Monday 7 October 2019

Η Αποδοχή και η Απόρριψη μέσα στην Οικογένεια

Οι γονείς είναι οι βασικοί οργανωτές του συστήματος της οικογένειας.
Είναι αυτοί που μέσα από τον γονεϊκό τους ρόλο θα βοηθήσουν το παιδί στην ανάπτυξη του, σωματική, πνευματική και συναισθηματική.
Εννοείται πως η ιδιοσυγκρασία του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του και την διαμόρφωση της συμπεριφοράς του, αλλά τον κύριο λόγο τον έχουν οι γονείς.
Το συναισθηματικό δίπολο
Σύμφωνα με την Εξελικτική Ψυχολογία, η συναισθηματική στάση των γονιών κινείται ανάμεσα στο δίπολο αποδοχή – απόρριψη
Η αποδοχή του παιδιού αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για την ανάπτυξη ενός ψυχικά και σωματικά υγιούς ατόμου.

Η αποδοχή
Έτσι λοιπόν στη μια πλευρά του διπόλου έχουμε, τους γονείς που αποδέχονται τα παιδιά τους. 
Δηλαδή, είναι φιλικοί και στοργικοί μαζί τους, εκφράζουν την αγάπη τους προς το παιδί, το ενισχύουν και το επιδοκιμάζουν ψυχολογικά πολύ περισσότερο.
Συμμετέχουν σε δραστηριότητες μαζί και παίρνουν ευχαρίστηση από την συντροφιά του. Τέλος, δείχνουν κατανόηση για τα σφάλματα και τις δυσκολίες του παιδιού και το βοηθούν μέχρις ότου αυτά να ξεπεραστούν.

Η απόρριψη
Στην απέναντι πλευρά όμως υπάρχει και το αντίθετο, οι απορριπτικοί γονείς. Είναι αυτοί που δείχνουν λιγότερο την στοργή τους προς τα παιδιά και δεν εκφράζουν εύκολα την αγάπη τους.
Τα αμείβουν ελάχιστα, κάνουν συχνή κριτική και μεγαλοποιούν τα λάθη τους. 
Δείχνουν επιλεκτική προσοχή στα σφάλματα και τις ατέλειες του παιδιού μη βοηθώντας το να τα αναγνωρίσει και να τα ξεπεράσει πιο εύκολα.
Οι δύο ομάδες γονέων διαφέρουν επίσης και ως προς το συναισθηματικό τόνο. Οι απορριπτικοί γονείς στην καθημερινή τους συμπεριφορά είναι συνήθως οξύθυμοι, βίαιοι και τραχείς. Ενώ οι στοργικοί και φιλικοί γονείς είναι ήρεμοι, ήπιοι και πιο συζητήσιμοι.

Τα αποτελέσματα
Η συναισθηματική διάσταση στη στάση του γονέα προς το παιδί αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα για την ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας.

Η απόρριψη ενός παιδιού προκαλεί στο συναισθηματικό του κόσμο ταραχή, ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση. 
Η έλλειψη εμπιστοσύνης οδηγεί το παιδί στο να βιώνει συναισθήματα όπως η ματαίωση, ο θυμός και ο φόβος.

www.mapedu.gr
email: info@mapedu.gr
thebest.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Social Media: Πώς αποκαλύπτονται τα Ψεύτικα Προφίλ;

Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου μιας και δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στην ημέρα που θα κάνεις scroll για να δεις τι δημοσίευσε η κολλητή σου, το αγόρι που σε ενδιαφέρει ή οι διάφορες influencers ανά τον κόσμο.

Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση κι εσύ να μην κάνεις post κάνα δυο φωτογραφίες σου μέσα στην εβδομάδα. Ωραία και καλά όλα αυτά. 
Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν αρκετούς κινδύνους που το νεαρό της ηλικίας σου πιθανότατα δεν σε αφήνει να αντιληφθείς με την πρώτη ματιά.
 
Ο συνηθέστερος κίνδυνος που κρύβει το Instagram και το Facebook είναι τα ψεύτικα προφίλ. 
Μπορεί να έχει συμβεί και σε σένα να κάνεις chat με κάποιον που θεωρείς ότι γνωρίζεις και τελικά αυτός να έχει δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ. Κι αν δεν το έχεις ζήσει, τότε σίγουρα θα το έχεις ακούσει να συμβαίνει. 
Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να παραπλανήσουν κατά κύριο λόγο παιδιά στην εφηβεία και να τα συναντήσουν για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους.
Tα σημάδια που θα σε κάνουν αμέσως να πατήσεις delete και block στο χρήστη με το fake προφίλ:
-Δε θα σε πάρει ποτέ τηλέφωνο. 
Ακόμα κι αν έχετε ανταλλάξει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας, ο «φίλος» σου δεν θα σε πάρει ποτέ τηλέφωνο και φυσικά δεν θα απαντήσει ποτέ στις δικές σου κλήσεις. Υπάρχει πιθανότητα το κινητό που σου έχει δώσει να είναι… ανύπαρκτο.

- Χρησιμοποιεί φωτογραφίες κάποιου άλλου. 
Με μια απλή αναζήτηση στις εικόνες της Google θα μπορέσεις να εντοπίσεις αν έχει κλέψει τις φωτογραφίες και υποδύεται έναν άλλον άνθρωπο.

-Δεν έχει πολλούς followers ή φίλους. 
Αν δεις ότι έχει 20 φίλους ή followers ή ακόμη ότι και εκείνος ακολουθεί ελάχιστα άτομα, τότε κάτι δεν πάει καλά.

- Είναι απρόθυμος να σε συναντήσει.
 
Αν του έχεις προτείνει μία, δύο και τρεις φορές να συναντηθείτε από κοντά και με διάφορες δικαιολογίες το αποφεύγει, τότε να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για ψεύτικο προφίλ.

- Όλες οι φωτογραφίες του είναι επαγγελματικές.
 
Αν όλες οι φωτογραφίες είναι υψηλής ανάλυσης, χωρίς ούτε ένα ψεγάδι, τότε πρέπει να ψάξεις λίγο καλύτερα ποιον έχεις πίσω από την οθόνη σου. Αρκεί μόνο να σκεφτείς ότι οι περισσότεροι δημοσιεύουν απλές στιγμές από την καθημερινότητά τους, με τους φίλους και την οικογένειά τους.

- Η ιστορία του δεν έχει συνοχή. 
Για παράδειγμα, εκείνος σου λέει ότι δουλεύει και ζει στη Θεσσαλονίκη, αλλά πρόκειται να μετακομίσει κοντά στην περιοχή σου λόγω δουλειάς. Αν εσύ του κάνεις διάφορες ερωτήσεις για τα επαγγελματικά του και αυτά δε βγάζουν νόημα ή στα μπερδεύει, τότε πρέπει να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι πρόκειται για ψεύτικο προφίλ.

newsbomb
Πηγή της πηγής:  teen.queen
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Είμαι η Μαρία... και είμαι 8 χρονών 👧 (mariologio.blogspot.com, πιθανότατα η Mικρότερη Blogger)

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της μικρής Μαρίας, γράψτε της και σχόλια, αν θέλετε. Θα της δώσετε μεγάλη χαρά 😀

Ιουνίου 19, 2019
Αυτό είναι το πρώτο μου ιστολόγιο 💙

Εδώ θα γράφω τα πράγματα που μου αρέσουν.
Τα αγαπημένα μου χρώματα είναι όλες οι αποχρώσεις του μπλε.
Ο αγαπημένος μου ζωγράφος είναι ο Vincent Van Gogh.
Στο σχολείο ζωγραφίσαμε τα Ηλιοτρόπια.
Μου αρέσουν η μουσική 🎵, τα τραγούδια, το μπαλέτο, οι κατασκευές, η αστρονομία, τα μαθηματικά, η γλώσσα, οι παραδοσιακοί χοροί και άλλα πολλά που τώρα δεν τα θυμάμαι.

Για όλα αυτά θα γράφω στο ιστολόγιό μου.
Ελπίζω να σας αρέσουν αυτά που θα γράφω εδώ

Με αγάπη
Μαρία 💙💜💛💚💖💗

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki