Wednesday 4 July 2018

Καλοκαιρινά Παιχνίδια Επικίνδυνα για τα Παιδιά

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών (και δική σου), αφού μπορείτε να ξεχάσετε για λίγο οικογενειακώς τις υποχρεώσεις και τα “φορτωμένα” προγράμματα και να χαλαρώσετε, αλλά και να ευχαριστηθείτε τον καλό καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πάντα είναι ανέμελα. 
Βλέπεις, ένα από τα αγαπημένα στοιχεία των παιδιών είναι τα καλοκαιρινά παιχνίδια, είτε αυτά λαμβάνουν χώρα στον κήπο και την αυλή σας, είτε μέσα στο σπίτι, ή και στη θάλασσα ή την πισίνα. 
Και εκεί, όμως, μπορούν να ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι, άλλοτε μικρότεροι και άλλοτε μεγαλύτεροι. 
Γι’ αυτό και ως γονείς, θα πρέπει να έχετε συνεχώς την προσοχή σας στραμμένη στα μικρά σας, αλλά και να φροντίσετε να εφοδιαστείτε με ασφαλή παιχνίδια που δεν αποτελούν πιθανό “κίνδυνο” για τα παιδιά! Ποια είναι αυτά;

Παρακάτω μπορείς να δεις τρία καλοκαιρινά παιχνίδια που ενδεχομένως ήδη έχετε στο σπίτι και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αιτία τραυματισμών για τα παιδιά…

Φουσκωτές πισίνες

Μπορεί να φαίνονται ως η ιδανική λύση, όταν η θάλασσα μοιάζει ακόμα σαν ένα… μακρινό όνειρο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη περίπτωση. 
Βλέπεις, η πλαστική επιφάνειά τους, σε συνδυασμός με το λιγοστό (συγκριτικά με μια κανονική πισίνα) νερό, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να γλιστρήσει κανείς. 
Και ένα ενθουσιασμένο παιδί, που τρέχει να φέρει τα παιχνίδια του για να παίξει στη φουσκωτή πισίνα, είναι πάντα επιρρεπές στα μικροατυχήματα. 
Γι’ αυτό και θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε με προσοχή και να μην αφήνεις τα παιδιά μόνα τους σε αυτή.

Νεροπίστολα
Πέρα από τον προφανή λόγο των λανθασμένων προτύπων και μηνυμάτων που περνούν στο παιδί (το νεροπίστολο παραμένει ένα ομοίωμα όπλου, παρά την “αθώα” περιβολή του), τα νεροπίστολα μπορούν να προκαλέσουν και διάφορους μικροτραυματισμούς στα παιδιά, τόσο στα μάτια, όσο και στα αυτιά. 
Ειδικά εκείνα που έχουν μεγάλη πίεση εκτόξευσης νερού θεωρούνται ακόμη πιο επικίνδυνα, αφού η μεγάλη δύναμη με την οποία πέφτει το νερό στο πρόσωπο του παιδιού, μπορεί να το τραυματίσει.

Μπρατσάκια
Ποιο παιδί δεν έχει κάνει πρώτη φορά ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες και δεν έχει κάνει τις πρώτες “βουτιές” του με μπρατσάκια; 
Και όμως, αυτά τα βοηθήματα για τις πρώτες επαφές των παιδιών με το κολύμπι μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο για εκείνα. 
Ο λόγος είναι πως τα παιδικά χέρια μπορούν πολύ εύκολα να γλιστρήσουν μέσα από τα μπρατσάκια και έτσι ένα ανέτοιμο για κολύμπι παιδί να βρεθεί εκτεθειμένο στη θάλασσα. 
Γι’ αυτό και είναι πάντα απαραίτητο να βρίσκεσαι κοντά του, εφόσον επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις μπρατσάκια!

tlife
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ένα παιδί θα πεθάνει αν το αφήσετε στο αμάξι,
ενώ έξω έχει 29º C

Πετάχτηκες για ένα λεπτό στο σούπερ μάρκετ, αφήνοντας το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, σκεπτόμενος «έλα μωρέ, τι θα συμβεί;», ενώ έξω βράζει ο τόπος; 
Το ξέρεις ότι ακόμη και λίγα λεπτά μπορεί να του στοιχίσουν τη ζωή;

Η ΕΛ.ΑΣ. θέλοντας να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν αφήνουμε ένα παιδί μέσα στο αυτοκίνητο έστω και για μερικά μόνο λεπτά, την περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, ανάρτησε ένα tweet που προκαλεί σοκ στους περισσότερους από εμάς και που φυσικά δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε.
Μήπως να το ξανασκεφτείς;
twitter
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki