Sunday 24 January 2021

Έκλεψε αυτοκίνητο, βρήκε ένα παιδί μέσα και... / Car Thief Returns to Scene of Crime to...

... γύρισε για να βάλει τις φωνές στην μητέρα του 

Ένας κλέφτης αυτοκινήτου έκλεψε ένα SUV από τον χώρο στάθμευσης ενός παντοπωλείου στο Όρεγκον, για να ανακαλύψει ένα μικρό παιδί στο πίσω κάθισμα. Τι έκανε; Γύρισε πίσω για να κατηγορήσει την μητέρα του που το άφησε μέσα στο όχημα.
Car Thief Returns to Scene of Crime to Yell at Vehicle's Owner for Leaving 4-Year-Old Son Inside

Το παράξενο περιστατικό συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μπέβερτον. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η Κρίσταλ Λίρι είχε αφήσει τον 4χρονο γιο της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της, με τον κινητήρα αναμμένο και μπήκε στο κατάστημα για να πάρει γάλα και κρέας.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό της στο παντοπωλείο, ένας ξένος μπήκε στο SUV της και έφυγε μακριά, σύμφωνα με το KGW8. Η Λίρι ειδοποιήθηκε για το τι συνέβη από έναν υπάλληλο του καταστήματος και έτρεξε έξω βλέποντας τον κλέφτη να οδηγεί το αυτοκίνητό της με τον γιο της ακόμα μέσα.

Γύρισε πίσω ο κλέφτης και έβαλε τις φωνές στην μητέρα
Λίγο αργότερα, το SUV της έκανε στροφή 180 μοιρών και επέστρεψε με τον εξαγριωμένο κλέφτη να φωνάζει στην μητέρα που άφησε το παιδί της χωρίς επίβλεψη.

Μάλιστα, ο κλέφτης απείλησε να καλέσει την αστυνομία για την μητέρα, προτού την διατάξει να πάρει το παιδί της από το πίσω κάθισμα και να φύγει ξανά. 
Ο τετράχρονος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.
....................
iefimerida
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Χαμήλωσε το δίκαννο, άσε και κάτι να πέσει κάτω

Ας σου πει και μια κουβέντα παραπάνω. 
Δεν χρειάζεται να έχεις πάντοτε εσύ τον τελευταίο λόγο.
Άσε και κάτι να πέσει κάτω.
Κανένας δεν έπαθε τίποτα ποτέ, επειδή έκανε λίγη παραπάνω αγάπη… Λίγη παραπάνω υπομονή.

Άσε και κάτι να πέσει κάτω.
Πρέπει να χαμηλώσεις το δίκαννο που έχεις σηκωμένο. 
Δεν μπορείς να περιμένεις μια ζωή πότε ο άλλος θα πει κάτι, πότε θα κάνει ένα λάθος για να τον "τσακώσεις".
«Γιατί να το κάνω;» με ρωτάς… 
«Γιατί; Για χάρη της αγάπης; Για χάρη των παιδιών; Για χάρη των όσων περάσαμε μαζί; Γιατί να το κάνω. Πες…»

Για χάρη του Χριστού.
Γι' αυτό.
Για του Χριστού τη χάρη…

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος, Ψυχολόγος M.Sc.

e-psyxologos
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

10χρονη πέθανε από ασφυξία μετά από «πρόκληση» στο Tik Tok

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης ώστε να μελετηθούν μηνύματα και συνομιλίες
Ένα 10χρονο κοριτσάκι στην Ιταλία έχασε τη ζωή του από ασφυξία, ενώ τραβούσε βίντεο στα πλαίσια μιας πρόκλησης στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης.
Η είδηση έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις σε επίπεδο τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, ενώ για το συμβάν εξέφρασε τη θλίψη της και η πλατφόρμα του Tik Tok.
 
To 10χρονο κορίτσι από το Palermo της Σικελίας, σύμφωνα με το ansa.it και το italy24news.com, είχε δέσει μία ζώνη γύρω από το λαιμό του για να πάρει μέρος στο Blackout Challenge του Tik Tok. 
 Όταν οι γονείς βρήκαν το παιδί, το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας της. Μετά από λίγες ώρες και αφού οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το παιδί τους είναι κλινικά νεκρό, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.
 
Οι αστυνομικές Αρχές του Palermo διέταξαν έρευνα για το συμβάν και κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης, ώστε να μελετηθούν μηνύματα και συνομιλίες.
 
Από την πλευρά της, η πλατφόρμα του Tik Tok εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό και τόνισε πως η ασφάλεια των χρηστών της είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Παράλληλα όμως έσπευσε σε δήλωση πως οι έλεγχοι ασφαλείας δεν δείχνουν κανένα επικίνδυνο περιεχόμενο.
 
Οι ιταλικές ενώσεις ζητούν αυστηρότερους ελέγχους για την προστασία των ανηλίκων
 
Οι ιταλικές ενώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανηλίκων ζητούν σήμερα περισσότερους ελέγχους, για να τύχει προστασίας η υγεία και η ακεραιότητα των παιδιών που χρησιμοποιούν Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
 
Αιτία, είναι ο τραγικός θάνατος κοριτσιού από την Σικελία, το οποίο τράβηξε βίντεο με το κινητό του, για να πάρει μέρος σε ακραίο παιχνίδι στην πλατφόρμα Tik Tok: έδεσε μια ζώνη από μπουρνούζι γύρω από το λαιμό του και, σφίγγοντάς την υπερβολικά, έπαθε ασφυξία.
 
Οι ενώσεις για την προστασία των ανηλίκων ζητούν τώρα να παρέμβει και η δημόσια αρχή Agcom, η οποία ρυθμίζει την λειτουργία όλων των μέσων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
 
Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι, μετά το δραματικό αυτό συμβάν, θα πρέπει να υπάρξει και μια γενικότερη, πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο κάθε πλατφόρμας και μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από ανήλικα. 
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Πηγή: www.lifo.gr

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki