Το πρώτο “Xωριό SOS” στην Ελλάδα εντός αστικού ιστού είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο Ηράκλειο και πολύ σύντομα θα υποδεχθεί τα πρώτα παιδιά.

Μέσα από μια καινοτόμα προσπάθεια που πραγματοποίησε η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Κρήτης, έχουν ενοικιαστεί στο κέντρο του Ηρακλείου δύο διαμερίσματα, τα οποία θα υποδεχθούν τα πρώτα παιδιά, στο νέο πρότυπο για την Ελλάδα χωριό, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μόλις βρεθούν οι Μητέρες SOS για να το στελεχώσουν. Οι γυναίκες αυτές θα αναλάβουν το έργο της ανατροφής των παιδιών, με την επίβλεψη και συμπαράσταση επιστημόνων και ειδικών συνεργατών και βοήθεια από τις «θείες SOS», δηλαδή τις αντικαταστάτριες.
Αίτηση για πρόσληψη μπορούν να υποβάλουν γυναίκες από 32 έως 45 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, με καλή σωματική και ψυχική υγεία, απόφοιτες λυκείου και με δυνατότητα συνεχούς παρουσίας στο σπίτι. Τα παιδικά χωριά SOS τους προσφέρουν ικανοποιητικό μισθό, ασφάλιση, άδεια και 8 ρεπό το μήνα.
Στις μητέρες SOS προσφέρεται επίσης διαμονή σε σύγχρονη κατοικία, συνεχής εκπαίδευση κι επιμόρφωση, καθώς και συνεργασία και πλαισίωση από την Παιδαγωγική Ομάδα του χωριού.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στην οδό Θεοκρίτου 5 στα Καμίνια, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2810 222670  
και 2810 222610.
Την ίδια ώρα προχωρούν οι εργασίες του… «επίσημου» Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει μέσα στην επόμενη διετία, στην περιοχή της Φοινικιάς. Εκεί θα φιλοξενούνται παιδιά έως και την ενηλικίωσή τους,
Το χωριό, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των νομών της Κρήτης, όπου και θα φιλοξενούνται παιδιά ως και την ενηλικίωση τους, τα οποία για διάφορους οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις οικογένειες τους και να μεγαλώσουν με τη φροντίδα και την αγάπη μίας μητέρας ή μίας θείας SOS, παρέα με τα αδέλφια τους μέσα στην ασφάλεια ενός δικού τους σπιτιού και κάτω από την εποπτεία ειδικών.
Εκατόν σαράντα οικογένειες και 300 παιδιά εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, από το Κέντρο Στήριξης του Ηρακλείου, το οποίο αποτελεί μια δομή στη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS.
Μεγάλη στήριξη στο Κέντρο παρέχει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που έχει αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα του. 
πηγή: cretalive
με πληροροφίες από "Πατρίς"