σακί, στον βωμό της τηλεθέασης…», τονίζει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέτρος Στεφανής pstefanis@dolnet.gr
Πηγή: Τα Νέα

Συνελήφθη πρωτεργάτης της γενοκτονίας στη Ρουάντα
Rwandan fugitive facing genocide charges arrested
Το video δεν είναι για ευαίσθητα στομάχια...

Wanted
Jean Bosco Uwinkindi
Up to $5 Million Rewar

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην Καμπάλα, ο Jean Bosco Uwinkindi, γεννημένος το 1951, πάστορας, συνελήφθη την Τετάρτη, στη δυτική Ουγκάντα.  

Ο Ουγουινκίντι είναι στη λίστα των έντεκα πλέον καταζητούμενων από το (ΤPRI) υπόπτων για γενοκτονία και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
.......................................................................
Το 1994 με αφορμή τον θάνατο του τότε προέδρου της χώρας ξέσπασαν ταραχές που οδήγησαν στην γενοκτονία περισσότερων του ενός εκατομμυρίου Τούτσι από τούς Χούτου.
Λόγω των ταραχών εκατομμύρια κάτοικοι εγκατέλειψαν την χώρα. Το γεγονός αυτό έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως γενοκτονία.

The Rwanda Genocide was one of worst genocides to occur in the 20th century. Taking place in 1994, hundreds of thousands of Tutsis (a Rwandan ethnic class) were killed in the small African country of Rwanda. 
Hopefully this five minute video may raise awareness for the usually-overlooked genocide.
 
 

KAMPALA, Uganda (AP) - A Rwandan pastor facing charges of genocide and crimes against humanity during Rwanda's 100-day slaughter has been arrested in Uganda 16 years later, a police spokeswoman said Friday.
Ugandan police handed Jean-Bosco Uwinkindi to Interpol, and he has been taken to the International Criminal Tribunal for Rwanda in Tanzania where he will face trial, said Judith Nabakooba, a Ugandan police spokeswoman.
Uwinkindi is accused of inciting and directing dozens of attackers to kill Tutsis during the 100-day genocide that began in April 1994. At least 500,000 members of the Tutsi ethnic minority and moderates from the Hutu majority were slaughtered during the Rwandan genocide.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki