Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Φωτιά – Αττική:
Πού μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης

Προσοχή: Όποιοι πολίτες θέλουν να καταθέσουν σε λογαριασμούς, πρέπει πρώτα να ελέγξουν τα στοιχεία των δικαιούχων του λογαριασμού, πριν προχωρήσουν σε κατάθεση.

Δήμοι και οι φορείς σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής:

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συλλέγει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του στο Μαρούσι, Αγράφων 3-5. (Πληροφορίες: 2105212000 και στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Επιχειρήσεων 2105212054)

Η Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνει εμφιαλωμένα νερά, χυμούς και τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διάρκειας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου (π.χ. εβαπορέ) στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου. Η Περιφέρεια σημειώνει πως δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού. (Πληροφορίες: στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους).

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης συγκεντρώνει στο Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) σήμερα και αύριο (Τετάρτη 25/7 και Πέμπτη 26/7) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ζεφύρου 2, Βούλα) από τις 09.00 έως τις 15.00 είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα πάνες, μωρομάντιλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, γάζες, fucidin και betadine.

Ο Δήμος Πειραιά συγκεντρώνει στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου στην πλατεία Κοραή φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντιλα, καθώς και σνακ όπως μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια και άλλα αντίστοιχα είδη. 
Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτόν από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.

Στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104) συλλέγονται τρόφιμα, εμφιαλωμένα νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και ιατρικής φροντίδας στο Πολύκεντρο Νεολαίας, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00.

Στο Ρέθυμνο της Κρήτης συγκεντρώνονται: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου (κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης όπως κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.), γάλατα μακράς διάρκειας, γάζες, αλοιφές fucidin, παιδικές πάνες και μωρομάντιλα. 
Τα συγκεκριμένα είδη μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες από Τετάρτη 25 Ιουλίου έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 8:00 έως τις 15:00, στα εξής σημεία: 
Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης Κουντουριώτου 98 (τηλ: 2831 021307), Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαρκέλλου 25 (τηλ: 2831 052191), Α’ ΚΑΠΗ Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη (τηλ: 2831 027800), Β’ ΚΑΠΗ (Καλλιθέα) Ούλοφ Πάλμε 6 (τηλ: 2831 055243), Γ’ ΚΑΠΗ Περιβόλια (τηλ: 2831026070), ΚΑΠΗ Τσεσμέ, Τσεσμές Πλατανιά (τηλ: 2831 051339).

Ο Δήμος Αλμωπίας Πέλλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας ξεκινούν συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α., στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας.

Ο Δήμος Δοξάτου Δράμας καλεί όλους τους δημότες, φορείς και συλλόγους του δήμου να συμβάλουν στη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (Δοξάτο, Κύργια, Άγιο Αθανάσιο) και στον χώρο του Δημαρχείου στο Καλαμπάκι.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σήμερα και αύριο (Τετάρτη και Πέμπτη) από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι συγκεντρώνει στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τα εξής είδη πρώτης ανάγκης: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντιλα. Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του νομού Έβρου καλεί τους πολίτες που επιθυμούν και μπορούν να απευθυνθούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και να συνεισφέρουν ό,τι προαιρούνται από μια συγκεκριμένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης. Τα είδη θα συγκεντρωθούν στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Έβρου, προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ»

Ένας νέος παπάς από την Καλαμάτα, ο πατήρ Νεόφυτος, με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε με αποστομωτικό τρόπο στις αθλιότητες του μητροπολίτη Καλαβρύτων.

«Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο, δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε, σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου. Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων, όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ» έγραψε χαρακτηριστικά.

mpoufakos.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Η Ελλάδα της Αλληλεγγύης ... συνέχεια

Αιγύπτιοι ψαράδες έσωσαν ανθρώπους στην παραλία στο #Μάτι,
οι Σύροι δίνουν αίμα,
είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ανταποδίδουν την ανθρωπιά,
την ώρα που ο Αμβρόσιος βγάζει το μίσος του και την κακία του.

Κρατούμενοι της - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΥΦ, αποφάσισαν πέρα από την ημερήσια παραγωγή, να δουλέψουν για να στείλουν χιλιάδες ψωμιά στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Είναι απίστευτη η υποστήριξη των Τούρκων τις τελευταίες 48ωρες. Εκτός από τα μηνύματά που έχω λάβει εγώ προσωπικά από φίλους Τούρκους έναντι άλλων, έχουν βοηθήσει έμπρακτα με δωρεές κλπ. Οι φασίστες να κοιτούν τα δικά τους.
ΜΚΟ....... εδώ; ΜΚΟ..... εκεί; ΜΚΟ....... πουθενά !!! 
ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που στέλνει από το υστέρημά του και τρέχει να βοηθήσει.......  ΠΑΝΤΟΥ! ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ! 

Σημειολογικώς: Από τους πρώτους που μας τηλεφώνησαν προχθές στο κινητό ανήσυχοι ήταν ο (Πακιστανός) Μοχάμεντ και η (Αρμένισσα) Μαρία, που μας βοηθούν πού κ πού στις οικιακές εργασίες στο εξοχικό για τρεις κι εξήντα.

 
Μπορώ να φιλοξενήσω στην Παλλήνη 2 ενήλικες (1 διπλο κρεβάτι) και 2 μικρά παιδιά (μία κούνια & ένα παιδικό κρεβατάκι). Λεπτομέρειες dm

22 hours ago
Εκτος απο φιλοξενια στο σπιτι μου μεχρι 3-4 ατομα, προσφερω και το αυτοκινητο μου για μεταφορα ανθρωπων, ζωων, εφοδιων, προμηθειων, οτι χρειαστει. 6932661520 Καλη δυναμη και καλο κουραγιο. Ερχεται δευτερη δυσκολη νυχτα

Ο Νίκος Μπόβολος το έγραψε καλύτερα απ’ τον καθένα:
Για κάθε Αμβρόσιο υπάρχει ένας ψαράς που πάει πέρα δώθε για να σώσει ανθρώπους.
Για κάθε μαλάκα που κλείνει τη ΛΕΑ υπάρχει ένας εθελοντής που παίζει τη ζωή του στα ζάρια.
Για κάθε κοράκι που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση είτε πολιτικά είτε οικονομικά, υπάρχει ένας μικροεπιχειρηματίας που δίνει τσάμπα υπηρεσίες για να βοηθήσει.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να είμαστε στη σωστή πλευρά παιδιά.
Το Χαμομηλάκι

#PrayForGreece: Παγκόσμιο το κύμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα

Εφιαλτικές εικόνες από το Κόκκινο Λιμανάκι
Το hashtag #PrayForGreece, στο οποίο άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκφράζουν τη θλίψη και την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό και στους πληγέντες της τραγωδίας των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ανατολική Αττική, έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα στα social media.

Το εν λόγω hashtag δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης και πολύ γρήγορα διαδόθηκε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς άνθρωποι από όλο τον πλανήτη παρακολουθούν συγκλονισμένοι τις εικόνες από τις πυρκαγιές.

Χιλιάδες είναι τα μηνύματα των χρηστών, οι οποίοι ανεβάζουν φωτογραφίες από την τραγωδία, αναφέροντας πως οι προσευχές και οι σκέψεις τους είναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.
Τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης στους πληγέντες έστειλαν και οι αδελφοί Αντετοκούνπμο, αλλά και άλλοι επώνυμοι.

Διαβάστε επίσης
    Πηγή: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ 
    Newsroom, CNN Greece
    Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι